Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Kako to mislite? Zar nije cijena već određena? Citiram: "Ukupna dividena koja pripada dioničaru (broj njegovih dionica pomnožen sa svotom dividende po dionici) bit će prvo umanjena za porez na dividendu (ako je primjenjiv na dioničara) te potom podijeljena s prosječnom dnevnom cijenom dionice Društva ostvarenom na službenom tržištu Zagrebačke burze na dan donošenja ove odluke (zaokruženo na prvi niži cijeli broj)."
Iz ovoga slijedi da je prosječna cijena na dan Glavne skupštine (27.travnja) bila 24,53 kn. Zaokruženo na prvi niži cijeli broj daje konačnu cijenu od 24 kn. Ja sam to tako shvatio, ispravite me ako griješim.
[/quote]
To je za isplatu dividende, a ja pričam o cijeni na ZSE… Kad bi znali unaprijed cijenu na ZSE na dan isplate dividende, onda bi i znali da li se vise isplati uzeti novce ili dionice…
Aha ok, sve jasno. Znate li što je s porezom na dividendu? Netko je spomenuo da je porez na dividendu u slučaju isplate u pravima veći nego pri isplati dividende u novcu.
Iz ovoga slijedi da je prosječna cijena na dan Glavne skupštine (27.travnja) bila 24,53 kn. Zaokruženo na prvi niži cijeli broj daje konačnu cijenu od 24 kn. Ja sam to tako shvatio, ispravite me ako griješim.
I nije zaokružena cijena na manji cijeli broj nego broj dionica koje ćeš dobiti. Dakle, recimo da imaš 100 dionica, imaš 60kn dividende. od toga ti se odbije 7,20 kn poreza, imaš neto 52,80 kn dividende (ako nemaš prirez). To se dijeli sa prosječnom cijenom na dan skupštine (24,53 kn) što daje 2,15, ali se to zaokružuje na prvi manji broj pa dobiješ 2 dionice + 3,74kn.
Da vidiš, uopće nisam išao za tim da se ovo odnosi na broj dionica. Mislim, jasno mi je da se ne može dodijeliti realan broj dionica ali sam mislio da se cijeli broj odnosi na cijenu.
Možda je malo nespretno napisano u obavijesti ili sam ja to nespretno pročitao 🙂 Hvala!
Decki, malo sam van svega u zadnje vrijeme pa vas molim odgovor na mozda glupo pitanje: Imam vec godinama dionice RIVP, sto znaci ako ih prodam ne placam porez na dobit jer su kupljene prije 2016e. Sada npr. odlucim uzeti dionice umjesto dividende – danas sutra kada budem prodavao odredjeni broj dionica – kako oni znaju “koje” sam dionice prodao, one otprije za koje ne placam porez na dobit, ove nove na koje placam..?! Pitanje se zapravo odnosi opcenito na to, kako rade razliku izmedju novokupljenih i “starih”, neoporezivih dionica..
Nadam se da ste me shvatili, hvala unaprijed na odgovoru.
Ipak se radi na vanjskim akvizicijama.
Nije dobra investicija.
Zašto bi plaćali potencijal koji mi moramo ostvariti? Eto im potencijala pa nek ga realiziraju halucinatori na temi himr.
Priča na Kvarneru je zaokružena sa Baškom i gotovo sam siguran da Valamar neće dati ponudu, bar ne po traženoj cijeni (osim ako postoji nešto nepoznato, ali sumnjam). Napravili su uvid u himr i stvari su nakon toga jasne, zato su i kupili Bašku.
Mene zanima 6i mjesec i projekcija ulaganja sljedeće dvije godine od 200M€. Nadam se da je to Rabac, Lanterna apartmani i Dubrovnik 2 nova hotela i kongresni centar.
Također je i Maestral po ovoj cijeni zanimljiv.
Što se tiče izlaska van iz RH, to je poželjno, ali samo ako ima kakvih dobrih prilika. Dosad su donosili dobre odluke, ne sumnjam da će i dalje.
Kao dioničar RIVP-a smatram da HIMR nije dobra investicija
Za novce koje CERP traži RIVP može kupiti 3-4 hotela u Austriji, Italiji ili Njemačkoj.
Valamaru treba diverzifikacija i poslovanje kroz cijelu godinu.
Zašto se ne bi kupilo 2 city hotela u Beču?
[/quote]
Rivp treba cijelogodisnja destinacija tipa Zagreb ili neki veci glavni grad posve sam siguran da za HIMR nece dati ponudu a sa maestralima je problem sto moraju povecavati velicinu soba ako hoce bolju kategorizaciju sto za posljedicu ima manji broj soba manje prihode pa sad to mozes sa marzom krpati kad je Dubrovnik u pitanju donekle ali je isto skupo jer imaju i duga u svakom slucaju treba im cjelogodisnja destinacija
Zar nije bila ideja pokriti trziste kroz 12 mjeseci? Sto ce im hoteli na moru u sloveniji. Bolje da traze skijaske centre po austriji i italiji.
Što će Valamaru hoteli u Sloveniji?
Koliko vidim ovo je tempirano za u isto vrijeme kad i Baška a to je 6 mjesec a tih 20M eura neće se ni primijetiti u financijama Valamara jer u to vrijeme prihodi su u velikom porastu a Bernardin će ih još upotpuniti.
ZAGREB – Početak novog tjedna donosi nove dobre vijesti za poklonike turističkog sektora.
Najave dobre predsezone potvrdili su podaci za ožujak. U ožujku ove godine zabilježeno je 347,3 tisuće turističkih dolazaka i 850,6 tisuća turističkih noćenja, što je 20,8 posto, odnosno 25,5 posto više u odnosu na ožujak 2015. godine. Razina spomenutih pokazatelja u ovogodišnjem ožujku, rekordna je za taj mjesec. Povoljnija kretanja u ožujku strukturno su rezultat rasta tih pokazatelja kod stranih i domaćih turista, s time da je dinamika rasta turističkih rezultata stranih turista daleko brža u odnosu na domaće turiste.
U korporativnom kontekstu, SEEbiz je u subotu objavio informaciju kakako Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) pokušava realizirati širenja u Sloveniju. Valamar Riviera i azerbajdžanski investicijski fond u utrci su za preuzimanje turističkih kompleksa San Simon u Izoli i Strunjanu koji su u vlasništvu Hotela Bernardin. Valamarova ponuda navodno je teška 20 milijuna eura. Ponude će se razmatrati u lipnju. To je nakon odličnih rezultata u prošloj godini i prvom kvartalu ove godine te najavljene dividende od 0,60 kuna po dionici (9 posto više nego lani), nova odlična vijest za poklonike najveće domaće turističke kompanije. Dionice Valamar Riviere u petak su zaključile na 24,04 kune, tri lipe manje nego su vrijedile na kraju protekle godine.
I ostatak je sektora “živahan” ovog proljeća. Švedski investitori navodno žele preuzeti Liburnia Riviera Hotele (ZSE:LRH-R-A) dok je u tijeku natječaj za prodaju državnih većinskih udjela u Hotelima Maestral (ZSE:HMST-R-A) i Hotelu Imperial (ZSE:HMST-R-A). Zadnje, ali ne i najmanje važno jest i nedavna promjena vlasnika pulskog Arenaturista (ZSE:ARNT-R-A) što nam daje zaokruženu sliku najtraktivnijeg sektora na domaćem tržištu kapitala.
CROBEXturist je u petak zaključio na 2.509,16 bodova, najvišoj razini od 18. veljače.