RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 18:41
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
87.611
16,719
5,20
5,24
-0,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kad vidim prospekt ja bih zaplakao kako ovo nije već na bar 25!

https://crobex.wordpress.com/category/dionice/rivp-r-a/

nije loše biti dioničar nečeg ovako velikog koje postaje sve veće i jače [emo_namigusa]

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/RYjCdIgAVwGhRKWdTjnjYQ==.pdf

loše je loše jer vas je unutra previše sa ogromnim očekivanjima, a znamo dobro kako to završi. otprilike kao da protreseš trešnju pa krenu padati plodovi na pod…e vi ste ti plodovi…nerealni ste, kao da ne znate što je turizam i kako je u stvari tu loš povrat na ulaganje. a drugi je par rukava taj što trenutno u RH jedino turizam uspijeva..no to nije zato što je on super ulaganje nego je to zato što ostalo ne vrijedi, čast izuzecima. znamo da je ovo vrhunska firma, a hoće li biti dobra dionica za sve vas , to će vrijeme pokazati. samo da spomenem da mi je tajnica neki dan govorila da kupim dionicu RIVP jer će luđački rasti…pametnomu dovoljno, a vi sami zaključite.
[/quote]
A možda Vaša tajnica ima “bolji nos” za takve stvari od Vas!

delboy

Jesi ti uopće pogledao ovaj prospekt što su izdali? Pa uzmi bilo koji hotel, zemljište i vidi knjigovodstvenu vrijednost pa probaj sam bacit grubu računicu i vidi koliko taj hotel ili zemljište sada vrijedi..

A ne vrijedi li to možda i za druge turiste na ZSE?
Ili to vrijedi isključivo za RIVP?

[/quote]

pa naravno da to vrijedi za sve turiste u svijetu. jedina veća korist od turističkih firmi je da ih kupiš jeftino (to jesu) i da ih prodaš skupo (to će možda biti). sve ovo između, a u čemu vi sudjelujete je sitniš.
pa poreč je dupkom pun uvijek i oduvijek, koliko tu ima prostora za rast? pa njihovi su hoteli uvijek krcati, kao i lagunini…gdje vi tu vidite priliku za rast osim na sv. nikoli što se gradi ono čudo, no to sve skupa nije dovoljno da opravda ovakav vaš optimizam. vi očekujete rast cijene, a ja ga ne vidim jer previše vas je. ne dvojim da su im nekretnine poželjne i atraktivne, na vrhunskim lokacijama, ali previše vas je unutra, a nisu svi strpljivi. ima tu i puno paničara koji su uzimali na kredit i preporuku. nadam se da ćete zaraditi, ali načekat ćete se za iole značajniji prinos. za vaše dobro nadam se da sam u krivu. i još nešto: ne vjerujem austro-ugarcima ni kad darove nose…
[/quote]
Eh, da su barem Austro-ugari(ne ugarci) , vladali do danas!

blok od 26 000 000 kuna . cudo nema komentara , ko ih je copio !

loše je loše jer vas je unutra previše sa ogromnim očekivanjima, a znamo dobro kako to završi.

jučer smo imali 2 blok transakcije (1.200.050+150.000 dionica) + redovan promet od oko 63.000 dionica, tj. oko 1.413.000 dionica dobilo je nove vlasnike (ili vlasnika). netko tko u ovim kriznim vremenima u jedan dan uloži oko 28 milijuna kuna u jednu dionicu taj dobro zna što radi.
nakon ovih preslagivanja sve je manja opasnost od zakucavanja dionice ispod 20 kn (iako nije isključeno da puste RIVP na kratko ispod 20 kn da poberu još dionica od malih)… a što se fundamenata tiče tu je situacija vrlo dobra, imate sve u prospektu, a ako vam se ne da čitati cijeli prospekt, imate blogerov rezime

Ignore: KressoM, delux

delboy

Jesi ti uopće pogledao ovaj prospekt što su izdali? Pa uzmi bilo koji hotel, zemljište i vidi knjigovodstvenu vrijednost pa probaj sam bacit grubu računicu i vidi koliko taj hotel ili zemljište sada vrijedi..

