Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Teško da je ovo točna brojka, pitanje je što je tu uključeno od hostela i pogotovo airbnb-a koji u zagrebu postaje toliko značajan faktor da ga i HUPZ spominje u svojim izvještajima. A ono što je također važno je i potrošnja.
A i neki osječaj (subjektivno)… Volim Istru i često sam dole u krugu pola sata autom oko Poreča, i ne može se nikako uspoređivati Poreč koji po zimi ima manje ljudi sa Zagrebom koji po zimi ima daleko više ljudi.
ove godine poreč je krcat za advent jer i oni imaju manifestaciju “advent u poreču”. radi više hotela nego ikada i stoga niste u pravu kolega. prijašnjih godina nije bilo tako, ali ove godine cijeli 11 i 12 mjesec poreč je poprilično pun turistima, posebno iz italije. tako je bilo i sada, ali brojčano su opet na prvom mjestu nijemci. brojke ne lažu. za zagreb je uspjeh da je uopće među prvih 3 jer nemamo i dalje kapacitete. to airbnb i slično, to je kap u moru još uvijek. toga je dosta i sve više, ali i dalje dosta malo u odnosu na druge gradove u svijetu.
Da ne duljimo, ako pričamo samo o hotelima još se mogu složiti, ali ako gledamo sve skupa nikako. Ali niti ne moramo se složiti oko svega
Kao što znamo valamar je zainteresiran za maestrale a iz crikvenice dolaze i špekulacije i za
jadran crikvenica. Dođe li do neke realizacije cijena Valamara će prema nekim najavama na 60 kn.
http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/458738/Sto-bi-jos-drzava-mogla-prodati-da-skupi-novac-za-Inu.html
Brzo bi se mogao privatizirati i državni udjel u lancu marina ACI za koji su već pokazali interes veliki igrači (Dogus grupa, Adris grupa). Za udjel u ACI-ju država bi mogla inkasirati oko 560 milijuna kuna.
Među kandidatima za privatizaciju i nekoliko je turističkih tvrtki za koje država već dulje vrijeme traži kupca. Riječ je o tvrtkama Hoteli Makarska, Hoteli Maestral, Club Adriatic i Jadran Crikvenica. Prema gruboj procjeni, za ove turističke kompanije država bi mogla ukeširati oko 250 milijuna kuna.
kao što znamo valamar je trenutno najbolja firma u hrvata sa definiranim ciljevima,planovima i znaju se
prioriteti za 2017/18.Investicije na krku i rabu su u tijeku a kapaciteti su već popunjeni za par godina
unaprijed. Uprava Valamara je na vrijeme prihvaćala sugestije malih dioničara i Udruge dioničara i postala najtransparentnija firma pa tako i sada prednjače o brizi za sve svoje zaposlene a vide se i da su
vodeći po plaćama u turističkom sektoru.
Uglavnom sve dobro a krenuo je i rast cijene već na početku godine.
Plavi, po nekim najavama Valamar ide na 2000 kn…! sto ne bi ti malo optimističniji, to je samo nekih 600% na ovu cijenu…sitnica.
Plavi, dionica Valamara je stvarno dobra i sretan sam što je imam, ali Valamar kao firma prema radnicima je čista 0. 10-ak mojih dobrih kolega u 2016 g. je dalo otkaz ili promjenila poslodavca..nešto ne štima u Valamaru. Osijeća se bahatluk u upravi prema malim radnicima a to nije dobro.
Plavi, dionica Valamara je stvarno dobra i sretan sam što je imam, ali Valamar kao firma prema radnicima je čista 0. 10-ak mojih dobrih kolega u 2016 g. je dalo otkaz ili promjenila poslodavca..nešto ne štima u Valamaru. Osijeća se bahatluk u upravi prema malim radnicima a to nije dobro.
ovo što sam napisao za radnike i plače u Valamaru je zapamćeno iz zadnjeg intervjua Valamara iz novina i tako sam naveo kako je pisalo.Bilo bi dobro da netko posta članak. Nemam razloga da lažno
pišem jer jednostavno nisam takav.
Mislim da se tu radi o “bahatluku” u upravi tipa “treba radit i držati se nekih pravila” što mnogim našim ljudima ne odgovara. Valamaru itekako mora biti stalo do radnika jer je radnik dio ponude. I to onaj najizravniji jednako kao čistoća soba i sl. Tako da se nemaju oni što bahatiti nego trebaju tražiti izvrsnost od svojih radnika što vjerojatno i rade jer vidimo da posluju dobro.
Dakso
evo,ovo je prvo što sam pronašao što se tiče plača a koliko se sjećam pročitao sam da im se uređuju i smještaji ko u hotelu. Molim potražite pa da vidimo o čemu se radi.
Dakso
ovo je što se tiče brige za radnike i smještaj
Valamar Riviera d.d. prikuplja ponude za smještaj sezonskih radnika
gotova je žurka – i tata vas napušta
http://www.seebiz.eu/bakic-prodao-30000-dionica-valamar-riviere/ar-148477/