Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,18 | 145.204 | 28,022 | 5,18 | 5,22 | 1,16% |
Pical i Suha punta nece samo podici kvalitetu nego su to i novi smjestajni kapaciteti. Poprilicno hrabro su izasli s planom o 500M prihoda do 2026. ali ako dodamo tih 500tinjak jedinica Picala i 300-500 jedinica na Suhoj punti (nisam nasao tocno koliko je plan za zavrsnu fazu, prva je oko 230) to bi trebao biti glavni driver rasta uz daljnji oporavak Dubrovnika i manja poboljsanja u drugim destinacijama.
Suha Punta vec sada ima bungalove koje bi neki privatnik iznajmio, bio sam tamo prije koju godinu i vidio da su sumicu poceli uredjivat. Za one koji nisu bili, jako lijepa i mirna lokacija. Idealno za obiteljski turizam.
Izgleda da cemo morati podizati cijenu na burzi ako zelimo vecu dividendu? 🙂
CERPić se 28.02. (srijeda) odmarao od prodaje, ali zato je netko sa PBZ skrbničkog kupio 80.000 komada. Moram priznati da nisam vidio. Vjerojatno dogovorna transakcija.
Valamarova odluka ulaganja u obnovu i podizanje kvalitete smještaja u Dubrovniku se za sada pokazala ispravnom jer…
20 % više dolazaka !Turistički promet Dubrovačko-neretvanske županije – veljača 2024.
Izvor i foto: Turizmoteka/visit dubrovnik.hr
Po podacima iz eVisitora na području Dubrovačko – neretvanske županije u veljači je ostvareno 22.018 dolazaka i 57.199 noćenja što je 20 % više dolazaka i 13 % više noćenja u odnosu na veljaču 2023.
Najviše gostiju nam je došlo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Kosova i Kine.
Uspoređujući kumulativ za prva dva mjeseca ove godine s istim periodom prošle godine, zabilježen je rast od 10 % u dolascima i 7 % u noćenjima.
Poreč.
.
Noćenja u siječnju 2024. u odnosu na siječanj 2023.
.
Domaći gosti index 115.
Nijemci index 145 (Pomalo iznenađujuće s obzirom na to da se u novinskim člancima sugerira kriza u Njemačkoj i pad broja njemačkih turista u RH.)
Izgleda da ovi Njemci sto ljetuju kod nas imaju vise uspjeha na financijskom polju. Mozda bi se tako trebali oglasavati? Dodite na Jadran, zaradit cete vise iduce godine.
Malo se salim… Ljudi putuju sve vise bezobzira na novinske clanke. Mi smo relativno mali kapacitet ali sve vise privlacimo bogate. A sto ih vise zeli doci, a mjesta nema, znamo kako idu cijene.
BTW, pisao je NB o RIVP najavi 4% dividende na cijenu u Q4, moglo bi postati zanimljivo ako se pridruzi sira publika.
Evo, da slikom pomognemo malo onima koji su prošle godine prodavali RIVP rukovodeći se negativno obojenim (katastrofičarskim) novinarskim člancima o narušenoj sezoni, o visokoj cijeni sladoleda (Jako važno!), o neperspektivnosti i navodno slabijoj zaradi na Jadranu i onima koji su se rukovodili time što su Marki Markovići iznosili o turističkim dionicama, pogotovo o RIVP kao dionici koja navodno igra tamo negdje u 3. ligi Zapad. 😀
Meni je vec godinama strong buy, pa se ni sad ne zanosim da ce bit neki vatromet iako bi mogao. Fundamenti su tu.
Vidjet cemo koju ce procjenu staviti NB kad odradi diskontiranje dividendi. Ima dosta veliku publiku tamo pa mozda to bude okidac.
Valamar diže plaće za više od 5.000 djelatnika: Stručnim pozicijama i do 2.000 eura neto
Tako i treba, ljude-radnike treba i platiti!
Maro77: “Vidjet cemo koju ce procjenu staviti NB kad odradi diskontiranje dividendi. Ima dosta veliku publiku tamo pa mozda to bude okidac.”
Meni osobno se ne sviđa da nam NB dovodi ulagače i da stvara nekakav hype. Sasvim mi je u redu ako dionica RIVP dugoročno umjereno raste.
Slazem se da nam ne treba hype, ali isto pratim ovakve stvari jer znamo da ZSE nije neko efikasno trziste. Informaciju procesiram i razmisljam kako bi se mogla odraziti na situaciju s pokusajem da izbjegavam suditi ako je to dobro ili lose jer je cinjenica i ne mogu utejcati na pisanje NBa.
Mozda sam u krivu ali imam dojam da je dosta utjecao na KOEI/KODT a mozda i onaj prvotni skok ZABAe kao i sad lagano hladenje.
Generalno i dalje mislim da radi pozitivnu stvar za cijelo trziste jer sto je vise aktera (na svim dionicama) to je bolje za porast likvidnosti i efikasnosti burze.
Inace sve ostaje samo na mirovincima, a to mi se nikako ne svidja.