RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 21:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,21
247.181
47,426
5,20
5,22
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

iako vidim borbe na cijeni od 41, ovo naprosto mora jos dolje ici. Ja razmatram kupnju tek kada padne ispod 40. Prethodna korekcija je bila vise od 5 kn na manjoj vrijednosti dionice, sada je puno veci promet u pitanju i cijena bi barem toliko trebala pasti.

4. pbz račun od početka veljače prodale preko 200 tisuća komada i dalje prodaje
8. bakić prodao samo 50 tisuća i više ne prodaje
10. bilbuja prodao 100 tisuća i još prodaje

Bakić je bio demantirao[/url] da je prodao 50.000 dionica. S obzirom da mu se pozicija smanjila za taj broj, moguće da ih je prebacio na skrbnički/dao u zalog.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

iako vidim borbe na cijeni od 41, ovo naprosto mora jos dolje ici. Ja razmatram kupnju tek kada padne ispod 40. Prethodna korekcija je bila vise od 5 kn na manjoj vrijednosti dionice, sada je puno veci promet u pitanju i cijena bi barem toliko trebala pasti.

Može i ne mora. Tko to zna…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Korekcija traje i trajat će još neko vrijeme . Onog ko prepoznaje vrijednost ovdje to uopće ne treba brinuti .

Poreč ili Rabac, puni pansioni 4*, wellnesi, skoro badava, na ove cijene još 10% večeras do ponoći
Kod za to je: HVALA5

https://www.crnojaje.hr/Deals/Details/13201

https://www.crnojaje.hr/Deals/Details/13200

Inače, opsežan investicijski projekt u Rapcu uključuje potpunu rekonstrukciju dvaju ljetovališta sa 764 smještajne jedinice, izgradnju 17 restorana i barova te 13 bazena na 2363 metra četvorna vodene površine. Gradi se i Maro klub, nekoliko dječjih igrališta, dva zabavna centra, wellness, unutarnji i vanjski fitness, biciklistički centar i ostali sportski sadržaji, a ulaganje obuhvaća i uređivanje plaža i šetnica te hortikulturno uređenje cijele zone.
http://www.seebiz.eu/kukurin-valamar-nastavlja-ulagati-u-koncept-premium-kampiranja/ar-150689/
Po riječima Željka Kukurina, investicijski ciklus Valamar Rivijere u 2017. godini vrijedan je 873 milijuna kuna, a osim ključne investicije u Rapcu, Valamar nastavlja ulagati u koncept premium kampiranja pa će se 97,6 milijuna kuna dodatno uložiti u podizanje kvalitete Camping Resorta Lanterna, vodećega europskog kampa. Osim toga, rekao je Kukurin, na otoku Krku Valamar će u kampove Zablaće i Ježevac uložiti 67,9 milijuna kuna za poboljšanje kvalitete smještaja i usluge. Vrijednost ostalih ulaganja je 242,2 milijuna kuna.

Istodobno će investicija u ta ljetovališta, u kojima će raditi oko 630 djelatnika, višestruko koristiti i cijeloj lokalnoj zajednici. Otvorenje ljetovališta, predviđeno za početak lipnja, znači čak 350 novih radnih mjesta, zbog čega je u Valamaru počelo intenzivno zapošljavanje novih kadrova.

Na gradilištu ljetovališta u Rapcu, koje se proteže na 15 hektara, svaki dan prosječno radi 1100 radnika i 150 inženjera, arhitekata i projektanata, a uključena su uglavnom hrvatska građevinska poduzeća i dobavljači, od čega oko polovica istarskih.