[/quote]

pa naravno da to vrijedi za sve turiste u svijetu. jedina veća korist od turističkih firmi je da ih kupiš jeftino (to jesu) i da ih prodaš skupo (to će možda biti). sve ovo između, a u čemu vi sudjelujete je sitniš.
pa poreč je dupkom pun uvijek i oduvijek, koliko tu ima prostora za rast? pa njihovi su hoteli uvijek krcati, kao i lagunini…gdje vi tu vidite priliku za rast osim na sv. nikoli što se gradi ono čudo, no to sve skupa nije dovoljno da opravda ovakav vaš optimizam. vi očekujete rast cijene, a ja ga ne vidim jer previše vas je. ne dvojim da su im nekretnine poželjne i atraktivne, na vrhunskim lokacijama, ali previše vas je unutra, a nisu svi strpljivi. ima tu i puno paničara koji su uzimali na kredit i preporuku. nadam se da ćete zaraditi, ali načekat ćete se za iole značajniji prinos. za vaše dobro nadam se da sam u krivu. i još nešto: ne vjerujem austro-ugarcima ni kad darove nose…
[/quote]

Delboy ne s…. kao prvo ja nemam dionice RIVP, mislim da ima puno boljih turista na ZSE od RIVP, a ovo da u turizmu nema prostora za rast je jedna od većih gluposti koju sam pročitao, tome se od Tebe nisam nadao.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@randopphe – kad cijena ide gore, onda bloger kupuje, a kad ide dole, onda prodaje? Dionice su doista TAK jednostavne.

delboy

[/quote]

[/quote]

Delboy ne s…. kao prvo ja nemam dionice RIVP, mislim da ima puno boljih turista na ZSE od RIVP, a ovo da u turizmu nema prostora za rast je jedna od većih gluposti koju sam pročitao, tome se od Tebe nisam nadao.

lp
[/quote]

mi se nismo razumjeli. ja sam govorio da je povrat na uloženo kod hotelijera malen u odnosu na druge industrije, a da nema puno potencijala za rast turizma u poreču jer je jednostavno sve već dupkom puno. jedino ako će graditi nove hotele, ali u to iskreno sumnjam da bi se upuštali jer su stare fino ušminkali i digli kategoriju.

...povijest se ponavlja...

Delboy

možda je nekada turizam trebao dug povrat ulaganja, treba i danas, ako kreneš sa nižerazrednim hotelima , ali situacija se promijenila, države su počeke podupirati turizam, smanjile namete, turizam je postao važna grana.
Naravno poanta je dignuti sve na što višu razinu ponude i pametno voditi tvrtku kao i u svakom drugom businessu:
Sa yahoo finance prosjek Hotelskih poduzeća fundamenti:

Price / Earnings: 24.0
Price / Book: 1.9
Net Profit Margin (mrq): 11.9%
Return on Equity: 8.3%
Total Debt / Equity: 89.4
Dividend Yield: 2.9%

No da završim ovu prepisku, obzirom je ovo tema RIVP, TUHO PLAG, pa i LRH (kada prestanu toliko pisati na temi LRH ) mi se čine boljim ulaganjem nego RIVP trenutno.
Možda griješim, vrijeme će pokazati.

Tu su i HIMR i HMST koji su prilike zbog prodaje koja je trenutno u tijeku.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Delboy

možda je nekada turizam trebao dug povrat ulaganja, treba i danas, ako kreneš sa nižerazrednim hotelima , ali situacija se promijenila, države su počeke podupirati turizam, smanjile namete, turizam je postao važna grana.
Naravno poanta je dignuti sve na što višu razinu ponude i pametno voditi tvrtku kao i u svakom drugom businessu:
Sa yahoo finance prosjek Hotelskih poduzeća fundamenti:

Price / Earnings: 24.0
Price / Book: 1.9
Net Profit Margin (mrq): 11.9%
Return on Equity: 8.3%
Total Debt / Equity: 89.4
Dividend Yield: 2.9%

No da završim ovu prepisku, obzirom je ovo tema RIVP, TUHO PLAG, pa i LRH (kada prestanu toliko pisati na temi LRH ) mi se čine boljim ulaganjem nego RIVP trenutno.
Možda griješim, vrijeme će pokazati.

Tu su i HIMR i HMST koji su prilike zbog prodaje koja je trenutno u tijeku.

lp

MOJE mišljenje je da je RIVP bolje ulaganje od TUHO i LRH, a na ovim cijenama bilo isto kao PLAG. Ali zbog novog poboljšanog odnosa prema investitorima mislim da je RIVP ipak malo bolje ulaganje i od PLAG.

@plavi
evo vam malo domaće zadaće… uz svo dužno poštovanje, mislim da nemate niti imalo pojama o stanju trenutnog turizma kako globalno tako interno… http://www.jutarnji.hr/grof-georg-eltz—podigli-smo-prihode-u-turizmu-sa-500-milijuna-kuna-na-milijardu–i-ne-planiramo-stati-na-tome–/1062720/

New Report

Close