Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,25 | 77.060 | 14,678 | 5,24 | 5,26 | 1,15% |
Valamar Riviera s AZ-om kupuje Imperial Rab, više im nisu preskupi
kaj se može što se mora nije teško
sa poslovnog gledišta, opet kiks, umjesto da s tim novcem naprave sirenje portfelja i smanjivanje RH rizika, jer sada su postali blue chip, oni i dalje udaraju po istome….
moje mišljenje, naravno da ljudi koji vode kompaniju su puno, puno pametniji od mene i iskusniji
Valamar je odlična kompanija, ali na ovim brojkama moraju početi raditi diverzifikacija portfelja….eto, u tom smislu kiks….
nisu oni Lukšići kojem je PLAG 5-6% ukupnih EBITDA
preveliki oslonac na RH turizam i točka….
Jedinstvene svjetske lokacije tzv. zlatne koke isplati se kupiti,
posebno ako je financiranje vrlo jeftino, a država nikada ne prodaje skupo.
Spajanje burzi iz susjednih država sa ZSE, mogli bi imati
povoljne učinke za cijenu RIVP-a, tako da cijena od 25 kn
može rasti i bez potencijalnog preuzimanje koje je samo
pitanje vremena.
Mislim da je ovo prva Valamarova glupost, ali eto, vrijeme će pokazati…
Jedinstvene svjetske lokacije tzv. zlatne koke isplati se kupiti,
posebno ako je financiranje vrlo jeftino, a država nikada ne prodaje skupo.
Spajanje burzi iz susjednih država sa ZSE, mogli bi imati
povoljne učinke za cijenu RIVP-a, tako da cijena od 25 kn
može rasti i bez potencijalnog preuzimanje koje je samo
pitanje vremena.
Kad bi se RIVP vrednovao kao sto je vrednovan Imperijal u ovoj transakciji onda bi vrijedio 33.4 kn po dionici… Rekao bih realna cijena…
@barikb
jedinstvene svjetske lokacije?, dali ste vi ikada bili u tom “svijetu”?, pa da izgovorite uopce ovakvu glupost
@ivan1902
Slazem se 100% s navodom. Do sada su stvarno odlucivali vrhunski, al ovo na ovim razinama prihoda, sve sam rekao u postovima prije
Do nedavno sam mislio da Imperijal ima svega par poluderutnih hotela i kamp, međutim kad sam malo bolje pogledao njihovu stranicu pobrojao sam 9 hotela (od toga 3 s 4*)+ vile(4*)+ apartmani + paviljoni + 2 kampa (1 s 4*). EBITDA marža 40% prošle godine, 128 milja prihoda, 13% NPM itd. dok je država većinski što onda tek valamar može napraviti u slučaju preuzimanja? 😀 Po meni je ovo dobar potez, pa Imperijal je zapravo cijeli turizam jednog otoka (nisam bio osobno ali baš sam nedavno razgovarao s nekima koji međuostalim rentaju apartmane tamo) s mogućnosti dodatnog razvoja i poboljšanja efikasnosti poslovanja, odlična prilika! Priča oko diversifikacije, u teoriji apsolutno podržavam međutim gdje bi kolega ivanoresković vi kupovali? Jel imaju npr. grci u RH hotele? jel imaju španjolci/talijani/portugalci? jel imaju egipćani/tunižani/maltežani u rh hotele? dajte mi recite barem kontinent ili državu gdje bi vi to diverzificirali valamar? Postoji ona priča o zimskom turizmu u Italiji/Austriji, ali mislim da ako se i odluče na to da neće tako skoro, a po meni nema ni potrebe zasad! Gledajte tu postoje i druge koristi za RH npr. građevinu koja ima posla kod gradnje/adaptacije, kooperanata robe široke potrošnje itd. cijeli niz koristi!
Imperial je najvažnija hotelsko-turistička tvrtka na otoku Rabu i jedna od važnijih na Kvarneru, osnovana je 1965., a danas raspolaže smještajnim kapacitetom od ukupno nešto više od 7.500 kreveta, od čega 1.305 u hotelima (Grand Hotel Imperial, Carolina, Eva i Padova), 1.170 u turističkim naseljima (TN San Marino i TN Suha Punta), 38 je u vilama, dok je u dva kampa 5.000 mjesta (San Marino i Padova 3). U vlasničkoj strukturi, osim 50,08 posto dionica koje drži država, još su brojni mali dioničari, ali s malim udjelima od tek par postotaka. Tvrtka je prošle godine ostvarila 17,1 milijun kuna neto dobiti, a i prijašnjih godina je poslovala najčešće pozitivno.http://www.imperialrab.com/grand-hotel-imperial
Valamar o ponudi: nastavljamo ulaganje u kvalitetan turizam
http://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/samo-valamar-riviera-predala-valjanu-ponudu-za-kupnju-drzavnih-dionica-tvrtke-imperial/
Sve tempirano u vrijeme kao i u posao s Baškom ali ovaj put još i sa kompanjonom AZ koji će pomalo investirati u Valamar i svima budučnost osigurana.
ne bojim se da u ovaj posao nisu i turoperateri napravili i svoju kalkulaciju za cijelu ponudu Valamara
http://www.imperialrab.com/
ovakve poslovi računaju se par godina unaprijed i predviđaju i loše godine
http://www.valamar.com/hr/
sa poslovnog gledišta, opet kiks, umjesto da s tim novcem naprave sirenje portfelja i smanjivanje RH rizika, jer sada su postali blue chip, oni i dalje udaraju po istome….
moje mišljenje, naravno da ljudi koji vode kompaniju su puno, puno pametniji od mene i iskusniji
u mnogome se ne slažemo, ali ovaj put – palac gore! u vrijeme kada mediji petardu na rivi mogu napuhati do bombaškog terorističkog napada (koji btw nikako ne možemo isključiti, postoji kao realna opasnost), diverzifikacija je nužnost a ne stvar odabira; ok, nećeš diverzificirati djelatnost, ostaješ u hotelijerstvu jer to najbolje znaš i umiješ ali onda svakako geografski iskorak je bio očekivati?! čak i pričali o Austrijama i zimskim sezonama?
i onda HIMR? po tim valuacijama?! nije bilo bolje prilike? sumnjam…