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/hotelijeri-vodili-katastrofalnu-politiku-koja-im-se-sada-obija-o-glavu-544580

Kad se sagrade te nekretnine: hoteli, resorti, kampovi itd. na koji se način to knjiži u dugotrajnu materijalnu imovinu? Odnosno da li se piše kao stvarna vrijednost nekretnine ili pišu vrijednost samo koliko je bio goli trošak, bez dodane vrijednosti? Kakva je politika firme dosad?
I općenito, kakvo je po vašim procjenama realno stanje imovine Valamara u odnosu na ono što piše pod tim stavkama, mislim primarno na nekretnine? Je li i koliko % potcijenjeno ili nije? Čuo sam neke priče da piše po starim vrijednostima koje su morale biti revalorizirane, a nisu itd. Eto, ako netko nešto zna, misli …

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

prakticki sve hotelske firme imaju nerevalorizirane vrijednosti nekretnina, ali ne “talasaju” jer bi im to poskupilo cijenu i postali bi preskupi. Zato je to as koji se cuva za kasnije, prodaju firme.

Kad se sagrade te nekretnine: hoteli, resorti, kampovi itd. na koji se način to knjiži u dugotrajnu materijalnu imovinu? Odnosno da li se piše kao stvarna vrijednost nekretnine ili pišu vrijednost samo koliko je bio goli trošak, bez dodane vrijednosti? Kakva je politika firme dosad?
I općenito, kakvo je po vašim procjenama realno stanje imovine Valamara u odnosu na ono što piše pod tim stavkama, mislim primarno na nekretnine? Je li i koliko % potcijenjeno ili nije? Čuo sam neke priče da piše po starim vrijednostima koje su morale biti revalorizirane, a nisu itd. Eto, ako netko nešto zna, misli …

Stari objekti, iz 90-tih, u bilanci su po vrijednostima iz elaborata o procjeni društvenog kapitala iz tog razdoblja, umanjeni za amortizaciju svih ovih godina.
Objekti koji su građeni nakon pretvorbe, uneseni su u bilancu po stvarnim troškovima izgradnje (kupnje), te su do danas umanjivani za amortizaciju, za svo vrijeme od kad su pušteni u funkciju. Zemljište je po cijenama iz 90-tih, ako nisu ništa kupovali naknadno. Zemljište koje je u kampovima nije ušlo u temeljni kapital (tzv. turističko zemljište) i ono je ostalo u vlasništvu države. Sve ovo je tako, ako nisu u međuvremenu vršili revalorizaciju. Čini mi se da nisu, jer ih zakoni na to ne obvezuju. Koliko sam primjetio revalorizaciju imovine je radio Solaris i ne znam da li je još netko.
Inače se zemljište, koje je ušlo u procjenu, procjenjivalo se je tada po cca 20 -30 DEM, a m2 apartmana po oko 600 DEM, hotela oko 1200 DEM i sl.

Danas ili sutra je FI od RIVP? Barem po dosadašnjoj praksi…

4. pbz račun od početka veljače prodale preko 200 tisuća komada i dalje prodaje
8. bakić prodao samo 50 tisuća i više ne prodaje
10. bilbuja prodao 100 tisuća i još prodaje

e ovo je netko ozbiljan morao kupiti, mali nisu sigurno
ali uz ovoliki pritisak na prodaju logično je pad cijene dionice, ne ovo nije korekcija cijene
i to se radi sve pred izvješće, odluku o dividendi i planovima poslovanja za tekuću godinu
biće ovdje odlično kad ovo prođe sigurno.
čak bih se sudio mpretpostaviti da se ovo radi planski, izlazak i ulazak novog kupca, možda brzo vidimo među desetoricom veličanstvenih

Da hoćete investirati samo 125 HRK u knjigu dionica onda ne bi bili ovako samodopadno pametni. Gatanje iz dupeta, a odgovor je na par klikova.

Reći ću samo da VELIČANSTVENOG nigdje na vidiku, kupuju isključivo fizičke osobe po sitno kao i neki opskurni investi kojima je eto random kapnula neka lovica pa su odlučili zajahati val. Iz razgovora sa brokerom i njemu se čini da se javlja nova generacija fizičkih investitora koji nemaju nikakva iskustva nego su čuli od frendova kako su zaradili pa evo idu i oni. Dakle 2007 all over again.

Treba uzeti u obzir da ima i puno dnevnih trgovaca koji i sami pimplaju nutra-van (što je fer) i time povećavaju dnevni volumen pa se čini da eto ide VELIČANSTVENI.

A od njega ni V.

New Report

Close