RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 17:45
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

da se malo pohvalim kako sam debelo podebljao poziciju RIVP, sada mi samo ova dionica čini više od 33% portfelja.. mrvicu riskantno, ali šta kad im vjerujem..za mene ovo je dobrovoljna mirovinska štednja koju ću podizati za 10-20 godina 😉

Moj cijeli portfelj ima 2 dionice i nesto sitno u trecoj, ja ne vjerujem u diverzifikaciju, ja sam komplet u turistima i naravno ne radi se o malim sredstvima….

Ja bih rađe HBRL uzeo mislim da su oni podcijenjeni dok je RIVP rastao previse

zanimljive se razlike zadnjih par godina dešavaju na stavci kapital i rezerve u FI za 4 Q … odnosno dobit/gubitak za 3 Q te potom za 4Q … tko zna zašto je tome tako?
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=RIVP-R-A

plavac1, a koja je to druga dionica, baš me zanima 🙂

… i ja sam uglavnom u turistima… adr, riv, snh… a “uvalilo” mi i pcts i lulg :0)… nije bas neki divers, ali kupovao sam malo jace i jedno me povuklo u 2. – cak sam kupovao i sada riv na 18.5 da smanjim ukupnu nabavnu… moram priznati da mi je ipak zao sto nisam u 12.mj. uzeo manje turista u usao u “snimljene” bci, auh i preporuceni rizo na 55- 57kn… jednostavno se istrosio…

plavac1, a koja je to druga dionica, baš me zanima 🙂

LRH…u obe sam ušao tek prošle godine, nemam neke niske ulaze…

http://www.seebiz.eu/ht-valamar-riviera-i-arenaturist-imaju-najvise-vrijednosti-ncfos/ar-105788/

ja se nisam usudio ući u LRH, u biti više sam vjerovao RIVP..možda moja greška..što se tiče turista, oni mi čine 70% portfelja, tj. ostalu trećinu turista sam relativno ravnomjerno raspodjelio između Maistre, Hotela Brela,Maestrala,Arenaturista)..Možda sam ovaj post trebao smjestiti u razotkrivamo porfelje al dobro,tiče se i ove teme..
Općenito na ovom forumu bi htio vidjeti više realnih razmišljanja, a puno manje nerealnih postova..

Prihodi od prodaje 1.074,22 M 4/14 1.048,01 M 976,61 M
Poslovni prihodi 1.096,07 M 4/14 1.060,67 M 985,49 M
eps 0,41 upola manji nego kad je dijeljena dividenda od 0,50 kn (eps 0,84 kn)

Prema planu i prospektu do 2018.g.predviđeno je negdje 1.450,00 M što će teško vratiti cijenu dionice natrag do 25 kn jer su veliki troškovi za otpremnine kojih će biti i u 2015.g.a Uprava će si vjerojatno djeliti i bogate bonuse u dionicama iz trezora pa dividende vjerojatno ni neće biti ili će biti upola manja.Rasti će i ostali troškovi ili su već porasli
Cijena dionice pada nakon pripajanja od 25 kn do 20 kn i nakon objave dividende 0,50 kn se tu zadržava.Nakon isplate dividende pada sve do 18,83 kn
Znači za iznos veći od dividende.Da je dionica nastavila padati prema bvps 18
iz prospekta i ako se to još dogodi teško će ju biti vratiti na cijenu iznad
20-22 kn.Vjerojatno će nešto prodavati i fondovi ako će biti izlazaka iz istih jer prema svemu sudeći ovo će biti mršava godina.
Valamaru je pod hitno potrebna akvizicija ali je nema a interes za Istrom kao destinacijom pada a nisu ostvarena ni sva očekivanja u Dubrovniku.
Najava izlaska na stranu burzu nema a ovaj jedan mirovinac je malo.

icapital pe 28,73 ev 9,62 pb 1,23

mdionice pe 46,80 ev 10,79 pb 1,30

ima li netko drukčije izračune ?

http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/RIVP_stjecanje_otpustanje_2015__2422015112612.pdf

ne kupuje samo adris svoje dionice dok su još jeftine i valamar kupuje svoje
dok je još jeftino

Oznaka Vrijeme Cijena Količina
RIVP-R-A 10:38:09 19,35 154.573

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

New Report

Close