Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 37.612 | 7,175 | 5,22 | 5,24 | -0,38% |
Valamar je u zadnjem izvješću pisao da zbog svoje veličine dobiva povoljnije uvjete, to automatski znači i povoljnije uvjete za Imperial što onda njima zbog uračunatih sinergija i uračunato ovo ljeto vrijednost Imperiala jako raste (što možda nekome drugome ne bi).
kolega
pa neće se poslovanje imperijala promijeniti preko noći, tj ove sezone zbog ulaska valamara. proces sinergije traje malo dulje, a još nije stavljena ni točka na i. mislim da ćemo morati pričekati slijedeću sezonu, a do onda rab ide već kako ide.
samo ću ti reći da jedva čekam kraj 10 mjeseca da vidim kakva je sezona zapravo, i nadam se da će rasturiti, treba nam, za državu, za optimizam i sve….
al prema svom nahođenju gdje sam kontaktirao xy društva u RH, za razliku od prošle godine, mislim da je slabiji booking
ne boj se kolega, sezona će biti opet rekordna. vidi prvih pet mjeseci, šesti po zadnjim podacima odličan…mislim da nema razloga za brigu.
samo ću ti reći da jedva čekam kraj 10 mjeseca da vidim kakva je sezona zapravo, i nadam se da će rasturiti, treba nam, za državu, za optimizam i sve….
al prema svom nahođenju gdje sam kontaktirao xy društva u RH, za razliku od prošle godine, mislim da je slabiji booking
Mislim da ovo demantira…
http://www.seebiz.eu/milijuntno-nocenje-u-rovinju-dva-dana-ranije-nego-lani/ar-139067/
Ali to je samo moje skromno mišljenje…
Valamar je u zadnjem izvješću pisao da zbog svoje veličine dobiva povoljnije uvjete, to automatski znači i povoljnije uvjete za Imperial što onda njima zbog uračunatih sinergija i uračunato ovo ljeto vrijednost Imperiala jako raste (što možda nekome drugome ne bi).
kolega
pa neće se poslovanje imperijala promijeniti preko noći, tj ove sezone zbog ulaska valamara. proces sinergije traje malo dulje, a još nije stavljena ni točka na i. mislim da ćemo morati pričekati slijedeću sezonu, a do onda rab ide već kako ide.
[/quote]
Naravno, ova sezona je takva kakva je, a pitanje je koliko puno će se moći utjecati i na sljedeću.
Ali nema veze, sve je to uračunato.
A i sada, nakon ljeta, vjerojatno će valuacija transakcije (dok se provede) biti bliža EV/EBITDA 10, nego 13 ili 14.
Zanimljivo trgovanje na Valamaru. Prvo količinski jači udari po asku,
onda laganije po bidu i tako svaki dan.
Trguje se većim paketima, ali sa velikom pažnjom da se cijena ne diže previše,
ustvari trgovina po dogovorenim cijenama..
Kada se prodavači rješe planiranog kontingenta bit će još zanimljivije…
Što RIVP ima više kreveta i kapaciteta bolja je i vidljivija meta za velike igrače.
Među onima koji su otkupili ponudbenu dokumentaciju za obvezujuće ponude je Valamar Riviera.
Prema podacima najvećeg svjetskog turoperatera, njemačkog TUI-ja, broj rezervacija u toj zemlji za godišnji odmor u Hrvatskoj porastao je u lipnju za čak 26,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
TUI Valamarov sve veći partner.
ovo je potvrda o onome što sam napisao/pretpostavio da je tako a to je da ovi znaju bolje računati nego mi
što se tiče imperiala i Valamara.Kupovati u jeku sezone kad keš pada svaki dan i potencijal od 2M koji ima valamar otvara sva vrata
http://www.seebiz.eu/sto-valamar-riviera-dobiva-preuzimanjem-hotela-imperial/ar-139099/
za trećinu u samo tri dana.
Gledajući rezultate Hotela Imperial na kraju prvog tromjesečja ove godine možemo vidjeti da cijena dionice koju traži Vlada implicira 13,5x EV/EBITDA i 31x P/E. To se temelji na EBITDA od 49,9 milijuna kuna i neto dobiti od 16,7 milijuna kuna (operativni su prihodi rasli na 128 milijuna kuna). Usporedbe radi, Valamar Riviera imala je lani prihode od 1,3 milijarde kuna, EBITDA od 423 milijuna kuna i dobit od 105,5 milijuna kuna.
Uspije li Valamar Riviera u svjojoj namjeri, njegov će se portfelj povećati za četiri hotela (661 soba), dva resorta (554 sobe) te dva kampa (kapaciteta 5.000 ljudi).
Valamar Riviera jedna je od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj koja u 25 hotela i ljetovališta te 13 kampova može dnevno primiti do 48.000 gostiju. Ujedno su i među najvećim ulagačima u hrvatski turizam s ukupno 2,6 milijarde kuna uloženih u proteklih 12 godina, a i njihova dionica je, kako sami kažu, jedna od najlikvidnijih na službenoj kotaciji Zagrebačke burze s tržišnom kapitalizacijom od 3,1 milijardu kuna.
http://www.dubrovnikhotels.travel/po-namap
Hotele Maestral d.d. čini 5 hotela u Dubrovniku, ukupnog kapaciteta 472 sobe, s 931 krevetom:
hotel Uvala **** (51)
hotel Splendid *** (59)
hotel Komodor *** (63)
hotel Vis *** (142)
hotel Adriatic ** (107)
paviljon Adriatica Rooms ** (50)
http://www.imperialrab.com/
kad zbrojiš kapacitete Imperial rab i maestral i dodaš u privatne ruke (i da posluju sami za sebe) ovo bi bila dobra firma ?
Imperial ima četiri hotela (661 soba), dva resorta (554 sobe) te dva kampa (kapaciteta 5.000 ljudi).
Konsolidacija se nastavlja, i vjerovatno ce RIVP iz zadnje akvizicije izvuci EBITDA za 20% bolje u startu, i kasnije ulaganjem jos vise….al rizik postaje sve veci….
i to je ono sta se meni uopce ne svida, nije prvi put da je jadran dozivio ovakav boom, pa za 10 godina ostale samo rusevine….
sa takvim NT moraju izaci na 3 trzista i maknut se s balkana….
Di će se maknuti? Da preuzmu Marriot? Bitno je da se ne prezaduže kad dođu loše godine.
@sokolic
sta to znaci da nema prilika za akvizicije u spanjolskoj, austriji, portugalu?, na kontinentu, po gradovima?, hoteli se ne prodaju?!