RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 12:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Teško da je ovo točna brojka, pitanje je što je tu uključeno od hostela i pogotovo airbnb-a koji u zagrebu postaje toliko značajan faktor da ga i HUPZ spominje u svojim izvještajima. A ono što je također važno je i potrošnja.

A i neki osječaj (subjektivno)… Volim Istru i često sam dole u krugu pola sata autom oko Poreča, i ne može se nikako uspoređivati Poreč koji po zimi ima manje ljudi sa Zagrebom koji po zimi ima daleko više ljudi.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

ove godine poreč je krcat za advent jer i oni imaju manifestaciju “advent u poreču”. radi više hotela nego ikada i stoga niste u pravu kolega. prijašnjih godina nije bilo tako, ali ove godine cijeli 11 i 12 mjesec poreč je poprilično pun turistima, posebno iz italije. tako je bilo i sada, ali brojčano su opet na prvom mjestu nijemci. brojke ne lažu. za zagreb je uspjeh da je uopće među prvih 3 jer nemamo i dalje kapacitete. to airbnb i slično, to je kap u moru još uvijek. toga je dosta i sve više, ali i dalje dosta malo u odnosu na druge gradove u svijetu.

...povijest se ponavlja...

Da ne duljimo, ako pričamo samo o hotelima još se mogu složiti, ali ako gledamo sve skupa nikako. Ali niti ne moramo se složiti oko svega

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Kao što znamo valamar je zainteresiran za maestrale a iz crikvenice dolaze i špekulacije i za
jadran crikvenica. Dođe li do neke realizacije cijena Valamara će prema nekim najavama na 60 kn.
http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/458738/Sto-bi-jos-drzava-mogla-prodati-da-skupi-novac-za-Inu.html
Brzo bi se mogao privatizirati i državni udjel u lancu marina ACI za koji su već pokazali interes veliki igrači (Dogus grupa, Adris grupa). Za udjel u ACI-ju država bi mogla inkasirati oko 560 milijuna kuna.
Među kandidatima za privatizaciju i nekoliko je turističkih tvrtki za koje država već dulje vrijeme traži kupca. Riječ je o tvrtkama Hoteli Makarska, Hoteli Maestral, Club Adriatic i Jadran Crikvenica. Prema gruboj procjeni, za ove turističke kompanije država bi mogla ukeširati oko 250 milijuna kuna.

kao što znamo valamar je trenutno najbolja firma u hrvata sa definiranim ciljevima,planovima i znaju se
prioriteti za 2017/18.Investicije na krku i rabu su u tijeku a kapaciteti su već popunjeni za par godina
unaprijed. Uprava Valamara je na vrijeme prihvaćala sugestije malih dioničara i Udruge dioničara i postala najtransparentnija firma pa tako i sada prednjače o brizi za sve svoje zaposlene a vide se i da su
vodeći po plaćama u turističkom sektoru.
Uglavnom sve dobro a krenuo je i rast cijene već na početku godine.

Plavi, po nekim najavama Valamar ide na 2000 kn…! sto ne bi ti malo optimističniji, to je samo nekih 600% na ovu cijenu…sitnica.

No pain no Game

Plavi, dionica Valamara je stvarno dobra i sretan sam što je imam, ali Valamar kao firma prema radnicima je čista 0. 10-ak mojih dobrih kolega u 2016 g. je dalo otkaz ili promjenila poslodavca..nešto ne štima u Valamaru. Osijeća se bahatluk u upravi prema malim radnicima a to nije dobro.

Plavi, dionica Valamara je stvarno dobra i sretan sam što je imam, ali Valamar kao firma prema radnicima je čista 0. 10-ak mojih dobrih kolega u 2016 g. je dalo otkaz ili promjenila poslodavca..nešto ne štima u Valamaru. Osijeća se bahatluk u upravi prema malim radnicima a to nije dobro.

ovo što sam napisao za radnike i plače u Valamaru je zapamćeno iz zadnjeg intervjua Valamara iz novina i tako sam naveo kako je pisalo.Bilo bi dobro da netko posta članak. Nemam razloga da lažno
pišem jer jednostavno nisam takav.

Mislim da se tu radi o “bahatluku” u upravi tipa “treba radit i držati se nekih pravila” što mnogim našim ljudima ne odgovara. Valamaru itekako mora biti stalo do radnika jer je radnik dio ponude. I to onaj najizravniji jednako kao čistoća soba i sl. Tako da se nemaju oni što bahatiti nego trebaju tražiti izvrsnost od svojih radnika što vjerojatno i rade jer vidimo da posluju dobro.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Dakso

http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/453648/Valamar-ce-isplatiti-bozicnice-svim-sezonskim-radnicima.html

evo,ovo je prvo što sam pronašao što se tiče plača a koliko se sjećam pročitao sam da im se uređuju i smještaji ko u hotelu. Molim potražite pa da vidimo o čemu se radi.

Dakso
ovo je što se tiče brige za radnike i smještaj

Valamar Riviera d.d. prikuplja ponude za smještaj sezonskih radnika

gotova je žurka – i tata vas napušta

http://www.seebiz.eu/bakic-prodao-30000-dionica-valamar-riviere/ar-148477/

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close