RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 01:03
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,21
247.181
47,426
5,20
5,22
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

4. pbz račun od početka veljače prodale preko 200 tisuća komada i dalje prodaje
8. bakić prodao samo 50 tisuća i više ne prodaje
10. bilbuja prodao 100 tisuća i još prodaje

e ovo je netko ozbiljan morao kupiti, mali nisu sigurno
ali uz ovoliki pritisak na prodaju logično je pad cijene dionice, ne ovo nije korekcija cijene
i to se radi sve pred izvješće, odluku o dividendi i planovima poslovanja za tekuću godinu
biće ovdje odlično kad ovo prođe sigurno.
čak bih se sudio mpretpostaviti da se ovo radi planski, izlazak i ulazak novog kupca, možda brzo vidimo među desetoricom veličanstvenih

dan je pametniji od noći!

odličan 5, iva devet!
to je “problem” (za sada) svih velikih kompanija na malom zse.

Vodeća turistička kompanija zapošljava 1200 djelatnika uz osiguran besplatan smještaj

Valamar vrlo pažljivo priprema sezonu. Smještaj i hrana osigurani, a plaće idu gore (imam informaciju za studente). Oglasi su vrlo uočljivi na internetu.
Očito je da će najbolja turistička sezona 2017. biti odrađena kao po loju.
Moram primjetiti da se ovako rano nikada nisu tražili radnici. Buking nezapamćen, a kapaciteti
ipak bitno veći prije svega u Rapcu, a uređenost i na drugim lokacijama.

4. pbz račun od početka veljače prodale preko 200 tisuća komada i dalje prodaje
8. bakić prodao samo 50 tisuća i više ne prodaje
10. bilbuja prodao 100 tisuća i još prodaje

e ovo je netko ozbiljan morao kupiti, mali nisu sigurno
ali uz ovoliki pritisak na prodaju logično je pad cijene dionice, ne ovo nije korekcija cijene
i to se radi sve pred izvješće, odluku o dividendi i planovima poslovanja za tekuću godinu
biće ovdje odlično kad ovo prođe sigurno.
čak bih se sudio mpretpostaviti da se ovo radi planski, izlazak i ulazak novog kupca, možda brzo vidimo među desetoricom veličanstvenih

Veliki izlaze,mali ulaze.To se zove distribucija.Kada pametni i veliki izlaze pušioničari ulaze.

Lako je našim milijunašima. Ulične šibicarske finte nemaju veze sa dugoročnim investiranjem

RIVP je vrlo likvidna dionica i nikakvi komentari jalnih sudionika koji su i ovo
propustili ne mogu bitno utjecati na cijenu. Bitno je znanje i treba vjerovati vlastitim
očima. Naravno, da i psihologija igra na burzi važnu ulogu, pa karakterno slabiji pojedinci
šire strah, jer jedino putem te emocije prikrivaju svoja prava karakterna obilježja.
RIVP je svakako best buy 2017. godine, jer posao se tek razvija i u zamahu je.
Kada budemo imali Rabac u FI, kada se privatiziraju Jadran Crikvenica i Hoteli Maestral vidjet
ćemo gdje je Valamar u svemu tome. Radi se ozbiljno i sustavno. Za koji dan sam opet gost
u jednom hotelu i očekujem lijepe trenutke. Svaki građanin treba razmišljati i o vlastitoj budućnosti
i o mirovini.

Vodeće hotelske kompanije ove sezone zapošljavaju preko 20.000 radnika: Plaće su veće nego prošle godine

Ovdje se govori o ozbiljnom businessu i novcu.

Za sva ulaganja najbolje je koristiti vlastito znanje i odgovornost, te znanja ovlaštenih
financijskih stručnjaka. Danas je prihod od turizma oko 9 mlrd, za nekoliko godina će biti 15-ak mlrd.
http://www.tportal.hr/biznis/trendovi/390624/Lorencin-tvrdi-da-cemo-do-2020-udvostruciti-turisticki-prihod.HTML
Novi službeni blog Valamara je sjajan, putem udruge dioničara mogu se gledati promjene dioničara.
Investitor Bogdanović i neki fondovi kupuju. Neki drugi prodaju itd. Ne treba imati fetiš tko kupuje i
tko prodaje, jer su ulagački horizonti i strategije različite. Turistička industrija rasti će još zbilja
puno godina, vlasnička struktura je ovdje fantastična, spread uvijek minimalan. Nekoliko kn gore/dolje.
Treba se opustiti i uživati, lagano pratiti i očekivati odluku kolika dividenda će se sliti u naše novčanike.

