Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,21 | 247.181 | 47,426 | 5,20 | 5,22 | 0,00% |
iako vidim borbe na cijeni od 41, ovo naprosto mora jos dolje ici. Ja razmatram kupnju tek kada padne ispod 40. Prethodna korekcija je bila vise od 5 kn na manjoj vrijednosti dionice, sada je puno veci promet u pitanju i cijena bi barem toliko trebala pasti.
4. pbz račun od početka veljače prodale preko 200 tisuća komada i dalje prodaje
8. bakić prodao samo 50 tisuća i više ne prodaje
10. bilbuja prodao 100 tisuća i još prodaje
Bakić je bio demantirao[/url] da je prodao 50.000 dionica. S obzirom da mu se pozicija smanjila za taj broj, moguće da ih je prebacio na skrbnički/dao u zalog.
iako vidim borbe na cijeni od 41, ovo naprosto mora jos dolje ici. Ja razmatram kupnju tek kada padne ispod 40. Prethodna korekcija je bila vise od 5 kn na manjoj vrijednosti dionice, sada je puno veci promet u pitanju i cijena bi barem toliko trebala pasti.
Može i ne mora. Tko to zna…
Korekcija traje i trajat će još neko vrijeme . Onog ko prepoznaje vrijednost ovdje to uopće ne treba brinuti .
Poreč ili Rabac, puni pansioni 4*, wellnesi, skoro badava, na ove cijene još 10% večeras do ponoći
Kod za to je: HVALA5
Inače, opsežan investicijski projekt u Rapcu uključuje potpunu rekonstrukciju dvaju ljetovališta sa 764 smještajne jedinice, izgradnju 17 restorana i barova te 13 bazena na 2363 metra četvorna vodene površine. Gradi se i Maro klub, nekoliko dječjih igrališta, dva zabavna centra, wellness, unutarnji i vanjski fitness, biciklistički centar i ostali sportski sadržaji, a ulaganje obuhvaća i uređivanje plaža i šetnica te hortikulturno uređenje cijele zone.
http://www.seebiz.eu/kukurin-valamar-nastavlja-ulagati-u-koncept-premium-kampiranja/ar-150689/
Po riječima Željka Kukurina, investicijski ciklus Valamar Rivijere u 2017. godini vrijedan je 873 milijuna kuna, a osim ključne investicije u Rapcu, Valamar nastavlja ulagati u koncept premium kampiranja pa će se 97,6 milijuna kuna dodatno uložiti u podizanje kvalitete Camping Resorta Lanterna, vodećega europskog kampa. Osim toga, rekao je Kukurin, na otoku Krku Valamar će u kampove Zablaće i Ježevac uložiti 67,9 milijuna kuna za poboljšanje kvalitete smještaja i usluge. Vrijednost ostalih ulaganja je 242,2 milijuna kuna.
Istodobno će investicija u ta ljetovališta, u kojima će raditi oko 630 djelatnika, višestruko koristiti i cijeloj lokalnoj zajednici. Otvorenje ljetovališta, predviđeno za početak lipnja, znači čak 350 novih radnih mjesta, zbog čega je u Valamaru počelo intenzivno zapošljavanje novih kadrova.
Na gradilištu ljetovališta u Rapcu, koje se proteže na 15 hektara, svaki dan prosječno radi 1100 radnika i 150 inženjera, arhitekata i projektanata, a uključena su uglavnom hrvatska građevinska poduzeća i dobavljači, od čega oko polovica istarskih.
Kad se sagrade te nekretnine: hoteli, resorti, kampovi itd. na koji se način to knjiži u dugotrajnu materijalnu imovinu? Odnosno da li se piše kao stvarna vrijednost nekretnine ili pišu vrijednost samo koliko je bio goli trošak, bez dodane vrijednosti? Kakva je politika firme dosad?
