RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 22:10
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,21
247.181
47,426
5,20
5,22
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Forum se počeo svoditi na prihode, neto dobit i EV/ebitda… Dobar izvještaj i dobre najave, ali obratite pozornost i na jednokratne stavke

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

što biste izdvojili od jednokratnig stavki, value. rivp je mega kompanija, ti svaki dan ima nesto izvanredno ili jednokratno tako da se ne može obez malo iskustva reci – to je sistemski značajno, ovo nije značajno

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

što biste izdvojili od jednokratnig stavki, value. rivp je mega kompanija, ti svaki dan ima nesto izvanredno ili jednokratno tako da se ne može obez malo iskustva reci – to je sistemski značajno, ovo nije značajno

Meni sta je prvo upalo u oci je dobit prije oporezivanje 270 mil, a onda gledam kako je dobit poslje oporezivanja zavrsila na 342 mislio sam da je greska u upisivanju u excelu jer su stavili -70 mil poreza, brzinskim pregledom sam nasa gornji citat u prethodnom postu, vjerovatno je value mislio na tu stavku jednokratnog priznavanja odgođene porezne imovine, kako su naveli bez toga neto dobit bi bila 236 mil.

Ignore : renči

Ima više toga…

Stranica 11
U 2016. godini neto dobit Grupe porasla je za 236,9 milijuna kuna na razinu od 342,3 milijuna kuna kao rezultat rasta operativne dobiti s jedne strane i pozitivnog izvanrednog rezultata iz financijskog poslovanja te jednokratnog priznavanja odgođene porezne imovine koja će teretiti bruto dobit u budućim godinama iskorištenja s druge strane.

Stranica 11 – fusnota
Porezni prihod, u ukupnom neto iznosu od 89,8 milijuna kuna, je najvećim dijelom rezultat priznanja odgođene porezne imovine na ime ostvarenih poreznih poticaja s osnove Zakona o poticaju za investicije i unapređenju investicijskog okruženja.

Stranica 12
Ostali poslovni (izvan grupe) i financijski prihodi čine 7,9% ukupnih prihoda (4,9% 2015. godine). Razlog 33,3%-tnog porasta ostalih poslovnih prihoda je prvenstveno jednokratni prihod od ukidanja rezervacija za sudske sporove. Financijski prihodi su zabilježili porast od 51,4 milijuna kuna prvenstveno zbog prodaje dioničkog portfelja te pozitivnih tečajnih razlika. Rezultat je visok rast ukupnih prihoda za 246,0 milijuna kuna na iznos od 1.579,5 milijuna kuna.

A ima i još nekih sitnica kada se malo bolje pogleda. Ne kažem da je loše, ali nije tako spektakularno kako izgleda na prvu.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Meni sta je prvo upalo u oci je dobit prije oporezivanje 270 mil, a onda gledam kako je dobit poslje oporezivanja zavrsila na 342 mislio sam da je greska u upisivanju u excelu jer su stavili -70 mil poreza, brzinskim pregledom sam nasa gornji citat u prethodnom postu, vjerovatno je value mislio na tu stavku jednokratnog priznavanja odgođene porezne imovine, kako su naveli bez toga neto dobit bi bila 236 mil.
[/quote]

ne, redovi porez bi iznosio 20 posto od 270 = 270 – 54 = 216

Ali, pametno vođenje knjiga podrazumijeva i pamaetno baratanje poreznim prihdima, rashpdima i obvezama. Nije grijeh ne platiti puni porez, dapače, to je hvalevrijedna vrlina

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ima više toga…

Stranica 11
U 2016. godini neto dobit Grupe porasla je za 236,9 milijuna kuna na razinu od 342,3 milijuna kuna kao rezultat rasta operativne dobiti s jedne strane i pozitivnog izvanrednog rezultata iz financijskog poslovanja te jednokratnog priznavanja odgođene porezne imovine koja će teretiti bruto dobit u budućim godinama iskorištenja s druge strane.

Stranica 11 – fusnota
Porezni prihod, u ukupnom neto iznosu od 89,8 milijuna kuna, je najvećim dijelom rezultat priznanja odgođene porezne imovine na ime ostvarenih poreznih poticaja s osnove Zakona o poticaju za investicije i unapređenju investicijskog okruženja.

