Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 87.611 | 16,719 | 5,20 | 5,24 | -0,76% |
Upravo na Dnevniku bio prilog o Valamarovom resortu na otoku sv. Nikola.
Super izgleda!
I gosti zadovoljni.
Znaš kako je teško, piti kavu na obali Poreča i sliniti za otokom SV.NIKOLA..tužno…
sve je to divno krasno, odlicna investicija, cak mogu reci svijetski za hrvatsku….
Al tu zbog svih troskova, EBITA marza ne moze biti iznad 25%….
Impresivno,naročito video,berba za dosad učinjeno je počela a ulaganja idu i dalje:http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/384795/Pogledajte-turisticki-raj-vrijedan-250-milijuna-kuna.html
Skupština potvrdila 0,55 kn dividenda,isplata 7.7.2015,nakon učinjenog ide podizanje profita,a ima i naznaka zainteresiranosti fondova
Valamar Riviera d.d. Poreč nastala je krajem veljače 2015., konsolidacijom Valamar Grupe. Upravlja i posjeduje 41 turistički objekt na jadranskoj obali, u Poreču, Rapcu, Dubrovniku i na Krku. ima više od 3.000 zaposlenika i preko 22.000 dioničara. Upravlja s oko 10 posto kategoriziranog turističkog smještaja u Hrvatskoj, ostvaruje 1,1 milijardu kuna prihoda i u jednom danu može primiti 43.000 gostiju.
http://www.seebiz.eu/otvoren-valamar-isabella-island-resort/ar-113268/
Napominjem da su akvizirali i otvorili objekte koji daju EBITA marzu ispod 25%….s time se nece pribliziti ostatku industrije, odnosno ostatak industrije ih pere u profitabilnosti…
Svakako najveci i najutjecajni turist, al sada treba poraditi na marzi i nista drugo
Čelništvo udruge malih dioničara Valamar Riviera dd je ovih dana dalo revaluaciju Valamara.
Sada imamo još +Bašku,a zaboravlja se na Puntiželu koja nije obuhvaćena u revaluaciji.Sve čestitke čelništvu udruge koja opravdava svoje osnivanje
https://www.google.hr/search?q=punti%C5%BEela+kamp&biw=1280&bih=570&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ee52VZv8OoKwsQGhi4CIDg&sqi=2&ved=0CEIQ7Ak
Transparentnosti oko Puntižele je bar po meni zapostavljena i što je tu sve?
moje dionice:
trenutna EBITDA marža 27,43% 1/15.Gdje je pronađena računica da se ide prema
30%?Vidjećemo
Hoteli baska su bili u vlasnistvu cacica i kupnja je obicni kickback za usluge koje je austrijancima odradio dok je bio u vladama. Iako sam dionicar rivp cinjenica je da su okupatori iz austrije dosli do riviere za 1 kunu.
Da je u HR danas 10 Valamara bilo bi nam puno bolje, tako da su takvi investitori uvjek dobro došli….u Portugalu na 160 km obale ( mislim da je to samo dio njihove obale) imaju 5 puta više hotela nego cijela hrvatska obala, tako koji mi potencijal imamo samo treba stvoriti normalan okvir za investitore…
cijepanjem grafikona na lipe, pokušava se stvoriti volatilnost dionice,
a zapravo….tapkamo na mjestu…
Gledajte, to su moje projekcije bazirane na prošloj godini, novim i obnovljenim kapacitetima.
Ukratko:
Prihodi 2014 = 1.117
EBITDA marža 2014 = 27.5%
EBITDA 2014 = 302
Povećanje prihoda ove godine:
PDV = 26
Baška = 100
Novi hoteli i kapaciteti = 95
(181+111 novih jedinica President 5*, Isabella 4* 187+147 novih jedinica, Zagreb 4* 230 jedinica i Argosy 4* 308 jedinica. Dakle, nove jedinice s obzirom na cijene računam 150€ u prosjeku dok na obnovljene jedinice dajem povećanje od 50€ i nek je puno 120 dana. Sve procjene su konzervativne u odnosu na podatke dane u prospektu i godišnjem izvještaju. Ergo, 258*150*120 = 4.6M€ + 5.4M = 10M€). Ostatak dajem kampovima i ostalim hotelima da nadomjeste što s obzirom na prošlu godinu ne bi trebao biti problem…cca. 2.5M€
U dubrovniku su 2 hotela bila zatvorena do 1.6. čiji je učinak 4M€.
Sve to daje prihode od 1.370M. Preslikamo li maržu od prošle godine od 27.5% tada nam EBITDA iznosi 377M. Tu još treba ubrojati operativne koristi od spajanja u jednu tvrtku(otpremnine, trošak upravljanja i ostale rashode), stoga moja procjena mislim da nije preoptimistična. S druge strane, podizanje učinkovitosti za 1% daje povećanje EBITDA od 14M kuna. To je strašan potencijal za budućnost.
prihodi još ok, ali ebitda na toj razini izgleda mi puno previše!