Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,26 | 31.473 | 5,986 | 5,24 | 5,26 | -0,38% |
evo nesto malo interesantno
http://wirtschaftsblatt.at/home/nachrichten/europa_cee/4768588/Osterreicher-zieht-es-nach-Kroatien
Molio bih par glavnih natuknica za sve nas koji slabije vladamo njemackim.
Hvala
a kaj mislite dali bu dionica pala za iznos dividende
jeste se malo zabunili? Kada? Zašto?
Molio bih par glavnih natuknica za sve nas koji slabije vladamo njemackim.
Hvala
… a kaj mislite dali bu dionica pala za iznos dividende
nja 2015. godine ( record date). Dan od kojega će se trgovati dionicama Društva bez prava na isplatu dividende je 11. lipnja 2015. godine ( ex date). Dividenda će biti isplaćena 7. srpnja 2015. godine ( payment date).
Dakle, tko je kupovao od 11.6. do danas – taj nema pravo na dividendu.
pa meni više djeluje da cijena dionice ide prema gore za iznos dividende na današnji dan. 🙂
pa meni više djeluje da cijena dionice ide prema gore za iznos dividende na današnji dan. 🙂
kad se spoje djelovanje MM i druk EA, kud bi mogla ?
Može se pretpostaviti da neki reinvestiraju dividendu natrag u istu dionicu i onda je logično da je veća potražnja nego inače (a posljedično je nešto i cijena porasla).
Meni se čini da nakon komentara turoperatora o tome kako nećemo baš previše profitirati od problema u Grčkoj i Tunisu jer su nam u špici sezone kapaciteti FULL puni…mislim da neki pametni razmišljaju upravo o tome da će nam hoteli stvarno biti FULL puni i ostvariti će se maksimalni prihodi, čak i iznad toga jer zakon ponude i potražnje kaže da ako je potražnja veća od ponude CIJENA IDE GORE. 🙂
Pa ne ulazi lova od dividende upravo sad. Prvo iz razloga što dividenda još nije sjela, a i da je sjela, potrebno ju je uplatiti na brokerski račun i tek onda trgovati(Možda krajem dana ako se uhvati zadnji kliring).
Ako ljudi i budu reinvestirali tek tada će doći do povećane potražnje, a u tom slučaju je dobro da imamo MM-a da pruža likvidnost.