Stranica 12
Ostali poslovni (izvan grupe) i financijski prihodi čine 7,9% ukupnih prihoda (4,9% 2015. godine). Razlog 33,3%-tnog porasta ostalih poslovnih prihoda je prvenstveno jednokratni prihod od ukidanja rezervacija za sudske sporove. Financijski prihodi su zabilježili porast od 51,4 milijuna kuna prvenstveno zbog prodaje dioničkog portfelja te pozitivnih tečajnih razlika. Rezultat je visok rast ukupnih prihoda za 246,0 milijuna kuna na iznos od 1.579,5 milijuna kuna.

A ima i još nekih sitnica kada se malo bolje pogleda. Ne kažem da je loše, ali nije tako spektakularno kako izgleda na prvu.

Znaci samo bez tih stavki dobit bi bila minimalno 150 mil manja

[/quote]

Ali, pametno vođenje knjiga podrazumijeva i pamaetno baratanje poreznim prihdima, rashpdima i obvezama. Nije grijeh ne platiti puni porez, dapače, to je hvalevrijedna vrlina
[/quote]

Ja sam samo napisa ono sto su oni naveli kao neto dobit bez te jednokratne stvake.

Ignore : renči

Ne znam jel se neki ovdje zafrkavaju ili bi kupovali ispod 40 pa omalovazavaju ovaj rezultat koji je po svim pokazateljima u debelom dvoznamenkastom plusu u odnosu na proslu godinu.

ovdje bi mnogi željeli da tvrtka propada jer nisu unutra

dan je pametniji od noći!

ja sam često sr.ao po valamaru, no za razliku od nekih ovdje sad ću reći iskreno: izvješće je spektakularno. baš spektakularno. neki će uvijek tražiti dlaku u jajetu. fer vrijednost ove firme je najmanje, strogo konzervativno uspoređivano sa ostalom konkurencijom, oko 60 kuna po dionici. kažem konzervativno jer imovina nije revalorizirana, pola toga još ni ne znaju da imaju (solaris-santa marina nekoliko hektara zemlje) i slično…dakle, skidam kapu.

Mislim da bi trezor trebao više kupovati na ovoj cijeni. Naime danas je dionica nakon FI bitno povoljnija, jeftinija za kupnju. Osobno sam jako jako značajno izložen, ali budno ću pratiti trgovanje i reagirati po potrebi. Očekujem strašno veliku likvidnost tipa 5-10 milijuna kn dnevno i odluku o dividendi. Nisam sve proučio iako mi je
da su rezultati iznad najvećih očekivanja.
A tek novi Rabac…

Ima više toga…

Stranica 11

Stranica 11 – fusnota

Stranica 12

Znaci samo bez tih stavki dobit bi bila minimalno 150 mil manja

[/quote]

[/quote]

Ja sam samo napisa ono sto su oni naveli kao neto dobit bez te jednokratne stvake.
[/quote]
Da, napravili su, s porezom na dobit, isto što je napravila Podravka prošle godine. Evidentirali su kao dobit ukupnu poreznu olakšicu, temeljem Zakona o poticanju investicija.Em nisu obračunali porez i još su imali 70 mil., neiskorištene olakšice. Iskazali su veću dobit, pa bilanca ljepše izgleda. Porezna olakšica temeljem ulaganja se inače, koliko se sijećam, može koristiti 10 godina od dobijanja rjršenja i ne mora se odjednom iskazati kao uvećanje dobiti. Pretpostavljam da se u 2017. misle osloboditi plaćanja poreza temeljem investicija u Rapcu (ako Zakon još vrijedi).
E sad, da nisu prodali dionice, dobit bi bila 40-50 mil manja, a da su platili porez još bi bila manja za 60 mil. kuna……. A što će se događati u budućnosti najbolje da svatko procjeni za sebe.
Ovim pisanijama, inače, ne navlačim nikoga ni na kupnju, niti na prodaju.

Forum se počeo svoditi na prihode, neto dobit i EV/ebitda… Dobar izvještaj i dobre najave, ali obratite pozornost i na jednokratne stavke

da, value, potpuno si u pravu. ali kako god da okreneš, nikako ne valja. pogledaj podravku prošle godine, gotovo identičan slučaj. sada kad je apsolutna dobit upola manja, opet nije dobro! tako će slijedeće godine biti i ovdje. i opet neće biti dobro!

New Report

Close