Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,21 | 247.181 | 47,426 | 5,20 | 5,22 | 0,00% |
Što se tiče Vašeg komentara vezanog za Simply Wallstreet, slažem se u svemu što ste napisali, dobar je za orijentaciju, zato mi na njegov AI dodamo naš AI (authentic intelligence). 😊 Po mojem je trenutačna istina negdje između tih 7,xx i 8,xx eura.
A propos Plagune, kolega na temi o turizmu je spomenuo kako Plaguna navodno ima puno dionica RIVP. Vi pratite stanje. Je li to točno? Ako jest, znači li to da PLAG ima više povjerenja u buduću cijenu RIVP-a nego u cijenu vlastitih dionica? 🙂
Nemaju previse, ali svejedno je pitanje zasto imaju i to. Zadnje kad sam gledao 65k kom cca.
Na ZSE je i dalje bitno tko kupuje i kada jer svi mi pokusavamo malo jeftinije kupiti. Opcenito me ne zanima trejdanje, na nekim dionicama sam kupio i prodao unutar godine dana ali na RIVP sam dugorocno tako da se tu komotno osjecam ali svejedno gledam tko kupuje jer u slucaju da se promijeni vlasnicka struktura to znaci da moram revalorizirati rizik jer nikako ne volim biti u dionicama s vecinskom kontrolom zagarantiranom u rukama pojedinaca.
Za g. Narodnu Banku sam dojma da je na onom drugom forumu veca “cenzura” oko njegovog lika i djela, a s obzirom da je tamo vlasnistvo foruma nepoznato…
Da se vratimo na temu, oko investicije na Rabu je sve jasno, ali nisam vidio nigdje potvrdu nastavka gradnje u zoni Pical. U planu je spomenuta, ali nije bilo objave iz koje se vidi tocan iznos investicije i datum dovrsetka. Ili sam nesto propustio?
Odlicno. Znaci Rab vec iduce sezone (bez predsezone, ali i da je od 1.7. je dovoljno za generirati znacjani promet) a Pical 2026. u punom kapacitetu.
Da, u svakom slucaju odlican razvoj u iducih 2-3 godine.
Kao sto ste i sami pisali, porasti ce dug pa ce biti komentara o tome, ali meni dug za obnovu/gradnju nekretnina uz more po kamatama od 2-3% nije neka briga.
Potpisan je ugovor između Imperial Riviere i građevinske tvrtke Radnik o izgradnji novog Valamar Collection ljetovališta u Suhoj Punti na Rabu.
Prva faza ulaganja vrijednosti od 54 milijuna eura uključuje obnovu i repozicioniranje 190 smještanih jedinica nekadašnjeg hotela Eva i turističkog naselja Suha Punta, 24 nove obiteljske sobe te ulaganja u plaže i brojne sadržaje.
Prema planovima, novo ljetovalište pod premium brendom Valamar Collection otvorit će se u ljeto 2025. godine i zapošljavat će 235 djelatnika, izvijestili su iz Imperial Riviere.
https://www.poslovni.hr/domace/valamarov-rapski-raj-gradi-radnik-za-1-fazu-54-mil-eura-4433512
;U medijima je samo za protekli tjedan konstatirano sljedeće:
Zagreb, 11. ožujka 2024. – Tjedni promet na Zagrebačkoj burzi iznosio je 13,7 milijuna eura, što je u odnosu na tjedan ranije rast od 11 posto tj. rast za 1,3 milijuna eura. Promet deset najlikvidnijih izdanja u redovnom trgovanju iznosio je 10,1 milijuna eura to jest 74 posto ukupnog dioničkog prometa. (…)
Najlikvidnija je bila Valamar Riviera s rastom za 2,10 posto, blok prometom od 868,7 tisuća eura i redovnim prometom od 814,2 tisuća eura te zadnjom cijenom od 4,87 eura. (…)
————————————————————————————————————————————————————–
Usput, ovo “najlikvidnija je bila” i 40-ak posto free floata je razlog zbog kojeg sam u RIVP, a ne npr. u PLAG ili u MAIS. 🙂
Pretpostavljam da su blokovi bile fondovske transakcije unutar istih kuca (ono kad ZB kat. B proda ZB aktivu i slicne opcije).
Bas sam danas pogledao malo naloge na PLAG… Ne znam kako bi se osjecao da tamo imam 10k eur. 23 komada na kupnji…
I likvidnost na dionici nosi svoju premiju. Vidjet cemo uskoro da li ce se sto promijeniti u trendu kad se makne CERP.
U konačnici, dobit uz dosta manju amortizaciju bolje i izdašnije izdašnije izgleda nego ona velikom amortizacijom prigušena u RIVP…, a svi znamo da je u današnje moderno doba izgled sve. 🙂
Čak i Ford Focus na moje zaprepaštenje ima fingiranu dvostruku ispušnu cijev kako bi stvorio privid “jačeg” motora. Ma, stavit ću i ja u hlače debelu gumenu cijev pa neka slobodno misle da imam dvije cijevi na raspolaganju… 😀
A onda jednom dode treuntak da morate prodati tog Focusa s 2 ispusne cijevi, spustenim pragovima, bijelim felgama a motor 1.6tdci. I onda jos izadje prodavac iz auta s dvostrukom cijevi u hlacama… prodaja zagarantirana. 🙂
Diskutirao sam i ja jednom s Yieldom o tome. Svatko ima neku svoju viziju, ali ja ne mogu ozbiljno promatrati dionicu koja ima vecinskog vlansika i free float manji od 10%. Svi ostali parametri na stranu. Tako da netko jednog dana skupi 50%+ RIVPa, ja sam vani. Do tad uz ovakav razvoj, investicije i redovitu dividendu, nemam dvojbe di mi je bolje biti.