RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 15:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,10
75.501
14,802
5,12
5,14
-0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Istina randopphe u pravu ste,ide premija.Ide i za RIVP da se proda složit će te se.Ja ne spominjem cijenu samo kažem ljudima da napišu konkretno zašto je preskupa. I ja se slažem s betlordom.Da moram uzet neki valuacijski parametar za turiste uzeo bi EV/EBITDA(naravno nečemo gledat samo njega)Znači da je još jeftinija od HIMR i drugih turista.Koliki će bit nakon 3Q?Kakve je budučnost? Ne volim javno spominjat cijenu dali je ovo skupo ili jeftino samo mislim da bi bilo fer ako napišu da je preskupo da se napiše i konkretno i zašto.

Smijesno je kako ovdje upravo oni koji pricaju o fundamentima zanemaruju te iste fundamente nego nabace jednu brojku i sad su kao nesto pokazali. Kakve veze ima kolika je trenutna kapitalizacija i koliko je cijena vec porasla ako firma opravdava taj rast?
A fundamente mozete provjeriti ovdje:
https://puu.sh/rd75O/643d519739.png
Koji god da pokazatelj odaberete mozete vidjeti da ovo ide u dobrom smjeru, cak i oni koji ne razumiju sve pojmove bi barem trebali znati procitati rubrike pod prihodi i dobit. Prije nekoliko godina je tu jos bilo sumnjivih shema oko odnosa sa vecinskim vlasnicima, no od spajanja je postalo jasno da je ovdje sada glavni cilj povecati profitabilnost i cijenu dionice i u tom smjeru rade fantasticno.
Moja prognoza? Smatram da smo ove ekstremne rastove odradili i da sada idemo stabilnim putem do 2020. kada bi trebali biti na 50kn. To je 10-15% godisnje i prateci situaciju i u Rivieri i turizmu opcenito ovo bi trebalo biti itekako ostvarivo.
A oni koji moj post smatraju drukanjem neka mi slobodno na tablici iznad oznace na temelju cega donose svoj sud.

ponašanje dionice na burzi , posebno našoj, nema apsolutno nikakve veze sa poslovanjem firme. kad to shvatite, onda ćete shvatiti što je burza i kako spasiti vlastiti kapital.
previše vas malih je ovdje, dionica je debelo prekupljena i zato ne sluti na dobro. ovdje fundamenti više ne igraju nikakvu ulogu. oni koji su vam obećavali sve će lagano rasprodati a vi ćete ostati sa papirima u rukama. ponašate se kao nekakva sekta i od toga treba bježati što dalje. eto, to je moje mišljenje. sad očekujem žestoku pljuvačinu, ali moje mišljenje je ono na što imam pravo. nebitno je koliko piše na ekranu – bitno je za koliko ćeš prodati.

...povijest se ponavlja...

@delboy
Vi ste taj koji pljuje bez argumenata. Recite zašto, po kojim fundamentima, je preskupo?
Niti vi niti ivanoreskovic niste rekli zašto je preskupo, dok sam recimo ja osobno pisao zašto je jeftino, sa izračunima.
I onda se vi osjećate napadnuto, a mi koji čitamo takve neargumentirane ispade se ne trebamo tako osjećati?

Ovdje je free float fantastičan, prekrasan, najbolji.
To što ima puno malih isto odlično, ali mali ovdje na cijenu utječu 0% (to ste propustili reći).
Velika većina malih ima potpuno zanemariv broj dionica i ne mogu spustiti niže od MM.
Mali su OK, nisu problem kako bi se iz vašeg pisanja moglo zaključiti.

Istina je da veliki pravi kupci nisu još ozbiljno ušli u ovu dionicu, a to su mirovinski fondovi i drugi fondovi.
Ako nemate jakih prodavača iz top 10 cijena vuče gore, to što su 2 privatnika pokupovala puno dionica
i zaradila desetke milijuna kuna, pa sada inferiorni ljubomorni tipovi koji su bez znanja čekaju HT na 100 kn i jalni su do bola to je nebitno.
O preuzimanju da ne govorim. Kažete da je bitno za koliko ćeš prodati, slažem se.
Ali ja ove dionice neću prodavati još jako dugo vremena, jer nisam trejder. Možda kada odem
u mirovinu ili ako dođe do preuzimanja cca. Do tada ću ubirati dividendu, a za 2015. mislim da
će biti viša nego 2014. jer je sezona rekordna. Rabac avio destinacija za uglavnom norveške goste….2016 ITD.

