Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Veliki nesrazmjer dobiti između rivp i ht-a s obzirom na broj dionica. Dobit ht-a manja, imaju 30posto dionica manje a cijena dionice 500 posto veća???
Uopće nije podcijenjen. Izvješaj je dosta dobar, ali je preplaćivano za ovaj rast i cijena se u biti korigira na pravu vrijednost upravo time što ne ide gore jer je većina očekivala dobre rezultate.
Po prvi put nakon pandemije im je ROCE na razini 5%, čak i malo više, što je impresivno s obzirom na veliki dug koji pakiraju. Čak i dug su jako smanjili, što je super. Odlično stoje s novcem. Sve u svemu dobro.
Meni se i dalje više sviđa PLAG. Ukupni prihodi su manji zbog izostanka lanjskih financijskih prihoda, ali intrinzično gledano brutalno dobro posluju. Samo u kamatama dobiju 2,35 milijuna eura. RIVP ipak ne može to.. Oni i dalje plaćaju kamate, barem zasad.
Htio sam reći veliki nesrazmjer cijene dionica. Rivp je jako podcjenjeni.
Nemoj pisati gluposti
Koliko je dužan HT koliko je dužan Valamar?!
I ako je dobit veca 20% ne znaci da cijela firma vrijedi 20% više zbog dobiti u jednoj godini
Vrlo dobro izvjesce. Ocekivao sam odlicno, ali ovo je za mene vrlo dobro. Za odlicno kaskaju prihodi juznih destinacija kako i sami navode u izvjescu. Oporavak avio linija za Dubrovnik, ali i sam RIVP bi mogao malo jace lobirati i prodati altomane u pred i postsezoni, MICE dogadanja, itd.
Ono sto me veseli je da neke objekte zatvaraju ranije nego lani sto bi se trebalo odraziti na boljem Q4 (manji gubitak).
Ocekujem dividendu 0.25 za iducu godinu i daljnji napredak u poslovanju. Mozda jednom vidimo uspjesnost kao na PLAGu, samo onda ce cijena biti daleko od sadasnje… 🙂
Ne vjerujem da cemo ove godine vidit izvanrednu. Neka bude dogodine 0.25eur i svi sretni.
Uprava ocigledno smatra da imaju dosta likvidnosti, evo nove kupnje trezora 25k kom:
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/52471
A zanimljivije, danas u 2 bloka proslo 350k (1.5M eur). 🙂