jedan od razloga kad kupujem dionice je da se isplaćuje dividenda svake godine redovito
ako je još približna štednji i kad je ozbiljna tvrtka tad je to prava odlka o kupnji riv, zaba, erikson
isto tako imam dionica koijima je trend rasta očekivan prema financijskim ali i nekim mojim bitnim zahtjevima, i tih dionica imamali puno manje npr viadukt, ingra, optima
ali potpno prihvaćam da ima investitora koji drugačije donose odluke, to je njihov sustav, poštujem
ali mi je i drago da naš čovjek pojedinac ili grupa ili svi zarađuju dobro žive, tada je i meni ok.
amerika je nastala i postala bogata na bogatim pojedincima ne masi

dan je pametniji od noći!

Ja sam propustio najveći rast (zakasnio) i uključio se na korekcijici. Nadam se uspješnom poslovanju, odnosno da stvari idu svojim najavljenim i planiranim tokom. A onda niti 50 kn krajem godine nije nerealno, 60 kn iduće itd. Onaj tko sada ulazi mora biti svjestan da nema više uduplavanja s 4 kn na 8, s 8 na 16 itd. Ovo je razvijena priča i povrati su manji. Ali to je cijena kad ne priliku ne prepoznaš na vrijeme.
Pozz!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska-otvara-veleposlanstvo-u-juznoj-koreji—466630.html

Hrvatski turizam bi, zahvaljujući jednoj zemlji, mogao uskoro doživjeti veliki procvat.
U tome svemu Valamar obzirom da najveći…

Kolega, radi toga što su baza svega prihodi. Nakon toga dolazi optimizacija,
troškovne prednosti, sinergijski učinci u nabavi.

Valamar ima oko 50 tisuća kreveta i logično je da porastom turističkog
prihoda uzme najveći udio. Uz to Valamar razvoj je u tijeku i novi
kapaciteti su tek u izgradnji. Što se tiče drugih ovdje je odlučna činjenica
vlasnička struktura. Valamar nije samo najveća grupacija, nego ima
daleko daleko najbolju vlasničku strukturu, naravno gledano sa pozicije
malog dioničara. Što mislite ima li benefita kod financiranja ? Objasnite !

kao što sam i očekivao, mod me obrisao! a vidim da je pročitan moj post! prihod nije najvažniji čimbenik, već ebitda i npm! posljedično toga neto dobit. veliš prihodi i optimizacija! ok, ali ima i boljih primjera od rivp. vlasnička struktura veliš. sa strane banaka, koja je varijanta za banke bolja i sigurnija? gdje većinski ima većinski udio sa recimo 76% ili gdje ima 25%!? kome bi ti prije posudio novac?

Malo si pomješao parametre.
Vlasnička struktura može biti odlučna činjenica kod ulaganja malog dioničara,
radi toga što kod visoke koncentracije može doći do ististikivanja malih dioničara
i to se u praksi relativno često događa. Nedavno je bio primjer u Hotelima Medena i
zna opaliti po džepu. Vlasnička struktura u pravilu je posve nebitna kod financiranja, postoje izuzetci kada su povezana društva, ali to je nešto drugo.

Što se tiče financiranja parametri su bankarski, zapravo zanatski da ne obrazlažem
dalje. Usput Valamar se zadužio vrlo povoljno, što će povoljno utjecati na dobit.
Rezultati EBITDA su i ovako sjajni. Nadam se da sam pomogao.

Ja sam propustio najveći rast (zakasnio) i uključio se na korekcijici. Nadam se uspješnom poslovanju, odnosno da stvari idu svojim najavljenim i planiranim tokom. A onda niti 50 kn krajem godine nije nerealno, 60 kn iduće itd. Onaj tko sada ulazi mora biti svjestan da nema više uduplavanja s 4 kn na 8, s 8 na 16 itd. Ovo je razvijena priča i povrati su manji. Ali to je cijena kad ne priliku ne prepoznaš na vrijeme.
Pozz!

Hmmmm.. 15.07.2016 rivp 24,75 , a hoće li do ljeta blizu 50 ? Ako bude , eto uduplavanja u cc,, godinu dana, što bi bilo sjajno ! A obzirom na ubrzavanje rasta turizma , BDP-a te posledično preljevanjem na tržište kapitala i ubrzavanja istog , ništa nije nemoguće ! Pa prognoziralo se u 11 i 12 mjesecu prošle godine da će na 40 tek poslije ljeta 2017-te , a vidi sad .

New Report

Close