Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
To bi mogao biti dobar znak glede 3Q FI. Netko je poklopio bid na 4,19 s ponudjenom kolicinom od preko 160.000 kom. Obicno u takvim slucajevima gledamo nakon nekog vremena snazan rast cijene. A to bi ovdje moglo biti najkasnije za malkice vise od mjesec dana. Bas me zanima tko je kupac.
Možda opet netko iz NO se isprsio ali malo “žešće” ovaj puta!
Mozda. Cak mi se cini prilicno vjerojatno. Djeluje mi kao nekakav insiderski scenario. Sve ove UO/NO kupnje u zadnje vrijeme. Pa ni ono zadnje sa ulazenjem Lukija i nacinom kako je to napravio mislim da nije slucajno. Mozda je i ovo njegovo? Odabrana ekipa? I sve to jos u okolnostima sve skupljeg kapitala, iako me to ovdje previse ne brine, jer imaju povlastene aranzmane. Ovdje je pritisak aska predugo vremena prejak, da ne bi bio tendenciozan. A vidjet cemo u kom smislu.
Ovih 11.833/4,2kn na bidu su od Wurmbocka. U zadnje vrijeme to mu je kota. Prije tjedan i mjesec dana kupio 10.900 i 11.400.
Da li je zaokret u trendu ce bolje znati vracari s TA ali meni nekako smrdi da se gospodin iz ZABAe sigurno osigurao i ima poprilicni inside informacije posto je bio ukljucen oko Istraturista, a njegove veze s mirovincima ne treba previse komentirati.
Ova kupnja clanova NO i trezora mozda znaci da su se sredili prodavaci koji su odlucili izaci. Provjerit cu tko je prodao onaj paket trezoru.
Ostaju jos nagradeni radnici koji su dobili poprilican broj dionica iako mislim da rukovodeci kadar ne moze prodavati mjesec dana prije objave izvjesca tako da jos ovaj tjedan pa ulazimo u zavrsnicu da vidimo di ce cijena do iduce sezone. 🙂
Ali i ovo je posebno zanimljivo: “Dok je fokus javnosti ovoga ljeta bio na astronomskim cijenama u “zimmer frei” segmentu, pomalo ispod radara je prošla daleko bitnija stvar, a to je poboljšanje profitabilnosti hotelskih kompanija. Upravo je niža profitabilnost u odnosu na konkurenciju bio dugogodišnji problem domaćeg organiziranog smještaja, kakvog bi na hrvatskoj obali trebalo biti daleko više ako želimo održiviji, financijski izdašniji i općenito kvalitetniji turizam. Brojke pokazuju da je u zadnje tri godine profitabilnost hotela narasla između 30 i 40 posto.”
E sad, je li ovaj tekuci trgovinski scenarij znakovit u tom smislu ili ipak u onom kojeg je obrazlozio kolega na ovoj temi 13.8. u 16:08h – ostaje za uskoro vidjeti.
Update iz SKDDa:
Osim vec prije spomenutih kupnji/prodaja, izgleda da je FL nastavio kupnju i sad je na okruglih 600k kom…
Zanimljiv ulaz – Plava Laguna d.d. je uzela solidnu kolicinu. Dokupljuju i razni skrbnicki, nesto manje kolicine.
A prodaja? Vecina je dosla od onog skrbnickog sa Bank of NY koji je sad pao na 330k kom.
Uz njih je prodavao PBZ mirovinac i onaj PBZ skrbnicki iz top 10 sto ima neke cudne transakcijske cikluse.
P.S. Meni i dalje stizu rezervacije za apartmane, tko zna, mozda su i hoteli/kampovi puni… 🙂