Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
I meni je bilo cudno kad sam ih vidio. Moze bit da je kompenzacija sa nekim racunom ali ne vidim slicnu kolicinu da je prodana tako da mi se cini da je novija kupnja.
Nakon sto su 1. i 2. dionicar prebacili svoje dionice na IK skrbnicki, isto je napravio i 3. (Satis). Ono sto me cudi je da je istu stvar napravio RIVP sa svojim dionicama HIMR i HEFA (i opet kod IK).
Da li netko zna pravni ili knjigovodstveni razlog za ovu promjenu?
Na drugim dionicama gdje su u vlasnistvu razni doo-i i dd-i ovo nisam primjetio, ali se dobro sjecam perioda KORFa i koliko je ekipa iz tadasnjeg EPICa vjesto odradila KORF< VLHO, RIVP preslagivanje pa mi ovo malo smrdi…
Update iz SKDDa:
Osim vec prije spomenutih kupnji/prodaja, izgleda da je FL nastavio kupnju i sad je na okruglih 600k kom…
Zanimljiv ulaz – Plava Laguna d.d. je uzela solidnu kolicinu. Dokupljuju i razni skrbnicki, nesto manje kolicine.
A prodaja? Vecina je dosla od onog skrbnickog sa Bank of NY koji je sad pao na 330k kom.
Uz njih je prodavao PBZ mirovinac i onaj PBZ skrbnicki iz top 10 sto ima neke cudne transakcijske cikluse.
P.S. Meni i dalje stizu rezervacije za apartmane, tko zna, mozda su i hoteli/kampovi puni… 🙂
Ova prodaja PBZ mirovinca je cudo
Nakon sto su 1. i 2. dionicar prebacili svoje dionice na IK skrbnicki, isto je napravio i 3. (Satis). Ono sto me cudi je da je istu stvar napravio RIVP sa svojim dionicama HIMR i HEFA (i opet kod IK).
Da li netko zna pravni ili knjigovodstveni razlog za ovu promjenu?
Na drugim dionicama gdje su u vlasnistvu razni doo-i i dd-i ovo nisam primjetio, ali se dobro sjecam perioda KORFa i koliko je ekipa iz tadasnjeg EPICa vjesto odradila KORF< VLHO, RIVP preslagivanje pa mi ovo malo smrdi…
Na LRHC su Gamu isto prebacili pod HITA vrijednosnice
Bude neki dokap ili neko pretumbavanje a Franjo mozda samo prebacuje svoje na sebe onim velikim transakcijama
Lijepa okrugla blok transakcija od 100.000 kom
400000 komada. Lijepa cifra. Svi koji nemaju ovu dionicu žalit će za njom. Ovu dionicu ne možete srušiti na forumu jer očito ga kupac ne čita 🤣🤣🤣
PBZ mirovinac izasao…
Malo sam gledao na Simply Wall St i naletio da Norveski pension fond ima oko 750k komada. Tu su navedeni jos neki fondovi pa mislim da neki od njih idu zajednicki pod ovaj PBZ skrbnicki koji je nedavno podebljao poziciju preko 2M kom.
Simply WS kaze da je dionica undervalued i po njima je fair value trenutno 7.17€…
Mozda su sva ta pohodenja investicijskih kongresa ulovila neke nove investitore.
Mali udio za RIVP, specificna destinacija i situacija (relativno velike investicije i produzenje sezone u odnosu na 2022.) ali i dalje zanimljiv podatak o 50% povecanju prihoda i EBITDA od 120%…
https://eho.zse.hr//fileadmin/issuers/HEFA/FI-HEFA-b7ab29c992192812ad6aba72037410e9.pdf