RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 21:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,10
75.501
14,802
5,12
5,14
-0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ne znam pošto je bastion upravljanje kupovao ingru, ali mi se čini, ako me sjećanje služi, da su jadran čarape kupovali po preko 500 kuna po dionici, a sadašnja je cijena oko 30 kuna. dakle, ako je vjerovati sposobnosti uprave valamara, u što nitko ne sumnja, onda se nadam da JDTC neće prodavati ispod 500 kuna po dionici jer nisu to kao ekipa iz kapitalnog fonda koji su upravo to napravili : kupovali po 590 kuna, a prodavali po 30 kuna. briga njih, to su samo naše mirovine. austrijanci nisu takvi nadam se. kod njih postoje nekakva pravila valjda. nemam dojam da bi lupali po bidu, a iskreno se nadam da će malo aktivirati JDTC (po mogućnosti dići cijenu kako bi izašli kako tako sa pristojnom cijenom), a sve s ciljem kako bi što prije unovčili te dionice jer što će njima udio u tvornici kad se time ne bave.

...povijest se ponavlja...

Za Maestrale još ne znamo, a ugovor za Rab još nije potpisan koliko ja znam, ali uzmimo da je to gotovo…

Činjenica je da nisu kupili Rab kad je bilo jeftinije, a sad im je dobar, pa se postavlja pitanje što se promijenilo…

Hvala puno na objašnjenju.
Moja logika je da ako kupuju nešto da imaju shemu kako da to načine učinkovitijim. Velike firme mogu ponuditi određenu efikasnost koje manje možda nemaju.
Pitam se jedino da se nisu slučajno malo “previše” raskrilili.
Jer ipak trenutno poduzeće ima nešto više duga koliko je i kapital. Dalnjom kupnjom se to još više povećava. Pitanje je sad financiranja itd..
Mislim reći da treba malo odvrtit si neke brojke(ne znam kako) da si predočim sve to, definitvno van mog osnovnog dosega… Zasad hold a možda još malo buy…

Veličina definitivno ima svoje prednosti, kod nabave, zaduživanja, prodaje itd…

Što se tiče zaduženosti, nju je najbolje gledati u odnosu na EBITDA, tj. da omjer bude ispod 4 što se smatra nekom prihvatljivom razinom. Nakon ovoga kvartala, netto dug bi mogao biti negdje oko 1B što po meni nije puno, pogotovo što istječu stari i skupi krediti, a ostaju jeftini od HBOR-a.

Kapital u bilanci ne odražava pravu vrijednost. Ukratko, imovina nije tržišno vrednovana, nego je potcijenjena. Da tržišno vrednuju imovinu, proporcionalno bi morali povećati kapital, a onda je to nešto sasvim drugo. Na ovaj način imamo skrivenu vrijednost, koja teži svojoj realnoj vrijednosti, što je za nas dioničare super.

Na temelju rasta poslovanja, što akvizicijama, što organskog, očekujem godišnji rast u prosjeku 10-15% tijekom idućih 5 godina. To je sasvim dovoljno da se vrijednost tvrtke udvostruči, a za to nam treba još oko 200-250M EBITDA-e, što mi se čini ostvarivim.

Za Maestrale još ne znamo, a ugovor za Rab još nije potpisan koliko ja znam, ali uzmimo da je to gotovo…

Činjenica je da nisu kupili Rab kad je bilo jeftinije, a sad im je dobar, pa se postavlja pitanje što se promijenilo…

Moja logika je da ako kupuju nešto da imaju shemu kako da to načine učinkovitijim. Velike firme mogu ponuditi određenu efikasnost koje manje možda nemaju.
Pitam se jedino da se nisu slučajno malo "previše" raskrilili.
Jer ipak trenutno poduzeće ima nešto više duga koliko je i kapital. Dalnjom kupnjom se to još više povećava. Pitanje je sad financiranja itd..
Mislim reći da treba malo odvrtit si neke brojke(ne znam kako) da si predočim sve to, definitvno van mog osnovnog dosega… Zasad hold a možda još malo buy…

[/quote]

Veličina definitivno ima svoje prednosti, kod nabave, zaduživanja, prodaje itd…

Što se tiče zaduženosti, nju je najbolje gledati u odnosu na EBITDA, tj. da omjer bude ispod 4 što se smatra nekom prihvatljivom razinom. Nakon ovoga kvartala, netto dug bi mogao biti negdje oko 1B što po meni nije puno, pogotovo što istječu stari i skupi krediti, a ostaju jeftini od HBOR-a.

Kapital u bilanci ne odražava pravu vrijednost. Ukratko, imovina nije tržišno vrednovana, nego je potcijenjena. Da tržišno vrednuju imovinu, proporcionalno bi morali povećati kapital, a onda je to nešto sasvim drugo. Na ovaj način imamo skrivenu vrijednost, koja teži svojoj realnoj vrijednosti, što je za nas dioničare super.

Na temelju rasta poslovanja, što akvizicijama, što organskog, očekujem godišnji rast u prosjeku 10-15% tijekom idućih 5 godina. To je sasvim dovoljno da se vrijednost tvrtke udvostruči, a za to nam treba još oko 200-250M EBITDA-e, što mi se čini ostvarivim.

Pitam se jedino da se nisu slučajno malo "previše" raskrilili.

[/quote]
[/quote]

Očekujem za max 3 godine 100 milijuna eura EBITDA.

Pa to bi moglo.
Ajd daj mi objasnite zašto mislite da im je imovina podcijenjena. To sam već negdje čitao. Pa neće sad nakon 5 godina doć iz Valamar i reći “hah jesmo vas, Rab vrijedi duplo više nego sad.

Pa to bi moglo.
Ajd daj mi objasnite zašto mislite da im je imovina podcijenjena. To sam već negdje čitao. Pa neće sad nakon 5 godina doć iz Valamar i reći "hah jesmo vas, Rab vrijedi duplo više nego sad.

Dugotrajna imovina cca 3,2 milijarde kn, podjeljeno sa brojem osoba koje mogu smjestiti (mislim da je cca 48000, bez HIMR naravno) dobije se cca 8.900 eura po osobi. TUHO koji je samo kamp ima cca 15000 eura po osobi (nisam gledao u zadnje vrijeme jel se što promijenilo), a RIVP ima i hotele po najboljim lokacijama, u Istri i Dubrovniku, ne samo kampove.

Bogami to nisam tako gledao.
Pa ovdje kod mene na Krku za apartman za 4 osobe treba iskeširst preko 100000€ i to ne za prima poziciju. To dođe 25000€ po osobi.

A što mislite koje su onda cijene u hotelima u dubrovniku i istri? 🙂

U očekivanju ATH trećeg kvartala 🙂
Fantastično vrijeme prvih 15 dana u rujnu.

p.s. pretovaren sam ovim papirom

Probilo 30kn

Ode u oblake : – ) preko 31…
Na kupnji brdo naloga

A sad prema stvarnim fundamentalnim vrijednostima(4x) a tehnikalije bacite u smeće. Živjeli!

New Report

Close