Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Sto je sad ovo, ima li tih turista u Istri ili nema?
Tu je najlošije prošao privatni smještaj, jer nije poput hotelskog sustava brzo reagirao na cijene i situaciju na tržištu. Oni su najranjivija skupina, i vrlo se teško korigiraju cijene koje jednom postave.
Nitko ne spominje da je WB kupio onaj veliki paket 17.8.
Dakle prvi ili drugi vlasnik s oko 20 posto. Neznam napamet. Po 4,34. E pa onda stvarno mi nije jasno tko prodaje ovih dana.
Oštar odgovor čelnika Valamara na buku oko turističkog kolovoza u Istri
Kukurin je sve lijepo rekao. Ohrabruje ovakva izjava predsjenika uprave koji je svoj zanat izbrusio u PLAGu. Ocekujem da ce financijski pokazatelji svake godine biti slicniji s PLAGom samo uz puno vecu osnovicu i prostor za napredak (izgradnja novih objekata, stavljanje u pogon nekih objekata koji su zapusteni kao npr. bungalovi na Rabu, postepeno podizanje kategorizacije..)
Jos imamo 2 mjeseca do objave rezultata za glavni kvartal ali insideri vec znaju di smo. Mozda jos ostaje koji postotak u 9. mjesecu da se rezervacije ostvare i eventualni utjecaj vremena koji moze dosta utjecati na produzenje post-sezone. Ocekujem dvoznamenkasti rast prihoda i nesto visi rast neto dobiti.
Kupio sam knjigu dionicara… Imamo ulaz 2-3 jako zanimljiva dionicara.
Jedan je poznati akter s jedne druge dionice koju u zadnje vrijeme prodaje, a drugi je jedan ESG fond. Cini mi sed a je jos jedan ESG fond ili je mozda vezano za ulaz u MSCI index.
Prodaje skrbnicki bank of NY koji vec duze izalzi i ostalo mu je jos 600k.
Kukurin je sve lijepo rekao. Ohrabruje ovakva izjava predsjenika uprave koji je svoj zanat izbrusio u PLAGu. Ocekujem da ce financijski pokazatelji svake godine biti slicniji s PLAGom samo uz puno vecu osnovicu i prostor za napredak (izgradnja novih objekata, stavljanje u pogon nekih objekata koji su zapusteni kao npr. bungalovi na Rabu, postepeno podizanje kategorizacije..)
Jos imamo 2 mjeseca do objave rezultata za glavni kvartal ali insideri vec znaju di smo. Mozda jos ostaje koji postotak u 9. mjesecu da se rezervacije ostvare i eventualni utjecaj vremena koji moze dosta utjecati na produzenje post-sezone. Ocekujem dvoznamenkasti rast prihoda i nesto visi rast neto dobiti.
Zadnjih sedam godina, ne računajući 2020. i 2021., RIVPu su pali valjda svi pokazatelji profitabilnosti. Jedino što nije palo je cijena dionice.
Puno veći prostor za napredak od PLAG? Koliko gotovine i koliko duga imaju na kraju Q2?!
Prije će PLAG na 600 eura(a ni tada, na toj cijeni, neće biti skupa po aktualnom i očekivanom poslovanju) i u CROBEX, nego što će RIVP i ARNT igdje… PLAG iz Covida izađe jača nego ikad, na neshvatljivo niskim multiplama, a ove dvije po rezultatima jedna jadnija od druge.. s time da ni pred nekoliko godina to nije bilo Bog zna kaj.. Trže se na P/E na kakvom se Apple sada trži. A rast uopće ne opravdava te valuacije. Rasipaju novac, guši ih dug. Šugava ARNT kupuje vlastite dionice na ovome P/E… čisto spaljivanje keša.. bilo bi im bolje da po ovim cijenama izdaju novih dionica pa smanje dug. Ta PLAG cijeli svoj dug otplati odjednom i još joj ostane, kolko keša ima…
I ne zanima me kolko nekretnine RIVP “stvarno vrijede”…
Sto je sad ovo, ima li tih turista u Istri ili nema?
Tu je najlošije prošao privatni smještaj, jer nije poput hotelskog sustava brzo reagirao na cijene i situaciju na tržištu. Oni su najranjivija skupina, i vrlo se teško korigiraju cijene koje jednom postave.
Malo kasnim jer ne čitam ovu temu ali moram pitati zašto se cijene teško korigiraju?Tržiše kao i svako drugo .Zakon ponude i potražnje pogotovo kod oglašavanja preko ove dvije poznate “posredničke” platforme. Cijena se promjeni za 7 sekundi.
Koliko mislite da bi PLAG bio spreman platiti RIVP?
(Hipotetsko pitanje, ne vjerujem da je to realna opcija)
I jedno pitanje za admina – sto sam zgrijesio u preshodnom komentaru koji mi je maknut?
Zadnjih sedam godina, ne računajući 2020. i 2021., RIVPu su pali valjda svi pokazatelji profitabilnosti. Jedino što nije palo je cijena dionice.
Puno veći prostor za napredak od PLAG? Koliko gotovine i koliko duga imaju na kraju Q2?!
Prije će PLAG na 600 eura(a ni tada, na toj cijeni, neće biti skupa po aktualnom i očekivanom poslovanju) i u CROBEX, nego što će RIVP i ARNT igdje… PLAG iz Covida izađe jača nego ikad, na neshvatljivo niskim multiplama, a ove dvije po rezultatima jedna jadnija od druge.. s time da ni pred nekoliko godina to nije bilo Bog zna kaj.. Trže se na P/E na kakvom se Apple sada trži. A rast uopće ne opravdava te valuacije. Rasipaju novac, guši ih dug. Šugava ARNT kupuje vlastite dionice na ovome P/E… čisto spaljivanje keša.. bilo bi im bolje da po ovim cijenama izdaju novih dionica pa smanje dug. Ta PLAG cijeli svoj dug otplati odjednom i još joj ostane, kolko keša ima…
I ne zanima me kolko nekretnine RIVP “stvarno vrijede”…
Posto sve duonice od ovih kompanija drzim, prilicno razumjem vase pisanje samo vam je višak na kraju zadnja recenica!
Kupio sam knjigu dioničara… Imamo ulaz 2-3 jako zanimljiva dioničara.
Jedan je poznati akter s jedne druge dionice koju u zadnje vrijeme prodaje, a drugi je jedan ESG fond. Čini mi sed a je još jedan ESG fond ili je možda vezan za ulaz u MSCI index.
Prodaje skrbnicki bank of NY koji vec duze izalzi i ostalo mu je jos 600k.
Koliko dionicara ima u rivp?
RIVP ima preko 20k dionicara.
Vecinom su to stradale obitelji iz domovisnkog rata koje su obestecene kuponima tada i oni po malo prodavaju (cesti paket je 1420kom) sto cini ovu dionicu zanimljivom s velimik free floatom.
Zanimljivo je kad u toj masi imamo ulaz jednog gospodina koji prodaje ZABAu i ulozi preko 1M+ eur u RIVP (iako neki ovdje kazu da je cica kao izgubio kompas, ja nekako mislim da kad netko kupuje ovakve iznose ipak vrijedi vise od trgovine “soma ovdje, soma tamo”).
Zanimljivo.. vracen je post. Mozda je gospodin zavrsio kupnju. 🙂
U svakom slucaju mu zelim dobrodoslicu u RIVP i puno sakupljenih dividendi.