I općenito, kakvo je po vašim procjenama realno stanje imovine Valamara u odnosu na ono što piše pod tim stavkama, mislim primarno na nekretnine? Je li i koliko % potcijenjeno ili nije? Čuo sam neke priče da piše po starim vrijednostima koje su morale biti revalorizirane, a nisu itd. Eto, ako netko nešto zna, misli …
prakticki sve hotelske firme imaju nerevalorizirane vrijednosti nekretnina, ali ne “talasaju” jer bi im to poskupilo cijenu i postali bi preskupi. Zato je to as koji se cuva za kasnije, prodaju firme.
Kad se sagrade te nekretnine: hoteli, resorti, kampovi itd. na koji se način to knjiži u dugotrajnu materijalnu imovinu? Odnosno da li se piše kao stvarna vrijednost nekretnine ili pišu vrijednost samo koliko je bio goli trošak, bez dodane vrijednosti? Kakva je politika firme dosad?
I općenito, kakvo je po vašim procjenama realno stanje imovine Valamara u odnosu na ono što piše pod tim stavkama, mislim primarno na nekretnine? Je li i koliko % potcijenjeno ili nije? Čuo sam neke priče da piše po starim vrijednostima koje su morale biti revalorizirane, a nisu itd. Eto, ako netko nešto zna, misli …
Stari objekti, iz 90-tih, u bilanci su po vrijednostima iz elaborata o procjeni društvenog kapitala iz tog razdoblja, umanjeni za amortizaciju svih ovih godina.
Objekti koji su građeni nakon pretvorbe, uneseni su u bilancu po stvarnim troškovima izgradnje (kupnje), te su do danas umanjivani za amortizaciju, za svo vrijeme od kad su pušteni u funkciju. Zemljište je po cijenama iz 90-tih, ako nisu ništa kupovali naknadno. Zemljište koje je u kampovima nije ušlo u temeljni kapital (tzv. turističko zemljište) i ono je ostalo u vlasništvu države. Sve ovo je tako, ako nisu u međuvremenu vršili revalorizaciju. Čini mi se da nisu, jer ih zakoni na to ne obvezuju. Koliko sam primjetio revalorizaciju imovine je radio Solaris i ne znam da li je još netko.
Inače se zemljište, koje je ušlo u procjenu, procjenjivalo se je tada po cca 20 -30 DEM, a m2 apartmana po oko 600 DEM, hotela oko 1200 DEM i sl.
Danas ili sutra je FI od RIVP? Barem po dosadašnjoj praksi…
4. pbz račun od početka veljače prodale preko 200 tisuća komada i dalje prodaje
8. bakić prodao samo 50 tisuća i više ne prodaje
10. bilbuja prodao 100 tisuća i još prodaje
e ovo je netko ozbiljan morao kupiti, mali nisu sigurno
ali uz ovoliki pritisak na prodaju logično je pad cijene dionice, ne ovo nije korekcija cijene
i to se radi sve pred izvješće, odluku o dividendi i planovima poslovanja za tekuću godinu
biće ovdje odlično kad ovo prođe sigurno.
čak bih se sudio mpretpostaviti da se ovo radi planski, izlazak i ulazak novog kupca, možda brzo vidimo među desetoricom veličanstvenih
Da hoćete investirati samo 125 HRK u knjigu dionica onda ne bi bili ovako samodopadno pametni. Gatanje iz dupeta, a odgovor je na par klikova.
Reći ću samo da VELIČANSTVENOG nigdje na vidiku, kupuju isključivo fizičke osobe po sitno kao i neki opskurni investi kojima je eto random kapnula neka lovica pa su odlučili zajahati val. Iz razgovora sa brokerom i njemu se čini da se javlja nova generacija fizičkih investitora koji nemaju nikakva iskustva nego su čuli od frendova kako su zaradili pa evo idu i oni. Dakle 2007 all over again.
Treba uzeti u obzir da ima i puno dnevnih trgovaca koji i sami pimplaju nutra-van (što je fer) i time povećavaju dnevni volumen pa se čini da eto ide VELIČANSTVENI.
A od njega ni V.