Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,25 | 77.060 | 14,678 | 5,24 | 5,26 | 1,15% |
Irational je to bolje objasnio od aliasa. Nikad se ne bi složio s nikim ko ti kaže da na nešto ne obazireš pažnju i da zaboraviš na nešto. Nije istina da nominalna vrijednost ne znači NIŠTA! Nominalna vrijednost ima neko značenje, druga je stvar koliko je to značenje bitno. Al ti ionako nisi na to mislio kad si pitao tako da je nebitno. Tebe je zanimala knjigovodstvena, a i ona ima neko značenje. To ti je objasnio na neki temeljni način irational. No, treba se znati osnove. Za početak si dobio dovoljno, sad kreni sa istaživanjem.
NISTA. Jedino ako si vlada pa kradeš branitelje na nacin da im daješ dionice vrijednosti nominale koja je za neku dionicu 10 puta veća od tržišne pa si kao ispunio dug. A ti time možeš obrisati znaš šta. Najskuplja dionica na svijetu Berkshire Hathaway ima nominalnu vrijednost dionice 5$ a košta na burzi 200.000$. Pitaj Buffetta zašto mu je dionica 40.000 puta skuplja od nominale pa će čovjeka strefiti herc
nominala je imala važnost na početku privatizacije jer se nekako moralo poći od neke početne vrijednosti koja je bila ujedno i bvps. meni nije još uvijek jasno zašto se u cerpovim ili ddudijevim natječajima još uvijek spominje ta brojka. meni nema smisla.
… neke zadnje revalorizacije BV-a govore o više od 40kn po dionici… poznato je da je knjigovodstvena vrijednost Riviere potcijenjena…
Zašto se prestalo s kupovinom dionica u trezor?
Sada bi to bio idealan scenarij, kako za kompaniju tako i za nas male dioničare, da se obrani vrijednost dionice.
Sada bi to bio idealan scenarij, kako za kompaniju tako i za nas male dioničare, da se obrani vrijednost dionice.
Ja sam kao dionicarka za to da trezor kupi sto jeftinije. Zasto bacati zarađeni novac?
lijepa priča za cijeli hr turizam na vidiku..
Ja sam kao dionicarka za to da trezor kupi sto jeftinije. Zasto bacati zarađeni novac?
[/quote]
ispravno, ali što to znači. da dopusti rušenje cijene a čime se umanjuje i vrijednost tvog udjela kao dioničarke?
ispravno, ali što to znači. da dopusti rušenje cijene a čime se umanjuje i vrijednost tvog udjela kao dioničarke?
Vrijednost mog udjela vrijedi onoliko koliko je netko spreman dati za njega u trenutku prodaje, umjetno odrzavana cijena mi nista ne znaci.
Onaj kome je sila dobit novce nazad ili se necega boji nek proda odmah, mi ostali mozemo pripremit i dokup ako cijena jako padne, ne vidim zasto bih se opterecivao “branjenjem” cijene ako nemam namjeru prodavati, znam koje su prednosti ove dionice i povrat ocekujem kroz 5 godina.
[/quote]
[/quote]
Kolega nemojte samo otrcane fraze tipa. dopusti rušenje cijene itd. znamo da to nema smisla….
Tko još može čuvati cijenu, odnosno braniti cijenu ili suprotno kočiti cijenu….