Spominju se derivati SNHO. Sve sam prodao još ranije i kupio RIVP, jer ne vjerujem glavnim igračima tamo. Tamo je i grad Opatija umješan, gledajte to su besramni nezastini moćni politički predatori ljevičari.
Želim svima uspjeh, ali ja sam se sklonio što dalje.
Ovdje na forumu ima svašta, nemojte slušati nikoga jer odluka i novci su vaši.
Štednja u RH je ogromna i to nije loše za CROBEX.

P.S. Pričekajmo 3 kvartal i cijenu nakon objave rezultata. Pretovaren sam ovim rivpom blue chipom.

ponašanje dionice na burzi , posebno našoj, nema apsolutno nikakve veze sa poslovanjem firme. kad to shvatite, onda ćete shvatiti što je burza i kako spasiti vlastiti kapital.
previše vas malih je ovdje, dionica je debelo prekupljena i zato ne sluti na dobro. ovdje fundamenti više ne igraju nikakvu ulogu. oni koji su vam obećavali sve će lagano rasprodati a vi ćete ostati sa papirima u rukama. ponašate se kao nekakva sekta i od toga treba bježati što dalje. eto, to je moje mišljenje. sad očekujem žestoku pljuvačinu, ali moje mišljenje je ono na što imam pravo. nebitno je koliko piše na ekranu – bitno je za koliko ćeš prodati.

Mozemo mi ovdje laprdati svasta i navoditi razne primjere svega sto se dogadjalo na nasoj burzi u zadnjih 10 godina, no ako smirimo strasti i pogledamo firme koje kvalitetno posluju onda cemo vidjeti da se u zadnjih 5 godina stanje stvarno iznimno popravilo. Firme koje imaju dobre fundamente su stvarno i kvalitetno i rasle.

A mi ovdje u temi oko RIVP imamo slucaj 2 vrste ljudi, jedne koji imaju RIVP i medju njima ima mnogih koji se nadaju da ce ovo opet eksplodirat u cijeni, i druge koji ne shvacaju da se ovdje jos stigne ukrcati nego su bijesni sto ovo ide gore jer nemaju te dionice i onda im je glavni argument da se slusa blogera sto uostalom nebi trebala biti nikakva sramota.

I da bi mi govorili da je dionica “prekupljena” morate mi dati na temelju kojih fundamenata to mislite. Samo zato sto je dionica vec ostvarila 500% rast ne znaci da je prekupljena ako je u startu bila debelo ispod fer cijene.
Stvari su ovdje sto se tice fundamenata stvarno iznimno jednostavne, ovo je skolski primjer dionice kod koje se na temelju fundamenata ocekuje velik porast dobiti. P/E je zadnjih godina bio skup, no razlog za to se vidi cim se pogleda rast prihoda i dobiti. Ako firmi prihodi rastu preko 100% u 5 godina onda je jasno da to nije do kraja poslozena firma nego da se tu jos radi na ulaganjima i preslagivanju i da ce prava dobit doci nakon nekoliko godina, a to na burzi znaci da se treba pozicionirati u dionici na vrijeme.
Strah od vecinskog vlasnika je u principu nestao, to se moze vidjeti na hrpi primjera, a dovoljan bi bio i jedan odlazak na glavnu skupstinu. Prije spajanja rivp/vlho/korf tu je jos bilo sumnjivih dealova, no nakon toga je to kao nova firma. Odnosi sa investitorima su dignuti na novu razinu, izvjesca su opsezna i citka, dionica svake godine povecava dividendu koja je ove godine bila preko 2% (zar bi povecavali dividendu u kompaniji gdje top 10 ima samo 60% ako misle prejebat male dionicare?). Tu je jos i udruga dionicara sa vrlo aktivnim vodstvom i sada vec vrlo respektabilnim clanstvom koja radi na komunikaciji i nadzoru izmedju uprave i malih dionicara.

