Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,16 | 87.120 | 16,898 | 5,14 | 5,18 | 0,39% |
22/24.02.2017. najava za izvješća
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/mbCTyeDVRbebds6FyTOZNw==.pdf
150 tisuća komada na prodaji.
Mislim da će mirovinski fondovi i ini igrati “najbrži prst” te da će količina nestati
od cca 5 do 15 sekundi.
Zašto će ovo biti super zanimljiv paketić od 150 tisuća komada ?
Pristojna količina će se moći kupiti, praktički bez dizanja cijene.
Moguce je da se kupnja povuce nize u ocekivanju dolaska dionica, ali ipak nekako mislim da ce ovi to pojesti u hipu.
Kupnja se jako slabo povlači, ne vjeruju očito u jeftiniju robu.
Jel to državno prodavanje već krenulo?
Kako i piše u odluci država će staviti svu količinu ili dijelove po prosječnoj
cijeni. Obzirom da količina od 150 tisuća dionica kod Valamara nije velika količina
za ovu dionicu, moguće da stave cijelu količinu i onda spuštanje ukoliko ne
budu pojedena. Obzirom da će cijena biti oko 40 kn po dionice ili nešto više.
Mislim da će to nestati dok kaže keks. Ukoliko stavljena količina dakle sve ili dio
ne bude prodana u roku od 5 trgovinskih dana, onda ide po manjoj cijeni do
maksimalno 3%.
Što se tiče Valamara, mogli su staviti i u roku 5 minuta umjesto dana, sve će planut.
Naravno da je potencijalnim kupcima u interese nešto niža početna cijena, pa će
doći do određene fluktuacije, ali to može biti kunu-dvije po mome mišljenju, a onda
opet po starom.
kupnja se povlači zbog državnog paketa, ali i radi zadnjeg kvartala koji je tradicionalno najgori u izvješćima u turističkim firmama. a i tehnička analiza sugerira hlađenje jer dionica je prekupljena. ne sumnjam da će kad tad opet rasti, ali zasada je prisutno hlađenje cijene koja je prenaglo odletjela preko 40 kuna.
mož li mi netko dati odgovor u vezi poreza ?? nisam trgovao ovom dionicom lani a dividendu sam odlučio povuči kroz dodijelu u dionicama i na to je plaćen porez ali su mi isplatili na račun 3,75 kuna kao razliku u cijeni ( onaj višak što je ostao nakon dodijele dionica ).
Da li sad moram do kraja mjeseca prijavit poreznoj na iznos od 3,75 kuna i popunit obrazac za obračun poreza ?
Već si zakasnija,obveza ti je bila do kraja 1. mjeseca , ali za iznose do oko 70,00 Kn (provjeri) ne trebaš podnositi prijavu- Pozdrav
U tijeku je sjednica Uprave, u petak se sastaje Nadzorni odbor.
Očekujemo objavu rezultata 2016. za 2 dana
50.000 tisuća komada prodano po 41,10 kn