Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 87.611 | 16,719 | 5,20 | 5,24 | -0,76% |
gotova je žurka – i tata vas napušta
http://www.seebiz.eu/bakic-prodao-30000-dionica-valamar-riviere/ar-148477/
Prodao je 1.9% svoje pozicije.
Izgleda da ovdje ima dosta ljudi koji nisu baš dobri s brojkama, pa ću ilustrirati – to je kao kad vi prodate dio portfelja potreban za današnji burek i pivo.
Nema dionice osim Valamara koja ima veći potencijal rasta, a da zadovoljava uvjete:
– iznimno visoka likvidnost,
– relativno mali ili umjeren rizik,
– stalna, a rastuća dividenda,
– visok free float.
Blue chip br. 1 na ZSE. Naravno, da će 2017. biti sjajna godina kako je i počela.
Dobar početak najbolje godine do sada prema očekivanjima.
MM se gura na vrh iako je izgledno da će ga poklopiti…
jači igrači. Možda i neće, vidjet ćemo
Probilo 37 kn
RIVP se definitivno pokazao kao blue chip dionica na ZSE. Ovakav brutalan start u 2017.g. opravdavaju svi pokazatelji poslovanja Valamara. Očekujemo uskoro 40kn
Trebalo je 2011.”imati jaja” te biti “stručnjak” i kupiti tadašnji KORF po cc.80kn odnosno preračunato u RIVP oko 6.30kn i to 70% portfelja…sjećam se ko da je bilo jučer. Malo nas je al nas ima… :-)))
Od uprave odobrene investicije Valamara u 2017. godini iznose 873.000.000,00
(osamsto sedamdeset i tri milijuna kuna), a do 2020. godine 2.000.000.000,00 HRK.
U ove brojke se na računaju daljnje akvizicije. Ne bih licitirao sa cijenom dionice, ali očito
da je dosadašnji model poslovanja vrlo uspješan i da mnoge stvari idu “na ruku” upravi
koja za sada radi prilično odlično. Baška je jako dobra lokacija vrlo profitabilna, nove
mobilne kućice (ustvari cash mašine) stižu http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Bascani-iznenadeni-Valamar-unajmio-trajekt-za-dopremu-mobilnih-kucica-u-kamp-Zablace počinju sa
radom u 2017. Rab je priča za sebe (obratite pozornost na cijene tamo…).
Ne znam, za mene je “stručnjak” ovaj prvi komentator u članku o kućicama. Treba raditi i
zarađivati, ne može se ništa sa takvim mentalnim sklopom. Tko umije njemu dvije itd…
Dociranje ne vodi ničemu, samo činjenice i brojke me zanimaju. Zaboravih Rabac, jedva
dotaknuh akvizicije.
Nisu bitna nikakva drukanja za RIVP.
Drukanja da mora pasti su vjerojatno puno veća itd, pa opet bez
rezultata. Ljudi se i dalje brinu tko prodaje i druge sporedne stvari.
Ako padne biti će jeftinije kupiti i to je sve. Vrijednost ostaje.
To je još jedna bitna prednost ove dionice, prevelika
je i ne može se ni teoretski tako površvno gledati.
Svatko se brine za svoj novac. Na kraju će tržište
odrediti cijenu kao i uvijek.
RIVP se definitivno pokazao kao blue chip dionica na ZSE. Ovakav brutalan start u 2017.g. opravdavaju svi pokazatelji poslovanja Valamara. Očekujemo uskoro 40kn
Slažem se i ukoliko geopolitička situacija u narednim godinama bude stabilna mislim da će i na puno veće razine ići.