Ne znam stvarno odakle ovaj jal umjesto da svi slavimo to sto napokon imamo kvalitetnu dionicu na burzi, kamo srece da i ostali vide kako ovo kvalitetno napreduje na zadovoljstvo svih, pa da se ne moramo toliko tresti gdje i kako ce nam vecinski vlasnici sa strane izmust pare iz kompanije.

Jedini rizik koji ja ovdje vidim su terorizam/prirodna katastrofa/svjetska kriza, sansu za ove dogadaje nek si svatko racuna sam. Ja smatram da je ta sansa puno manja od sanse za zaradu i zato sam tu di jesam.

@delboy

Vi ste taj koji pljuje bez argumenata. Recite zašto, po kojim fundamentima, je preskupo?
Niti vi niti ivanoreskovic niste rekli zašto je preskupo, dok sam recimo ja osobno pisao zašto je jeftino, sa izračunima.
I onda se vi osjećate napadnuto, a mi koji čitamo takve neargumentirane ispade se ne trebamo tako osjećati?

moja je sugestija da opet pročitate moj post i to 4 puta. ja nisam spominjao precijenjenost nego prekupljenost iliti overbought situaciju. govorios am o psihologiji jer burza nije egzaktna znanost. da je, onda bi svaki matematičar bio miljarder, a nije. dakle, čitaj sa razumijevanjem što ti se govori, a ako nisi u stanju shvatiti, onda ne znam što radiš na burzi.

...povijest se ponavlja...

Ne budite zbunjeni oko RIVP-a i ne dajte se zbuniti !
Business je u razvoju.

@delboy

moja je sugestija da opet pročitate moj post i to 4 puta. ja nisam spominjao precijenjenost nego prekupljenost iliti overbought situaciju. govorios am o psihologiji jer burza nije egzaktna znanost. da je, onda bi svaki matematičar bio miljarder, a nije. dakle, čitaj sa razumijevanjem što ti se govori, a ako nisi u stanju shvatiti, onda ne znam što radiš na burzi.
[/quote]

“ponašanje dionice na burzi, nema apsolutno nikakve veze sa poslovanjem firme”, “ovdje fundamenti više ne igraju nikakvu ulogu”

Neću sigurno u ovakve rasprave ulaziti gdje ni sami ne znate kako da izrazite svoju kivnost na što ljepši način.

Kolega betlord odlično ste saželi razdoblje od 2011-2016 i to bi bilo to, jedino bi naglasio da je Nenad kod ove dionice bio na neki način “revizor” koji je natjerao upravu na transparentnost i poštenje jer bez njega moglo je biti čupavo i ne bi danas imali “bijelog labuda” već “crno pače”. Ovdje sam od 2011. i znam šta govorim, stariji forumaši su svjedoci metamorfoze na ovoj dionici.

@delboy

[/quote]
Oprostite na kojoj je to razini (cijeni) ona postala prekupljena? Mišljena sam da je i to bitna informacija ako već forsirate takvo stajalište.

Slažem se sa vama da je trenutno situacija lagano overbought. Ali duže ročno smatram da nijednom iole ozbiljnijom investitoru pomaci od 5 do 8% u oba smjera.ne bi trebali puno značiti.

Trenutno jesmo na 2x BV i to mi nije ok ali tako je to. Ako se smatra da ima daljnjeg potencijala za rast zašto ne.Dug/kapital je 100%
Teško je reći što će biti za 5, 10 ili više godina. Nitko to ne može znati.
Kao tur. destinacija možemo postati top a možemo postati flop – neintersantni i dosadni,isfurani. A možemo postati blizu,dobri i sređeni.
Rivp može bankrotirati za 5 godina a može ga kupiti cijelog neka internacionalna hotelska kuća i platiti premiju 50-100% na market cijenu. Jbga, ne možemo sa sigurnošću znat.
Stvar je da se pozicioniraš ,znaš otprilike zašto i pratiš…

Koji investitori na hr TK imaju najviše novca milijarde kuna, a jako malo RIVP-a ?
Oni će se uključiti, taj da se približava 🙂

Šanse da bankrotira su potpuno trivijalne.
Ovdje profitabilnost raste, a na troškove se jako pazi.

New Report

Close