Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,22 | 70.380 | 13,478 | 5,20 | 5,22 | 0,00% |
Zanimljiva dva pasusa iz članka:
“Dobar znak tako je i činjenica da su tržišta kapitala prepoznala atraktivnost turističkog sektora te kroz dugoročno stabilnu potporu dionicama turističkog sektora osigurali porast dioničkog indeksa CROBEXturista kojeg čine dionice najvećih hotelijerskih kuća kao što su Arenaturist, Hoteli Imperijal, Valamar Rivijera ili Maistra, i to za nevjerojatnih 500 posto u periodu od pet godina.
“Razlog tome je vjerojatno i činjenica da je većina ključnih hotelskih kuća udvostručila svoje prihode unazad zadnjih 10 godina, uz prognozu novog udvostručenja u narednih pet do sedam godina”, procjenjuje Topalović.”
pa, gle kolega, ostanimo za sada u Optimistu, jer ipak do americas cupa treba odraditi još cca 30% iako puše dobar vjetar!
Da sam bio malo optimističniji a ne ovako surovo realan, mogao sam još više novaca uložiti…
[/quote]
dakle, nisi zaboravio! evo ga, odrađeno. ako se ne varam, americas cup počinje uskoro! kakve su prognoze?
Dosta sam komentirao u zadnje vrijeme i stvarno puno ulagao
u ovu dionicu u zadnjih 10-ak kvartala.
Sad mi je gušt čitati komentare i novosti.
Da sam bio malo optimističniji a ne ovako surovo realan, mogao sam još više novaca uložiti…
[/quote]
dakle, nisi zaboravio! evo ga, odrađeno. ako se ne varam, americas cup počinje uskoro! kakve su prognoze?
[/quote]
Ja mislim da 30% još nije odrađeno , ali bude uskoro . A do Americas cupa bude i još malo više 🙂
“Razlog tome je vjerojatno i činjenica da je većina ključnih hotelskih kuća udvostručila svoje prihode unazad zadnjih 10 godina, uz prognozu novog udvostručenja u narednih pet do sedam godina”, procjenjuje Topalović."
Moj AZ fond je nakon 15 godina na 75% prinosa. dakle 5godina vise i 25% manje prinosa.
po meni je to promasaj ali ne mogu si pomoci.
Evo , onako malo usput , nek se nađe:)
Dobro jutro. Vidim da cijena dionice raste u nebo, gotovo panicna kupnja svih. Ocito ja jedini nisam cuo tu vijest o procjenama na 65 kn do kraja godine. Posto je totalno nerealno da cijena dionice od pocetka godine naraste vise od 25%, sa krivuljom rasta koje bi se posramile i americke firme sa YoY rastom prihoda od preko 50%, bit ce jake nervoze i gubitaka kada krene pad i stabilizacija na nizim razinama cijene.
Kako god, ja cekam i uopce ne kupujem iznad 40, jer nam treba jos barem jedno pozitivno kvartalno izvjesce za tu i visu cijenu. Ova treba hitno dolje, ovo je samo navlacenje neiskusnih i vrlo brzo u gubitku investitora.
Koliko dolje kolega da odmah spustimo do vas.
Uozbiljite se i odrastite ili probajte s kladarom.
Cijena je stvar tržišta ponude i potražnje za nekom robom i dr.
Npr. Ja mislim da je i cijena brokule na tržnici previsoka, ali
kupim ako mi treba.
P.S.
Citat iz umjetničkog djela: “Psi laju karavane prolaze”
Jel ima ijedan od Unicredit/Zabinih fondova RIVP? I ako moze link jer ja ne mogu pronaci.
Takva stvari slusam jos od kad sam digao kredit i kupio na 19. Smijesni ste, i svi vam se smiju
kad ce biti 50kn onda cete reci da ne kupujete ispod 50? i misliti da ste jako pametni
Dobro jutro. Vidim da cijena dionice raste u nebo, gotovo panicna kupnja svih. Ocito ja jedini nisam cuo tu vijest o procjenama na 65 kn do kraja godine. Posto je totalno nerealno da cijena dionice od pocetka godine naraste vise od 25%, sa krivuljom rasta koje bi se posramile i americke firme sa YoY rastom prihoda od preko 50%, bit ce jake nervoze i gubitaka kada krene pad i stabilizacija na nizim razinama cijene.
Kako god, ja cekam i uopce ne kupujem iznad 40, jer nam treba jos barem jedno pozitivno kvartalno izvjesce za tu i visu cijenu. Ova treba hitno dolje, ovo je samo navlacenje neiskusnih i vrlo brzo u gubitku investitora.