Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,21 | 247.181 | 47,426 | 5,20 | 5,22 | 0,00% |
~50% iznad planiranog ide u EBITDA. Ipak postoje varijabilni troškovi. Može se i 60, ali to je već nategnuto.
Jest, postoje varijabilni, ali ovdje se radi o marginalnim koji nisu isti za n-to noćenje kao i za prvo ili deseto noćenje u nekom objektu. A u margini od cca 35% koju sada postižu su i fiksni troškovi, tako da vjerujem da bi margina trebala biti puno veća.. Ne bih rekao da je marginalni varijabilni trošak za ta noćenja 50% ili 40% prihoda kao što ste vi naveli već prije oko 25%. Bilo bi super kada bi netko iz branše to potvrdio…
Da, ali gdje će rasti? U 7-om i 8-om mjesecu? Naravno da ne, rast će u pred i posezoni, a tamo s nižim prodajnim cijenama u odnosu na glavnu sezonu ne možeš (bar ja mislim) postići više od 50%.
Ja sam dokupio na ovim visokim razzinama, zaokružio cifru i neka sada stoji dvije godine što se mene tiče.
poz i sretno ekipi
Po cemu je nerealno? zasto ovo do sad nije bilo nerealno?
dajte neke usporedbe
npr. znate li vi koliko ce rabac sad dignuti prihode, dobit, koliko ce biti popunjen tijekom iducih godina?
Koliko ce Imperijal podici sve te stvari cak i prije nego ga integrijaju u potpunosti i naprave promjene koje su zamislili?
To su se stvari o kojima se treba misliti kad se kupuje dionica, to nisu stvari koje ce se desiti za 5 godina nego vec ove godine
Sta mislite da sitni spekulatori dizu cijenu ovih dana? Pa oni nemaju ni za veceru u malo boljem restoranu a ne da rade po par milja prometa dnevno
Pa nisu to idioti da ulazu toliku lovu a da neznaju sta cine
upravo suprotno, upravo takvi i upumpavaju novac trenutno.
ako uložite novce u knjigu dionica vidjet ćete prodaju na svim većim accountima dok kupuje sva moguća raja ovoga svijeta, osobno me to podsjeća na građevinu 2007/08 uz poznatu uzrečicu “rast će”.
Mislim da su i oni toga svjestni.
Ali imamo mi konja za utrku, nove akvizicije i nove investicije.
Tu ćemo postići rast od 10-15% EBITDA kroz sljedećih 5 godina.
Davno sam radio projekcije što će i kako biti, a prema njima je trebalo ovo što je danas, biti 2018.
Činjenica je da im je najveći problem kud će s parama 🙂
Stoga, mislim da se bez problema može reći da uz ovakav tempo rasta pokazatelja očekivana cijena ’21-’22 biti oko 80-100 kuna / dionica.
To je naprosto čista matematika i treba se samo malo opustiti i uživati 🙂
PRODAJA
Bakić i Bilbija prodaju dionice Valamar Riviere
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.02.2017. – 11:17:33
ZAGREB – Neki od najvećih vlasnika Valamar Riviere prodavali su dionice proteklih dana.
Nenad Bakić prodao je 50.000 dionica Valamar Riviere, pokazuju podaci s portala Mojedionice. Vrijednost ovog paketa je oko 2,1 milijun kuna. I nakon ove prodaje Bakić ostaje osmi najveći vlasnik dionica Valamara (ZSE:RIVP-R-A) s 1,19 posto udjela.
Dionice je prodavao i Igor Bilbija koji je prodao 18.000 komada vrijednih oko 760.000 kuna. I dalje je deseti najveći vlasnik Valamara sa 0,98 posto udjela. Bilbija već mjesecima smanjuje udjel u Valamaru, a pojačano kupuje dionice Atlantske plovidbe (ZSE:ATPL-R-A).
koje novinari stavljaju naslove …..
@ plavi 01
pa naslov odgovara istini..
Bilbija je do sada prodao skoro milion dionica rivp od 20-42…..i kupio za taj novac 110 000 dionica atpl..
Ne kužim šta ti tu nije jasno???
I zašto novinari kao pišu krivo kad je to istina…ili ti ne želiš vjerovati u to
Izloženost dioničara sa milijun i pol kuna dionica je puno veća
nego ikada prije. To sam i prije objasnio, pa mi je obrisano nekoliko
postova u kojima objašnjavam kako iako je prodao 50 tisuća dionica
sada je VIŠE IZLOŽEN Valamaru, odnosno u kunama ima više novca
ULOŽENO u RIVP, bez obzira na prodaju.
Trejderi ili tzv. trejderi to uz veliki napor ili jedva mogu razumjeti, dugoročni ulagači mogu.
Naravno da se prodaje kako cijena raste, pa to je jasno, a kupovao
je po 1,5 do 2,5 kn.
@ plavi 01
pa naslov odgovara istini..
Bilbija je do sada prodao skoro milion dionica rivp od 20-42…..i kupio za taj novac 110 000 dionica atpl..
Ne kužim šta ti tu nije jasno???
I zašto novinari kao pišu krivo kad je to istina…ili ti ne želiš vjerovati u to
Naravno istina je, medutim nacin na koji je autor clanka isti clanak servirao na facebooku (“Zanimljivo…”) indicira da je htio napraviti klasican clickbait senzacionalistickim naslovom.
I kao sto su mnogi prije mene vec rekli, zasto bi izlazak bio nesto negativno… Dapace, unazad mjesec dana pojavile su se izmedu ostalog i dvije pozitivne analize.
Usput, netko je nedavno zazivao korekciju 🙂 Evo, dosla je!
spalato
Slažem se. To se upravo događa. Ali neće ići duboko. Ovo je prejaka fondovska dionica da bi jako pala.
kolega
u top 10 NEMA nijednog fonda osim državnog kapitalca! kad fondovi značajnih budu ulazili, onda ….. možda se to počelo upravo i događati jer je puno puno papira ovih dan-dva prošlo oko nekih brojki (kao da su dogovorene), a dva velika privatna inv pomalo izlaze.
Povećane su uplate u investicijske fondove pa se dio love slijeva ovdje, fondovi još nisu uvidjeli potencijal u ovoj kompaniji….njihov konzervativni(tromi) pristup turističkim kompanijama a naročito RIVP je rezultat nezainteresiranosti samih fond menagera kojima je i više nego dobro na svojim pozicijama. Obveznice su njima “sveto pismo” a za turističke dionice ima još vremena, neće one nikud pobjeći. 🙂
Povećane su uplate u investicijske fondove pa se dio love slijeva ovdje, fondovi još nisu uvidjeli potencijal u ovoj kompaniji….njihov konzervativni(tromi) pristup turističkim kompanijama a naročito RIVP je rezultat nezainteresiranosti samih fond menagera kojima je i više nego dobro na svojim pozicijama. Obveznice su njima "sveto pismo" a za turističke dionice ima još vremena, neće one nikud pobjeći. 🙂
Jel ovo C/P sa bloga? Nemojte biti kao Barišić, stavite fusnotu da je tekst C//P sa bloga…