RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 07:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

taman sam htio napisati da ako valamar preuzima hotele u sloveniji sa dugovima da povlačim sve što sam napisao ali evo demantija iz slovenije pa molim snupya da demantira moje drukanje jer ispada neozbiljan.Uvijek pišem optimistično
snupy
gospon plavi nedrukajte osim 20 mil eura imaju 53 mil eura duga mislim na Bernardin

Iz Valamara su nam danas demantirali napise slovenskih medija o namjeri kupnje dva hotela iz sastava Hotela Bernardin, iako kažu da su ih razmatrali.

“Strateški interes Valamara su akvizicije na Mediteranu i u regiji, uključujući i Sloveniju, te stoga aktivno razmatramo prilike za potencijalna širenja i akvizicije. Valamar je razmatrao slovenske hotele u sastavu Grupe Bernardin, no nismo i nemamo namjeru dati obvezujuću ponudu za kupnju u procesu prodaje koji je u tijeku”, odgovorili su na upit Poslovnog dnevnika.

Slovenski mediji objavili su da su Valamar Riviera i azerbajdžanski investicijski fond u utrci za preuzimanje turističkih kompleksa San Simon u Izoli i Strunjanu koji su u sastavu Hotela Bernardin. Kompanija mora prodati oba hotela u skladu sa sporazumom o financijskom restrukturiranju društva, kojeg su u svibnju prošle godine sklopili s bankama vjerovnicima. U ranijem pokušaju prodaje vrijednost kompleksa u Izoli bila je procijenjena na 13,5 milijuna eura, a Salinere na osam milijuna eura.

Slovenci pišu da je Valamar spreman ponuditi 20 milijuna eura, no izgleda da od transakcije ovoga puta nema ništa.

Nema ništa od cjelogodišnjeg poslovanja. Dvije stvari su najbitnije; Objekti nemaju izolacije i objekti nemaju grijanja. Novi možda i imaju nešto od toga, ali onda kod njih dolazi do sljedećeg problema; angažman cijelog pogona košta više nego obujam poslovanja, odnosno prihod iz njega. Logična odluka je zatvoriti sve dok nemaš dovoljno prihoda.

Ovaj minus što vidite su fiksni troškovi. Sad zamislite još operativne troškove i potrebne prihode za dovođenje toga na nulu, po jako niskim cijenama.

Hrvatski turizam je periodični, ljetni turizam i takav će i ostati još dugo vremena.

to i kažem. zasad je tako, ali ne mora biti tako. bitno se pokrenuti, ako im je to uopće cilj. hoteli mogu biti puni cijele godine pa će onda biti popratnih sadržaja. ne mora se svatko kupati i sunčati, mnoge to ne zanima. ali naši samo znaju za nijemce, a njima je bitno sunce. postoje i drugi narodi.

...povijest se ponavlja...

Veliko srce Valamara
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/valamar-riviera-djeci-poklanja-tisucu-nocenja-na-moru-525638

ovo je lijepo i ugodno i za moje srce sve čestitke valamaru

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/HIM86vh5txJHebpdS9xOCA==.pdf

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=893412

DO DALJNJEGA je zatvoren hotel Korintija u Baškoj na otoku Krku. I to nakon što je iz Europskog centra za praćenje legionarske bolesti stigla informacija da je jedan od bivših gostiju toga hotela navodno zaražen legioanarskom bolešću, javlja HRT.

Hotel Corintiju napustili su i osoblje i turisti. Inspektori i stručnjaci pregledavaju mjesta na kojima bi se eventualno mogla skrivati bakterija legionela.

Preventivno hotel neće raditi dok ne bude gotova analiza uzoraka vode, kao i stanje vodovonih instalacija, bazena te klima-uređaja.

Legionela je vrsta mikrobakterije, a uzrokuje legionarsku bolest. Bolest rezultira dišnim simptomima sa visokom temeperaturom, drhtavicom i može uzrokovati upalu pluća. U najtežem slučaju može završiti smrću. Bolest se ne prenosi u kontaktu s oboljelim.

No već na samu sumnju, kaže voditeljica epidemiološke službe u Rijeci Danijela Lakošeljac, uvedene su stroge mjere kako bi se utvrdila rizična mjesta na kojima se bakterija legionela mogla razviti i skriti.

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

http://www.24sata.hr/news/stigla-inspekcija-hotele-na-krku-zatvorili-zbog-legionele-474252

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Koliko će privremeno zatvaranje Baške, potaknuti rasprodaju RIVP i pritisak na cijenu?

Koliko će privremeno zatvaranje Baške, potaknuti rasprodaju RIVP i pritisak na cijenu?

Mislim da vam od toga ne će biti ništa .

Da, evo nešto danas RIVP u padu, vidjet ćemo do kraja dana.
Ispada bolje kupiti sada po 23,75 u odnosu na kupnju putem zamjene za dividendu po 24,53 (čini mi se)
Cijelu dividendu jeftinije, sve do refula 🙂 u suprotnom smjeru.

Da, evo nešto danas RIVP u padu, vidjet ćemo do kraja dana.
Ispada bolje kupiti sada po 23,75 u odnosu na kupnju putem zamjene za dividendu po 24,53 (čini mi se)
Cijelu dividendu jeftinije, sve do refula 🙂 u suprotnom smjeru.
definitivno g.Barikb,povoljan momenat za dokupit,tko ima raspolozivih sredstava,jer ovo sa Baskom,vjerujem nece potrajat pre dugo,a obzirom da je tek pred sezona,i da je ovo tek dio Valamara,vjerujem da se u konacnici,nece osijetiti..

Mislim da vam od toga ne će biti ništa .
[/quote]

evo ga opet! kao i na Đuri, mora to gore!
pogledajte malo tehničku, nema naznaka za rast (još!)
pa sad ove vijesti oko legionele, ništa ne ide u korist!

New Report

Close