Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,23 | 37.588 | 7,182 | 5,20 | 5,22 | 0,00% |
Imaju Allianz investovi. Imate na njihovim stranicama.
Količina: Kad uredni ručaju, pa one mrvice ispod stola.
11. Dioničar je neki mirovinski fond ersteov ja mislim.
potražite svoje mjesto za odmor i kupite rivp pa na odmoru uživajte uz rast cijene
http://www.puntizela.hr/hr/mapa
PRIPAJANJE
Valamar Riviera pripaja društvo Puntižela d.o.o.
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.02.2017. – 09:30:13
ZAGREB – Uprava društva Valamar Riviera d.d. pokrenula je postupak pripajanja društva PUNTIŽELA d.o.o. sa sjedištem u Puli u kojem Valamar Riviera drži 42.673 poslovna udjela koji čine 100% temeljnog kapitala, s ciljem daljnje racionalizacije i pospješenja operativne efikasnosti poslovanja.
Postupak pripajanja provest će se tijekom prvog polugodišta ove godine sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima.
Ujedno, polazeći od pokrenutog postupka pripajanja društva Puntižela i prethodno objavljenog okončanja postupka preuzimanja društva Imperial d.d., Rab , objavljenim i najavljenim investicijama za 2017. godinu u iznosu od 873 milijuna kuna te početnih stanja bookinga s emitivnih tržišta, poslovnim planom za 2017. godinu Valamar Riviera si je postavila za cilj ostvarenje ukupnog konsolidiranog operativnog neto prihoda bez Imperijala od 1,57 milijardi kuna (što predstavlja ciljani rast od 7% u odnosu na 2016. godinu), a s Imperijalom i njegovim privremenim poslovnim planom (koji će se revidirati tijekom travnja 2017. godine) 1,69 milijardi kuna.
S obzirom na pretežito sezonsko poslovanje te sukladno svojoj dosadašnjoj praksi, Valamar Riviera će u listopadu ove godine objaviti očekivani raspon konsolidiranih poslovnih prihoda i EBITDA-e za 2017. godinu, kao i odstupanja u odnosu na postavljene ciljeve.
moje pitanje Barikb vama – hocete kupiti danas po cijeni od 44 nesto dionice? Znaci imate jos love pa kupite. Hrvatski mali investitori, barem novi smatraju da cijena moze samo gore a da tu i tamo ona stane par tjedana na mjestu, pa opet gore. Kad tad ce ce povuci rucna i nestati kupaca….
Nemojte me krivo shvatiti, ja imam dionice RIVP i zelim da cijena ode na 100 kn ali zelim stabilnu vrijednost a ne da spread od realne cijene i napuhane bude i preko 20 posto…
Već sam napisao da sam jako puno ulagao u zadnjih 10 kvartala.
Što mislite je RIVP zanimljiv mirovincima. Mislim da treba potruditi
imate razne blogove, forum poslovnog, službeni blog od Valamara, udrugu dioničara,
istraživanja.
@Barikb, u pravu ste, Allianz Portfolio ima 4,17% RIVP-a. Nije mi bas jasno zasto im matica daje targete od 48 kn a i sami nisu do grla u toj dionici.
https://www.hrportfolio.hr/fond/allianz-portfolio-152/portfelj-fonda
Rudar47, ja ne kazem da cijena ne treba ici gore i smatram da RIVP valjda jedina u hr to zasluzuje, samo kazem da izmedju rasta tu i tamo treba nastupiti korekcija da se stabilizira support na nizim cijenama. Dok toga ima, cijena bez beda moze gore po logici kome nije skupa, neka ju kupi. Ja samo vidim nerealno dizanje gdje mnogi ulaze samo zato sto se dize.
http://www.azinvest.hr/fondovi/allianz-equity/mjesecni-izvjestaj/prosinac-2016/
Ima i equity od Allianza više nego mješoviti.
Prva pozicija im je cash, druga Valamar.
Crobiz16 molim plusić, pade mi na jedan, teško to podnosim.
7,13 % Allianz equitya je RIVP (prosinac 2016).
Po cemu je nerealno? zasto ovo do sad nije bilo nerealno?
dajte neke usporedbe
npr. znate li vi koliko ce rabac sad dignuti prihode, dobit, koliko ce biti popunjen tijekom iducih godina?
Koliko ce Imperijal podici sve te stvari cak i prije nego ga integrijaju u potpunosti i naprave promjene koje su zamislili?
To su se stvari o kojima se treba misliti kad se kupuje dionica, to nisu stvari koje ce se desiti za 5 godina nego vec ove godine
Sta mislite da sitni spekulatori dizu cijenu ovih dana? Pa oni nemaju ni za veceru u malo boljem restoranu a ne da rade po par milja prometa dnevno
Pa nisu to idioti da ulazu toliku lovu a da neznaju sta cine
“Pa nisu to idioti da ulazu toliku lovu a da neznaju sta cine”
Kolega ovaj argument se koristi doslovno na svakoj dionici. Od najvece perjanice do najvece stecajuse. Poanta: uvijek netko izlazi da bi netko usao.
Nerealno je da dionica vec od 18.1 nije imala ozbiljniju korekciju od par posto vec samo raste, mislite da je proslu godinu zavrsila sa premalim rastom pa da ovu odmah treba ovako ludo zapoceti? I pogledajte trgovinu mahom mali nalozi (ok, moguce da ih je gomila hidden na nize kolicine) tako da mislim da gomila malih ulazi. Ja ne govorim da cijene izmedju 40-50 nisu opravdane, vec da ovakav strm rast nije realan. Pa prakticki cemo do pocetka treceg mjeseca “odraditi” rast od prosle cijele godine, koji je bio senzacionalan. Sve sto Valamar radi radi odlicno i kvalitetno, dok je akvizicija i podizanja zvjezdica rastovi sto firme sto dionice su opravdani. Ja samo govorim o tehnikaliji prestrmog rasta od pocetka godine te potrebe korekcije cijene a ne da na svakoj kuni iznad 40 kn trenutno imate tako plitki support da ako dodje do korekcije, cijena ce glatko spasti i ispod razina realne cijene. Kako god, svatko neka procijeni za sebe.