Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 36.716 | 7,004 | 5,22 | 5,26 | -0,38% |
Znaci vi mislite da je kod nas fer cijena za turiste kao i u eu? To bi bilo odlicno, ali sumnjam da ide preskok od 10 do 18-20 ev ebitda.
Moj propust nenamjerni za HUPZ više nemam tu dionicu, mislim da je odlična dionica, ogromna zadržana, bez velikog rizika. Loše što su im dividende bezobrazno male i ne može se mjeriti s RIVP po likvidnosti. RIVP imam.
Znaci vi mislite da je kod nas fer cijena za turiste kao i u eu? To bi bilo odlicno, ali sumnjam da ide preskok od 10 do 18-20 ev ebitda.
ne ide tako daleko, ali 15 bi mogli doseći u roku godine dana.
Ajmo računati sa 15 ev/ebitda 🙂
Recimo za 2 godine mislim da je realno očekivati da će RIVP imati 100 milijuna eura ebitda (slj. godine najavljene velike investicije).
Recimo i da će tada dug biti 200 milijuna eura.
ev/ebitda 15 – dug, daje 1,3 milijardi eura vrijednost dioničkog dijela, što daje 10,32 eura po dionici.
Što je na današnji tečaj blizu 80 kn.
A što ako euro u odnosu na kn ojača, što nije baš nerealno? 🙂
Lijep nalog na asku 56.000,00 dionica nudi se za cca milijun i pol kn gotovine 🙂
Ne zna se hoće li se zadržati u turističkoj djelatnosti i dati mu dodatnu vrijednost ili pak čekaju pogodni trenutak da rasprodaju imovinu.
http://www.telegram.hr/biznis-tech/da-rezultati-turisticke-sezone-su-spektakularni-no-cini-se-da-smo-puno-i-propustili-malo-smo-analizirali-zasto/ [telegram.hr]
nevjerojatno blesav članak plešea, s najglupljim zaključkom na kraju ikad… “rasprodati će svoju imovinu”… kome, prodati će hotele tvornicama sardina ili cipela? kakve to ima veze s utjecajem na turizam u RH ako andabaka proda svoje hotele npr. sheratonu (lupam bezveze primjer)? najprije napiše kako ti ljudi ulažu i podižu kvalitetu ponude a onda bi oni to “rasprodali”. valjda bi bila akcija platiš jedan dobiješ dva ili tako nešto.
Članak je pun nelogičnosti, vidi se da ga je pisao neupućeni novinar. Recimo, španjolska je iskoristila terorizam najbolje, pa se otvaraju zatvoreni hoteli. Zašto su bili zatvoreni, to ne znamo. Itd.
Lijep promet dns!! Osobno mislim da smo do kraja tjedna na 27,50kn možda i blizu 28kn 😀 Sretno!
Imam RIVP, nije nagovor na ništa!
Počelo se skidati po novom ATH 27,37kn, bez problema bi se grickalo s aska, ali pacij*nt odlučio rasipati 4 000 komada po bidu po 27,16kn. Bravo mjastore!!!