Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Najbolje da se držite onda ovoga članka i pokupite znanje i njega, čak i vrhunske informacije i da se HIMR proda po modelu Bijelih noći koje je INA prodala 2002.
Očito da ekipa iz CERPA-a ne želi pred suca istrage i u Remetinec u ovak politički nestabilna vremena.
Kada volite ovako stručne i edukativne članke, evo vam još jedan ništa manje kvalitetan.
http://arhiva.nacional.hr/clanak/10329/ina-je-porazila-ruske-mafijase-u-prodaji-bijelih-noci
http://www.index.hr/vijesti/clanak/linic-prodao-bijele-noci-za-74-milijuna-dolara-danas-proizvode-vise-nafte-nego-ina-i-mol-zajedno/714904.aspx
Bijele noći prodane za 74 miljuna dolara, dobit na njima 400 milijuna (svake godine).
Ekipa koja je prodala Bijele noći, bi opet podmetnula svoja leđa za HIMR ako im date šansu.
več sam pisao da se preferira netko a evo i članak koji potvrđuje da je Imperial skup
Da, da. Dva puta vise od nominale, jel’? 🙂 Kolika je nominala RIVP-R-A?
Clanak potvrduje puno toga.
Imam i RIVP i HIMR.
Kao dioničar RIVP-a smatram da HIMR nije dobra investicija
Za novce koje CERP traži RIVP može kupiti 3-4 hotela u Austriji, Italiji ili Njemačkoj.
Valamaru treba diverzifikacija i poslovanje kroz cijelu godinu.
Zašto se ne bi kupilo 2 city hotela u Beču?
@blueman
U sridu!, dosta je kupovanja i širenja po RH, treba raditi diverzifikaciju….ja zato nisam dioničar ove velike i jako dobro vođene kompanije. Al to je samo moje mišljenje, nije nagovor niti drukanje na kupnju niti prodaju….
Kada bi se proširili na gore navedena tržišta, onda bi i ja kupio ovu kompaniju na dulji vremenski period
Za novce koje CERP traži RIVP može kupiti 3-4 hotela u Austriji, Italiji ili Njemačkoj.
Pa zasigurno naša uprava zna bolje nakon dubinskog snimanja nego mi sa djelomičnim informacijama. Znaju oni bolje i od mene i od tebe, također, isplatili se hotel u Beču… Za sada rezultati kažu da rade dobar posao.
Nije dobra investicija.
Zašto bi plaćali potencijal koji mi moramo ostvariti? Eto im potencijala pa nek ga realiziraju halucinatori na temi himr.
Priča na Kvarneru je zaokružena sa Baškom i gotovo sam siguran da Valamar neće dati ponudu, bar ne po traženoj cijeni (osim ako postoji nešto nepoznato, ali sumnjam). Napravili su uvid u himr i stvari su nakon toga jasne, zato su i kupili Bašku.
Mene zanima 6i mjesec i projekcija ulaganja sljedeće dvije godine od 200M€. Nadam se da je to Rabac, Lanterna apartmani i Dubrovnik 2 nova hotela i kongresni centar.
Također je i Maestral po ovoj cijeni zanimljiv.
Što se tiče izlaska van iz RH, to je poželjno, ali samo ako ima kakvih dobrih prilika. Dosad su donosili dobre odluke, ne sumnjam da će i dalje.
… ja sam se onomad nadao da će Valamar preuzeti tri manja hotela u Splitu (stari hotel i neke projekte u razvoju!). Da je tada “bilo sluha” – mislim da bi danas bili i takmaci za Hotel Marjan tj. barem bi bili prisutni na jednom dobrom tržištu koje je od onda (2008.) snažno naraslo… ovako – mislim da je Baška dobar potez, nekad sam tamo znao i provesti par tjedana i to je fina destinacija to više što u Krku već imaju Zlatni otok :O)…
znam da je već dosta o tom raspravljano ali evo mene opet s dividend issue:
prosječna cijena (po kojoj će se dijeliti dividenda u dionicama) ispada na 27.4. =24,53 kn
za odluku imam vremena do 20. svibnja kada je krajnji rok da pošaljem izjavu, recimo mailom
to je još dva tjedna
ako cijena nastavi padati, a čini mi se po grafu da bi mogla i dalje, i dođe recimo na 23,50 kn, i ja po toliko kupim na burzi, ispada da sam si ‘ušparao’ 1 kn po kupljenoj dionici, odn. cca 4%? da li se slažete?
jer porez plaćam u oba slučaja, a cash-dividenda će mi sjesti 27. svibnja
Račun je ok, samo moraš uraćunati još i proviziju brokera, jer ovdje dionice dobiješ bez provizije…
Ali tko će znati kolika će biti cijena RIVP na datum isplate dividende…!?
Račun je ok, samo moraš uraćunati još i proviziju brokera, jer ovdje dionice dobiješ bez provizije…
Ali tko će znati kolika će biti cijena RIVP na datum isplate dividende…!?
hvala, Ivane! znam, za cijenu sam stavio samo hipotetski… radi računice
ona može otići i na 25,00 kn pa onda gubim
znam da je već dosta o tom raspravljano ali evo mene opet s dividend issue:
prosječna cijena (po kojoj će se dijeliti dividenda u dionicama) ispada na 27.4. =24,53 kn
za odluku imam vremena do 20. svibnja kada je krajnji rok da pošaljem izjavu, recimo mailom
to je još dva tjedna
ako cijena nastavi padati, a čini mi se po grafu da bi mogla i dalje, i dođe recimo na 23,50 kn, i ja po toliko kupim na burzi, ispada da sam si 'ušparao' 1 kn po kupljenoj dionici, odn. cca 4%? da li se slažete?
jer porez plaćam u oba slučaja, a cash-dividenda će mi sjesti 27. svibnja
Sjedi 5
Kako to mislite? Zar nije cijena već određena? Citiram: “Ukupna dividena koja pripada dioničaru (broj njegovih dionica pomnožen sa svotom dividende po dionici) bit će prvo umanjena za porez na dividendu (ako je primjenjiv na dioničara) te potom podijeljena s prosječnom dnevnom cijenom dionice Društva ostvarenom na službenom tržištu Zagrebačke burze na dan donošenja ove odluke (zaokruženo na prvi niži cijeli broj).”
Iz ovoga slijedi da je prosječna cijena na dan Glavne skupštine (27.travnja) bila 24,53 kn. Zaokruženo na prvi niži cijeli broj daje konačnu cijenu od 24 kn. Ja sam to tako shvatio, ispravite me ako griješim.