RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 13:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,10
74.508
14,608
5,12
5,14
-0,39%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ja nisam spominjao precijenjenost nego prekupljenost iliti overbought situaciju. govorios am o psihologiji jer burza nije egzaktna znanost. da je, onda bi svaki matematičar bio miljarder, a nije. dakle, čitaj sa razumijevanjem što ti se govori, a ako nisi u stanju shvatiti, onda ne znam što radiš na burzi.

O čemu vi pričate pobogu? Posljedica prekupljenosti je precijenjenost. Precijenjenost se gleda u ovisnosti o fundamentima. Dakle kad pričate o prekupljenosti – pričate o fundamentima.

Ako ćemo govoriti o rizicima burze onda to svakako nije za ljude slabijih živaca. U jednoj situaciji možete reći: “nije dobro što ima puno malih jer će vas veliki ošišati”. S druge strane kad ima puno velikih ponovo nije dobro jer : “će se dogovoriti i raditi na štetu malih”. Obje stvari su se već događale na ZSEu ali prva puno manje od druge.

Dakle suludo je raspravljati o sentimentu jer ga ne možemo mjeriti. O fundamentima možemo raspravljati.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Kada na recepciji htio-nehtio čuješ cifre koje gosti plaćaju za tjedan dana,
je li to fundament ili sentiment ili mix dva menta ?
🙂

zavisi, ako cifre nisu previsoke, onda je to dobar fundament. ako su visoke, to je već sentiment, a on se lako mijenja..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Samo se ne zna koje su cifre previsoke.

🙂

U Baški *** zvjezdice dvokrevetna soba je u špici 180€ , noćenje sa doručkom. I puni su….

🙂

Što bi bilo da onda prošetate do Monte Mulinija!?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Puno do čepa. Vrijeme prvih 15 dana rujna je bilo savršeno, prolazi ova nestabilnost 4-5 dana i
nakon toga opet lijepo vrijeme. Sada kapacitete pune seniori i gosti koji nisu vezani za školu.
Rezultati 3. kvartala će biti fantastični i dočekujem ih sa velikim optimizmom.
Dolazi octoberfest by Valamar itd…Uglavnom dobar osjećaj u RIVP-u (bez obzira na rizike ulaganja….
u dionice).

ja nisam spominjao precijenjenost nego prekupljenost iliti overbought situaciju. govorios am o psihologiji jer burza nije egzaktna znanost. da je, onda bi svaki matematičar bio miljarder, a nije. dakle, čitaj sa razumijevanjem što ti se govori, a ako nisi u stanju shvatiti, onda ne znam što radiš na burzi.

O čemu vi pričate pobogu? Posljedica prekupljenosti je precijenjenost. Precijenjenost se gleda u ovisnosti o fundamentima. Dakle kad pričate o prekupljenosti – pričate o fundamentima.

Ako ćemo govoriti o rizicima burze onda to svakako nije za ljude slabijih živaca. U jednoj situaciji možete reći: "nije dobro što ima puno malih jer će vas veliki ošišati". S druge strane kad ima puno velikih ponovo nije dobro jer : "će se dogovoriti i raditi na štetu malih". Obje stvari su se već događale na ZSEu ali prva puno manje od druge.

Dakle suludo je raspravljati o sentimentu jer ga ne možemo mjeriti. O fundamentima možemo raspravljati.
[/quote]

Ti, kao i još neki nemaju pojma što je prekupljenost, a usuđujete se komentirati. Pa neću vas ja educirati jer edukacija košta. Sami se obrazujte. Dionice je prekupljena. Točka. To nema feze sa fundamentima. Kraj priče, kraj teme. Briga me što mislite, ali nemate pojma o terminologiji a zastupate tezu da je burza egzaktna znanost.

...povijest se ponavlja...

Delboy…prekupljena će biti kad se fondovi i fizičke osobe “natovare” ali hebiga tada će i cijena biti iznad 4x kuna. 🙂

Taj indikator je potpuno nebitan. Osim za trejdere tj. bogataše koji dnevnim
trgovanjem na ZSE zarađuju milijune, a sve na temelju tzv. tehničkih analiza.

Za očekivati je da će se taj indikator i dalje pogoršavati, naročito nakon objave
3. kvartala. Bolje rečeno potpuno će pošašaviti (indikator mislim).

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/KWuGqKgibZXBfTkXjpOhMA==.pdf

Potpisan ugovor 🙂

Vaš link …

Kao što sam i pretpostavio i pisao ranije, AZ-u odmah njihovih 10% koliko mogu do limita, a kroz ponudu dalje ide Valmaru što skupe. Isplata onima koji prihvate ponudu do kraja godine.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

New Report

Close