Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,23 | 37.588 | 7,182 | 5,20 | 5,22 | 0,00% |
Evo mala pomoć investicijskoj zajedmici. Višegidišnjim praćenjem nastajanja današnje RIVP i analizama bilanci i ostalih dodtupnih materijala,ali ponajviše elelementarnoj matematici mogao bih sa značajnom dozom sigurnosti procjeniti da RIVP ima cca 14 -15 kn po dionici nerevalorizorane imovine. Znači cca 1.76 – 1.89 milijardi kuna ( cca 235 – 250 mil €). Uživajte sretnici koji ste unutra.
poštovani,koliko bi onda vrijedio valamar kada bi netko izrazio interes za kupnju valamara
[/quote]
Vjerujem da se neke stvari mogu predpostaviti, projicirati i izračunati. Ali postoje elementi koji nisu ili ne moraju biti egzaktni. Nije priblem predpostaviri da će kontrolni dioničar napraviti apsolutno sve što je u njegovoj(njihovoj) moći da maksimalno iskoristi povoljan period (niska kamatna stopa, značajna piopularnost Hrvatske kao destinacije i veliki problemi dijela konkurencije) i dodatno dinamizira ulaganja i/ili potencijalne akvizicije. Oni to vrhunski rade od 1999 gofine. Moje skromno mišljenje,da će krucijalna biti 2018 ili eventualno 2019 godina,u oba slučaja transakcija bi se trebala završiti u proljeće, što mi se čini logično. A da cijena, pa mogu eventualno ŕeći što bi ja tražio da sam na njihovom mjestu (slatke muke hmm). Tražio bi 15 EV/EBITDA., a pristao na 14. Koliko bi to bilo Uz predpostavku iz Pekao analize koja je solidna od 660 mil EBITDA za 2018,mada mi se čini da će ekipa to nagurat na 700 mil, evo naa na 9,8 milijardi kn. A netto dug pa rekao bi projekcija sa krajem 2018 cca 1,5 milijardi. I na kraju što imamo 8,3 milijardi ili cca 1,5 milijardi€. Po dionici bez trezors cca 67 kn.
Eto živi bili pa …..
[/quote]
Samoo ispravak pisanja nije 1,5 mi nego 1,1 mil €, ali kune su točne pa je jasno.😃😄
To se može odvojiti i prodati. Ostaje biznis koji se vrednuje po zaradi (Ev/EBITDA), a “višak” se isplati dioničarima… Jedan od scenarija. Na ARNT skoro i realiziran…
Svašta ste tu nabrojali ljudi.
Ali ta priča sa revalizacijom imovine mi je malo too much. Znači praktički preko noći hop ne vrijedi hotel 10 m€ nego vrijedi recimo 25 m€ i tako dalje. Mislim da ta priča neće biti tek tako.
A što se tiče preuzimanja tj. prodaje kontrolnog paketa jednog dalekog dana. Čuj ako sadašnji vlasnik npr. odluči prodati svoj paket ne vidim razloga kako bi malim dioničarima to moglo činiti razliku dugoročno (dakle ne kratkotrajno špekulativno). Jedino da kupuju dodatno na burzi ali sumnjam…
Ne bih se čudio da opet bude ponuđena zamjena dividende za dionice
kao prošle godine. U svakom slučaju dividenda je ovdje do sada bila rastuća.
Teško je zadržati non-stop taj trend. Vidjet ćemo.
Ukratko…ovdje sam i unutra već (sretnu) sedmu godinu, jel tako kolega KressoM, malo nas je(bilo) al nas ima i mogu reći da je poprilično uočljivo tko je špekulant te vječito žali “indirektno” za propuštenim ulaskom ili preranom prodajom od ostatka nas investitora koji gledamo u budućnost te projiciramo daljnji rast i razvoj Valamara. 🙂
Je, kolega! Psi laju (nadimci se mjenjaju), a karavane prolaze….
Obrazac se ponavlja…. dizanje na 44 kn pa iskrcaj….. sad iz desetke trojica prodaju…
Obrazac?! Cijena dionice je jednom nakratko bila na 44 i Vi vec pricate o obrascu? Obrazac je da se stalno iskrcavaju jos tamo od 30, ali je vise ovih sto se ukrcavaju jer u protivnom ne bi ni bio moguc ovaj Vas ” obrazac”, elementarna logika… Sto se mene tice nemam nista protiv da se ovaj “obrazac” ponavlja do na godinu…dosta je rasla, samo nek ne pada..jako. Pusa
To se može odvojiti i prodati. Ostaje biznis koji se vrednuje po zaradi (Ev/EBITDA), a "višak" se isplati dioničarima… Jedan od scenarija. Na ARNT skoro i realiziran…
turističko zemljište nije riješeno,tko će to kupiti
Zemljiste nije JOŠ. Nekretnine jesu… Ugl. ne kazem da ce se to dogoditi, vec samo da je i to jedna od mogucnosti…
Zemljište od kampova nije riješeno, zemljište od hotela koliko znam je na Valamaru.
Recimo pored Poreča:
Apartmani Pical: k.č. 3714 –
Hotel Pical: k.č. 3693
Park između njih: k.č. 3695
Hotel Zagreb: k.č 3713
Posjedovni Listovi kažu 1/1 BORIK OOUR * RO RIVIERA, 000, POREČ ili Rivijepa poreč d.d.
Zemljišne knige 1/1 Valamar Riviera d.d
Cijeli otok Sveti Nikola Valamar Riviera 1/1, jedino što RH ima pravo prvokupa pa to malo komplicira prodaju.
Valamar je jedna od rijetkih kompanija koja ima značajan dio zemljišta na kojem se obavlja djelatnost u svom vlasništvu.
Od 520 hektara imaju u svom vlasništvu 47%.
Dio koji nije u vlasništvu, odnosno, predmet je spora, se odnosi na kamp Lanterna, nešto sitno Krk i Rabac te na pomorski dio , a značajan dio je, mislim oko 230 hektara Lanterna.
Unatoč tome uspijevaju ulagati u onome dijelu koji je čist, a ostatak će vjerojatno biti predmet koncesije kad se riješi problem turističkog zemljišta.
Pa samo kampovi imaju potencijala koliko i svi hoteli zajedno sada.
Nema boljeg osigurača od top nekretnina na Mediteranu.
Kada vidim koliko detaljno u Valamaru pripremaju projekte i
ovu sezonu 2017.g., mogu reći kao dioničar da sam zadovoljan informacijama.