RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 03:04
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,25
77.060
14,678
5,24
5,26
1,15%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/RIVP-fin2014-1Y-REV-K-HR.pdf

idemo dalje br.2

idemo dalje br.3
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/valamar-povecao-prihode-za-31-milijun-kuna/

«Investicije u postojeći portfelj vrlo su važan izvor našeg budućeg rasta i razvoja. Istovremeno aktivno razmatramo opcije za širenje, partnerstva i akvizicije u Hrvatskoj i regiji. Nadamo se da će ovo biti godina u kojoj ćemo pronaći rješenje za pitanje statusa turističkog zemljišta, što je nužno za poticanje značajnih investicija u turizam u narednom razdoblju», istaknula je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere d.d.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) cijenu je povećala 1,9 posto, na 20,66 kuna, uz tjedni promet od 3,5 milijuna kuna. Prema objavljenim revidiranim rezultatima poslovanja za 2014 godinu, Valamar Riviera d.d. ostvarila je ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 1,117 milijardi kuna, što je povećanje od 31 milijun kuna u odnosu na 2013. Konsolidirani prihodi od prodaje veći su za više od 30 milijuna kuna ili 2,8% u odnosu na 2013. godinu te iznose 1,078 milijardi kuna usprkos izazovima kišne turističke sezone i povećanju stope PDV-a na usluge ugostiteljstva i smještaja s 10 na 13 posto. Negativan utjecaj više stope PDV-a na prihode od prodaje procjenjuje se na 26 milijuna kuna. Na razini Valamara najjači rast prihoda od čak 26% ostvaren je u segmentu hotela i apartmana od 4* i 5* kroz rast noćenja, rast prosječne cijene i povećanje broja jedinica, što je rezultat uspješne realizacije značajnih ulaganja u repozicioniranje portfelja u više kategorije.

Zanimljivo je da je jedan od igrača među prvih 10 prodao 100 000 komada rivp

Ja tebe ne kužim, ako trezor kupuje znači da dionica vrijedi i manji je pritisak na burzu,i ja sam dok sam dokupljivao LRH i SNHO nešto RIVP prodao u trezor, ali još uvjek imam dosta i Valamar je stvarno jedna pozitivna priča na našoj burzi i naravno odlična za dugoročno ulaganje…

trezor kupuje da bi se nagradila uprava a onda postoje i druge mogućnosti a nitko ne veli da valamar nije jedna pozitivna priča.osobno više ne ću prodavati valamar iako i dalje mislim da je dividenda mršava.naravno ja to još uvijek gledam kao bivši dioničar korfa.ako u ovoj godini nema kupnje uhodanog dobrog
pozitivnog biznisa dugoročno može i potrajati.za sve postoje računice.
sam si napisao da to sve predugo traje.

Ja Upravi Valamara zamjeram što se nisu agresivnije širili kupnjom drugih hotela,a oni su se posvetili ulaganjem u svoje kapacitete i zadnjih godina godišnje tako ulažu preko 300 mil. kuna, a činjenica je da je bilo jeftinije kupovati hotele nego graditi i obnavljati vlastite, evo dobar primjer je LRH koji bi uskoro sa prihodima mogao doći na pola prihoda Valamara a prije koju godinu su imali jedva 200 mil. kn prihoda…

plavac1
pa sve 5,a bilo bi pet plus s lrh/snho
valamar treba ove godine 1,5 M prihode da bi bio na 25 kn ili ja griješim u podacima

Valamar mora dignuti EBITDA maržu na 35-40% kao što to uspijevaju i druge uspješne hotelske kuće i onda će i cijena na 25-30 kn a sa većim prihodima i više…

Obavijest o sklapanju ugovora sa HBOR-om

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

moram priznati da me oduševio godišnji izvještaj poslovanja RIVP za 2014. godinu. Zaista je reprezentativan..
A što s ovim kreditom HBOR-a mislle napraviti?

valamar pazi na svaki pfenig a kredit kod hbor-a je još uvijek najjeftiniji,
štedi se,pazi se na svaki dinar i pametno troši i ima se
no mene najviše interesira u koju dionicu je uložena lova od prodaje 100 000 komada rivp

Izvješće je fenomenalno.

Kredit je za Isabellu…na 17 godina uz 4 godine počeka…kamata 2%. Podatci su okvirni, mogu se razlikovati od stvarno ugovorenih.

moram priznati da me oduševio godišnji izvještaj poslovanja RIVP za 2014. godinu. Zaista je reprezentativan..
A što s ovim kreditom HBOR-a mislle napraviti?

New Report

Close