RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 12:00
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dakso, 06.12.2023. u 11:30

Nisam nikad kupio, naslijedio sam nažalost prije 15 god i uvijek je na istom više manje.

Jedino dividenda me pogurala malo 1100 e.

Ostalo je banana.

Ako vas zalosti sto ste ju nadljedili, a ne zelite prodati, mozete nekom pokloniti i rjesiti se muke.
Prije 15ak godina je RIVP bio negdje oko ili ispod 1,5eur. Tada sam negdje kupio svoje prve.

Zanimljiva trgovanja u zadnje vrijeme?
Trezor kupuje sve, od svojih dionica do tvornica carapa. Valjda ce biti nesto i za dividendu? 🙂

Dal je netko radio usporedbu godisnjih ulaganja rivp i plag ?

https://lidermedia.hr/zivot/nakon-otvaranja-places-hotela-valamar-ne-staje-s-ulaganjem-u-austriji-traze-se-nove-prilike-za-investicije-u-skijalistima-154538

Imat cemo jak cjelogodisnji turizam.

Pojačana kupnja zadnjih mjesec dana….od one blok transakcije 09.11….polako ali sigurno raste.

09.11.2023.blokEUR-4,244,244,244,24-2350.000,001.484.000,00

Mislim da je dogovoren izlaz mirovinca i skrbnickog prodavaca, a znak za ulaz je vec bila kupnja velike kolicine od strane FL-a pa su dalje dosli blokovi s isto tako poznatim dionicarima.
uz to vidimo da i trezor agresivnije kupuje.
Mene zanima dividenda, tipujem na 0.25€. Za koji mjesec cemo i to znati.

ocekujem dosta bolji Q4, snijega ima vec tjedan dana sto je puno bolje nego lani, nije znacajno za ukupno poslovanje ali moglo bi spasiti nesto % manji gubitak i popraviti neto rezultat za kraj godine a i u Q1 iduce.

maro77, 10.12.2023. u 15:50
Ocekujem dosta bolji Q4, snijega ima vec tjedan dana sto je puno bolje nego lani, nije znacajno za ukupno poslovanje, ali moglo bi spasiti nesto % manji gubitak i popraviti neto rezultat za kraj godine a i u Q1 2024.

Skijaška sezona je u Obertauernu započela 24. studenoga 2023. uz komentar autora članka da je započela s puno snijega.

To skijaško područje je inače zbog zemljopisnog položaja koji omogućuje da sniježni oblaci dolaze kako sa svjevera tako i sa juga poznato po tome da je vjerojatnost snježnog pokrivača (njem. “Schneesicherheit”, “schneesicher”) velika.

Skijaške staze se nalaze na 1630-2313 metara nadmorske visine što je jako dobro, uz to imaju 390 sniježnih topova koji po potrebi pokrivaju 95% svh skijaških staza. Stoga se možete skijati često puta čak i 1. svibnja. Broj skijaških dana u sezoni 2022/2023 bio je 158 dana, dok je za sezonu 2018/2019. broj skijaških dana bio 173. Dakle, kako god bilo, radi se u svim slučajevima o dobrih 5 ili 5 i pol mjeseci.

Slijedom navedenoga ta tri hotela ne mogu činiti čuda u odnosu na cjelokupne (jadranske) kapacitete, ali mogu možda pridonijeti nešto manjem gubitku u 1Q2023 i 2Q2024, a s obzirom da će vjerojatno biti otvoreni i u travnju kada k nama stižu “proljetni” turisti željni sunca i mora, pridonijet će ponešto i proljetnoj dobiti u 2Q2024.

Cijene Valamarovih (ne samo Valamarovih) hotela na tom području su prilično visoke. Pogledajte kakve su cijene za vikend na booking.com pri čemu treba uzeti u obzir masne provizije koje naplaćuje booking.com, vjerojatno i ostale slične organizacije. Ako rezervirate direktno kod Valamara, proći ćete bolje.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Sad kupuju isti koji su kupovali velike količine na 4,35. Sad si fino dižu cijenu i tih starih dionica a stoka sitnog zuba će ulaziti po 5 eura.

CERP odlucio prodati svoj RIVP.

https://www.cerp.hr/UserDocsImages/sjednice/2023/20%20sjednica%20UV%20CERP-a/4.%20Odluka%20o%20prodaji%201.878.769%20dionica%20društva%20Valamar%20Riviera%20d.d.%20Poreč.pdf?vel=646516

Hvala kolegi Lucijanu za info!

Evo prilike za jeftino kupiti? Ili je mozds ipak sve dogovoreno i uskoro imamo vatromet? 😀

Norvezani kupuju dionice po svijetu, a nasi strucnjaci prodaju. Najzalosnije kaj misle da su pametniji nego Norvezani. Dugorocni horizont im je valjda do kraja tjedna.

Hvala kolegi Lucijanu.

Da je samo to.

HNB je sve zlatne rezerve prodao i hvali se kako je nepotrebno imati zlato.

Svi ostali u svijetu povećavaju zalihe zlata jedino smo znači mi pametni. Cijena zlatu raste a hnb je naše rezerve zlata prodao dok je bilo najjeftinije.

Mašala za guvernera

Rohatinski ili netko drugi ? Ne mogu se sjetiti , davno je bilo .

https://www.turizmoteka.hr/vijesti/hrvatska/valamar-dobitnik-nagrade-za-gradjenje-povjerenja-javnosti/

New Report

Close