Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,13 | 244.690 | 47,668 | 5,06 | 5,14 | 1,57% |
Postovani,
na zalost zbog osobnih razloga morao sam rasprodati sve dionice RIVP iz portfelja…
Kupio korf po 140. Najbolje ulaganje do sada.
Pisem ovo zato jer sam do sada na temi razotkrivamo portfelje a i po temama dionica koje sam imao uvijek pisao sto imam, sto sam kupio i prodao… cisto zbog nekog integriteta…
Sretno svima koji ste jos unutra, malo sam ljubomoran…
zbilja je ovo čudo od dionice. rast ne prestaje…čestitke onima koji su unutra dugo godina, zbilja ovo izgleda jako lijepo i vuče cijelu burzu naprijed…
nemojte se čovjeku rugati jer situacija se može naglo preokrenuti pa bi se on mogao rugati. uspjeh na burzi nikad ne valja drugome nabijati na nos jer sve sve može popušiti na istom ili novom ulaganju.
Vidim da su ocito pobrisani neki postovi…
Uglavnom… skoro 300% na velikom dijelu portfelja je prilicno ok… nije da sam izgubio na RIVP…
Pa nek se ruga tko hoce:)
2 milijarde kuna duga
4 milijarde TK
neto dobit 250 mil kuna
Po kojoj kamati je dug? I na koji rok?
To je jos bolja cinjenica za raspravu. Radi se o kamati 2% na sadasnjim kamatnim stopama, rok otplate mislim da je cca 20 godina….sto kada krene povecavanje kamatnjaka za 3-5 godina?, a kako izgleda i dalje investiraju vise nego sto mogu s operativnim novcem napraviti….znaci 2020(ako sve bude kako treba, bez nekih potresa u turizmu), dolazimo do 3,5 milijardi kuna duga(uzimajuci njihovo ulaganje + vjerovatno akvizicije, sve sto je u prospektu). 2021 kamata ce biti vjerovatno dupla nego sada(Kovacevic vam je to lijepo svima govorio i upozoravao na isto, CEO JANAF-a)
EBITDA ce tada biti vjerovatno oko 1 milijarde, neto dobit oko 400 mil.
I ovo je sve scenarij, savrsen, bez ikakvih potresa, i bez toga da se turska, grcka, tunis itd vrate na dijelove starih udjela na mediteranu….
E sada kada sam ja uzeo ovo sve u procjenu, ovo je BCS, a sada napravite Vi WCS i onda neki izmedu.
Tako se pristupa svakoj dionici, a ne gledati P/B i gluparije koje vas uce na jednom mjestu. Koliko vrijede nekretnine?, onoliko koliko daju povrat!!!,
Sve ostalo ukljucite sami mozak, a ne da s njime upravlja netko drugi. Zasto jedan W Buffet gotovo da nema turisticke dionice?, zasto bilo koji investitor nema turizam i hotele?, postoji razlog za to…
I stalno prozivanje fond menagera, pa nisu oni glupi, neznalice, da nisu vidjeli turizam….
Hvala. Preporučit ću vas nekom mirovinskom fondu (obaveznom tj. prisilnom). Baš takve analitičare primaju.
2 milijarde kuna duga
4 milijarde TK
neto dobit 250 mil kuna
Tema: RIVP (Riviera Adria d.d.)
ivanoreskovic 15.11.2015 17:27
Jel Vi shvacate, bez obzira na izuzetno osjetljivo poslovanje?, TURIZAM, iako mi polako izgleda da sve postaje osjetljivo, Valmar ima 415 mil EBIDTA, to je bas onako sick za RH pojmove…
…Koliko vrijede nekretnine?, onoliko koliko daju povrat!!!…
Po tome se čini da ove od RIVP vrijede. I to baš dosta 🙂
Ivanoresković je u zabludi i zavadi još od 2012g.kad je KORF bio na 100kn…i od onda do sada je to breme postalo teško i za jednoga slona(mirovinci)…:-)))))
Sve ostalo ukljucite sami mozak, a ne da s njime upravlja netko drugi. Zasto jedan W Buffet gotovo da nema turisticke dionice?, zasto bilo koji investitor nema turizam i hotele?, postoji razlog za to…
A tko onda gradi hotele ako ne investitori? Alieni s milijardama?
Uostalom nikome ovdje turizam opcenito nije sveta krava pa da se uzdamo samo u taj turizam. Radi se o tome da su u Hrvatskoj nakon krize apsolutno sve dionice potonule na dno bez obzira je li im i biznis potonuo. Tako smo se nasli u situaciji da su neke dionice potonule i nece se vracati nazad jer im je potonuo i biznis (npr.gradjevinari), a neke druge se vracaju nazad jer im poslovanje nije toliko stradalo (npr.turisti).
RIVP se tek sada priblizava svojoj cijeni od prije krize:
https://puu.sh/rojlT/e68bcaaf51.png
a neusporedivo je u kakvom je stanju kompanija u odnosu na to doba. To su razlozi zasto se ulaze u nase turiste, a ne zato jer smo mi opsjednuti turizmom. Da cijena RIVPa sada potegne 50% mozda bi i prodavali svoje dionice, zasto ne ako postane precijenjeno? Ali to jos nije po sadasnjim cijenama.