Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,10 | 73.876 | 14,485 | 5,10 | 5,14 | -1,16% |
Prije prodaje za očekivati je ulazak domaćih mirovinaca i drugih investitora.
Polako grickaju i dižu cijenu. Izgleda da su pri kraju sa proučavanjem.
Bilo bi zgodno vidjeti neki veći nalog 50.000 dionica i slično na prodaji.
Iako dosta raste nitko se ne usudi, onako po 25.000 komada kao nedavno.
Meni je zanimljiva dividenda ovdje…dugoročno
Meni također. Dividenda je zakon
a zasto bi prodavali strancima? zasto ovo ne bi mogli imati za sebe, firma da raste i razvija se (siri se u inozemstvu – zasto ne?) i uzivati u plodovima necega nasega? zasto bi nas uvijek svi kupovali, zasto mi ne bi bili veci?
a zasto bi prodavali strancima? zasto ovo ne bi mogli imati za sebe, firma da raste i razvija se (siri se u inozemstvu – zasto ne?) i uzivati u plodovima necega nasega? zasto bi nas uvijek svi kupovali, zasto mi ne bi bili veci?
[/quote]
Kolega Strijela jeste početnik ili? A kako bi drugačije većinski izašao a da ne proda svoj dio i to nekom vecem lovcu kojeg u RH NEMAAA? Dajte mi molim vas to objasnite? Hvala
korigiram svoju prijašnju izjavu i malo je proširujem:
najprije, stranac koji je najveći vlasnik firme ima na ovaj ili onaj način odokativno oko 50% dionica… par posto više manje. zbog velikog broja dioničara i mogućnosti da je iza skrbničkih računa još nešto stranog vlasništva, ajmo reći da je do 60% strano vlasništvo.
pak s druge strane, ako Eltza pogledamo ipak kao naše gore list, recimo da onda hrvatski udio u vlasništvu ipak iznosi oko 45% (ne, nemam precizne podatke nego odokativno računam: Ulagač i ekipa poput njega, more malih dioničara od kojih sam i sam jedan, Eltz i institucionalni investitori iz Cro… ali mislim da nisam fulao previše)
znači li to da preostalih 45% treba isto tako prodati strancima? ajmo i gaće skinuti pa da nam ne smetaju kad nas gu*e…
stručnost i odlično poslovanje firme istina da je dobrim dijelom i zasluga stranog utjecaja na kompaniju, njeno vođenje i razvoj. da je ostalo u isključivo hrvatskim rukama, teško da bi došlo do ovih razina.
ali to ne znači da trebamo prodati i ono malo što imamo ili da ova firma ne bi jednog dana mogla biti u 60% hrvatskom vlasništvu te imati jednako uspješan management i rezultate. ali ako ćemo samo prodavati… pa što će ostati budućim generacijama?!??
Adris na primjer – domaća kompanija sa djelomično istom djelatnosti, odlični rezultati kroz diverzificirani portfelj… rast cijene dionica, dividenda… ajmo prodati… zašto pobogu?!??
ima i drugih uspješnih kompanija koje mi je gušt gledati kako se šire u inozemstvo… tako treba!
zašto Valamar takav kakav je ne bi kupovao druge hotelske lance u inozemstvu? što oni znaju da uspijevaju i da se šire, a ovi ne znaju. ili Vi i ja ne znamo kao mali dioničar firme koji kupujemo dionice jer vjerujemo u dobru budućnost ove kompanije?
jako me smeta taj stav: ajmo prodati… to je najlakše… nek se drugi bogate u našoj zemlji jer mi ne znamo kako…
ajmo biti face, svi mi koji smo tu i koji ulažemo u domaće kompanije i na ZSE, ajmo mi kupovati od drugih, biti bolji, veći, uspješniji, a ne obrnuto?
[/quote]
Kolega Strijela jeste početnik ili? A kako bi drugačije većinski izašao a da ne proda svoj dio i to nekom vecem lovcu kojeg u RH NEMAAA? Dajte mi molim vas to objasnite? Hvala
[/quote]
Zanimljivo da ti ispod svakog posta pise “Sve je ok dok je prodajna cijena veća od nabavne + troška provizije pa makar zaradio i jednu lipu…”, a htio bi da nesto ostane “nase”. Jesi li kad ista prodao? Ako jesi, prodao si za dobru lovu. Vjerojatno ce jednom i sadasnji vlasnici ici prodati ovo i traziti ce svotu koju misle da je “dobra lova”. Ako “mi” budemo imali tu lovu, onda ce to biti “nase”, a nece kupiti stranci. No, kako svijet ide naprijed, a mi trunemo u krizi tako se stranci bogate i najvjerojatnije je da ce oni imati tu lovu za kupiti ovo “nase”. Uglavnom, lova kupuje ono sto se prodaje, a ne “stranci” ili “mi”.
Kolega strijela se očito boji gubitka buduće vrijednosti. Mislim da to predimenzionira.
Za dionice dobijete gotov novac u tom trenutku. Teško da mali dioničari čak i da su u
top 10 mogu utjecati na tržišna kretanja u hrvatskom ili svjetskom turizmu u perspektivi.
Imate naše Hotele Maestral pa imaju jadne rezultate, naravno.
Ipak postoji efikasan i djelotvoran lijek od gubitka buduće vrijednosti, a to je kupnja
dionica Valamara danas 22.09.2015. od 9:20 na dalje. Ipak kao i svaki lijek može
imati nuspojave (jedva vidljive, blage, jake, fatalne) ili ne mora.
Valamar će na nekim lokacijama graditi bazene, vanjske, unutarnje ili vodene parkove i
to ne može danas biti u FI, ali možete danas kupiti opciju…ako smatrate da će ZARAĐIVATI.
Sve ostalo su obične tlapnje i naklapanja. Bitno je da li firma zarađuje i koliko…a ne bojati
se novih vlasnika….
Ispričavam se htio sam napisati “danas 22.09.2016”
Usput išao sam vidjeti cijenu 22.09.2015. bila je oko 21,50 kn.
Problem je ako vi sve te buduće bazene, širenja, akvizicije i slično odmah budete uračunali u cijenu pa će p/e biti 30 a ne 17.5
Visok p/e je vrlo očekivan ovdje. Kompanija snažno raste, akvizira i ulaže.
Nakon toga slijede bogate berbe dobiti, tako da će p/e padati, ali
tada cijena neće biti 25 ili 30-ak kuna kao sada.
Trgovina uglavnom po asku, pa onda mrvice po bidu.
Prodavači očito mudro kalkuliraju da je bolje pričekati izvješće 3. kvartala
iako cijena konstantno (i nezaustavljivo ?) raste.
Za očekivati je značajne promete ovdje po dogovorenim cijenama.
A nakon izvješća 🙂 vidjet ćemo
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/nIDBtHURVrgnDItSaFjJ0w==.pdf
Evo nešto za ovu dosadnu i nezanimljivu dionicu.
Garancija popunjenosti za par godina u Rapcu. PIH