RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 17:44
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,10
75.501
14,802
5,12
5,14
-0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Da i? Na toj cijeni je trenutni EV/EBITDA 11,9, a HIMP su šli na 13,9. Znači pri ovoj EV/EBITDA cijena cca 40-ak kuna, a očekujem rast EBITDE……Što Vam znači samo ta informacija od 4 mlrd TK??!!

Ovaj oreskovic kad god po necemu pljuje..to raste ko ludo. Ko nasi fond manageri…sve sto ne kupuju to raste 🙂

Kud ljudi baš u turizam novce!? Turizam raste pa kud u to baš!? Slušajte kolegu, nemojte u grane koje imaju potencijala. 🙂
A i 4 milijarde vrijedi!? Pa da je i dobit milijardu to je opet puno novaca, bolje naći firmu koja vrijedi 100 milijuna pa makar i dobit bila ispod milijuna, al barem ne vrijedi 4 milijarde. 🙂

Zanimlivo je ovo naslađivanje, ispada da su svi forumaš ovo otkrili još devedesetih, a u međuvremenu se poslije svakog izvještaja ažuriraju tablice.

Multipla 4x nešto, knjigovodstvena vrijednost po osobi… Stvarno se da svašta pročitati, a devedeset posto ljudi je kupilo na slijepo zbog bloga i napada bilo koga tko postavi pitanje u suprotnom smjeru

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Kud ljudi baš u turizam novce!? Turizam raste pa kud u to baš!? Slušajte kolegu, nemojte u grane koje imaju potencijala. 🙂
A i 4 milijarde vrijedi!? Pa da je i dobit milijardu to je opet puno novaca, bolje naći firmu koja vrijedi 100 milijuna pa makar i dobit bila ispod milijuna, al barem ne vrijedi 4 milijarde. 🙂

RIVP ima dobit milijardu kn? To hoćete reći?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

RIVP ima dobit milijardu kn? To hoćete reći?
[/quote]

joj!

VW dobro govori.
Nisam ja pljuvao po nicemu, nego cisto komentiram velicinu

Smijesno je kako ovdje upravo oni koji pricaju o fundamentima zanemaruju te iste fundamente nego nabace jednu brojku i sad su kao nesto pokazali. Kakve veze ima kolika je trenutna kapitalizacija i koliko je cijena vec porasla ako firma opravdava taj rast?
A fundamente mozete provjeriti ovdje:
https://puu.sh/rd75O/643d519739.png
Koji god da pokazatelj odaberete mozete vidjeti da ovo ide u dobrom smjeru, cak i oni koji ne razumiju sve pojmove bi barem trebali znati procitati rubrike pod prihodi i dobit. Prije nekoliko godina je tu jos bilo sumnjivih shema oko odnosa sa vecinskim vlasnicima, no od spajanja je postalo jasno da je ovdje sada glavni cilj povecati profitabilnost i cijenu dionice i u tom smjeru rade fantasticno.
Moja prognoza? Smatram da smo ove ekstremne rastove odradili i da sada idemo stabilnim putem do 2020. kada bi trebali biti na 50kn. To je 10-15% godisnje i prateci situaciju i u Rivieri i turizmu opcenito ovo bi trebalo biti itekako ostvarivo.
A oni koji moj post smatraju drukanjem neka mi slobodno na tablici iznad oznace na temelju cega donose svoj sud.

Dajte nešto konkretno .Što je problem u turizmu? Po kojim ste to fundam.pokazateljima zaključili da je ovo preskupo?Usporedite to s drugim turistima ,npr HIMP po kojoj je cijeni prodan.Kakve je budučnost?Da napravimo revolarizaciju?Na koji način?U čemu je problem?

svaka pohvala, betlorde

uvijek odmjereno sa stilom i realno. samo vaših 50 kn bi mnogi htjeli vidjeti najkasnije za godinu dana.

stjepane
himr je prodan, i na realnu cijenu se mora platiti premija ako želiš završiti priču. ne možeš sa brojkama iz preuzimanja himr, raditi usporedbu sa rivp jer nisu usporedivi.

@betlord
Slazem se sa svime. Ali mene bi recimo zanimalo da se ovdje navedu dionice gdje ekstremni rast jos nije odrađen. Moj tip je bilo koji derivat SNHO. Doslovno bilo koji. Od pcts do delte.

Smijesno je kako ovdje upravo oni koji pricaju o fundamentima zanemaruju te iste fundamente nego nabace jednu brojku i sad su kao nesto pokazali. Kakve veze ima kolika je trenutna kapitalizacija i koliko je cijena vec porasla ako firma opravdava taj rast?
A fundamente mozete provjeriti ovdje:
https://puu.sh/rd75O/643d519739.png
Koji god da pokazatelj odaberete mozete vidjeti da ovo ide u dobrom smjeru, cak i oni koji ne razumiju sve pojmove bi barem trebali znati procitati rubrike pod prihodi i dobit. Prije nekoliko godina je tu jos bilo sumnjivih shema oko odnosa sa vecinskim vlasnicima, no od spajanja je postalo jasno da je ovdje sada glavni cilj povecati profitabilnost i cijenu dionice i u tom smjeru rade fantasticno.
Moja prognoza? Smatram da smo ove ekstremne rastove odradili i da sada idemo stabilnim putem do 2020. kada bi trebali biti na 50kn. To je 10-15% godisnje i prateci situaciju i u Rivieri i turizmu opcenito ovo bi trebalo biti itekako ostvarivo.
A oni koji moj post smatraju drukanjem neka mi slobodno na tablici iznad oznace na temelju cega donose svoj sud.

po pisanju rekao bih da se mnogi ovdje nadaju boljem prinosu od toga.. 🙂

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close