Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,22 | 7.110 | 1,362 | 5,22 | 5,24 | -0,76% |
Izgleda da ovdje ima “investitora” koji ne znaju iz 2 dokumenta objavljena na zse izvuci zakljucak. Mozda cekate da NB objavi pa ce vam biti jasnije?
RIVP je objavio uvjete nagradivanja zaposlenika dionicama. ili moraju ispraviti objavu o otpustenim dionicama (a ne vjerujem da su fulali nesto sto je ocigledo pripremljeno i vec objavljeno tko je i koliko dobio) ili ide izvanredna dividenda od cca 0.2€+
evo vam ovdje pa vjezbajte zakljucivanje i osnove matematike:
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/50310
Bas se lupaju gluposti
Dividenda za ovu ili onu godinu ha ha
Pozdrav svima.
Imam pitanje. Nisam stručan o ovoj temi, mali sam dionicar pa je pitanje mozda banalno ali vjerujem da bude razumljivo. RIVP mi je preko 90% portfelja.
Da li sada ovo davanje dionica zaposlenicima je davanje vec postojecih dionica koje drustvo ima ili stvaraju nove dionice, tj. da li moj postotak vlasnistva bude manji ?
Hvala unaprijed.
Ako niste stručni, razmislite jeste li preinvestirani u RIVP s 90% portfelja. Čak i netko stručan bi si o tome trebao razmisliti.
jeste zbrojili? sto kaze vasa matematika?
zbrojio sam, nagrada je za trogodišnji period 2020-2022
tako da čvrsto sumljam da će biti izvanredne dividende,
osim toga već bi dali obavijest da misle isplaćivati, a i trgovanje sve govori…
naloge pomičem još niže
možda sam i u krivu, u tom slučaju ćete dobiti još 0,2€, a dionica ide na 50-60kn samo neznam tko će ju dignuti
Ja i dalje mislim da moraju isplatiti 0.2 jer dokument jasno kaze “ ukupni godišnji iznos za nagrađivanje ne može prelaziti 10% iznosa dividende koja se isplaćuje dioničarima u toj godini.”
Cak i da je za period od 2020. opet im fali nesto sitno za bit ispod 10%.
Gdje ce cijena, ne znam, al za kupnju je uvijek bolje nize. 🙂 Mene veseli da se dividenda povecava jer mi je ovo dio mirovinskog plana i trazim dionice sa stabilnom dividendom za long poziciju.
Oba najveća dioničara prešla pod skrbničke račune,
još uvijek se ne vidi promjena za dionice koje su otišle za nagradu
Hmm…
Priprema za prodaju?
Ja bi tu dodao i ovu nagradu dionicama za radnike. Mozda ce i potencijalna izvanredna dividenda ici u dionicama?
Ako netko kupuje knjigu dionicara ove dane, da li zna tko je prodao ovih 61.5k komada u bloku?
Lako moguce da je neki drugi skrbnicki kojeg kontrolira ista grupa. Ovaj PBZ mi je odavno “sumnjiv”, tj. cini se pod kontrolom grupe koja zajedno cini 50+% i sluzi za nekakvo kontroliranje cijene ili pribavljanje kontrolnog paketa za cijeli grupu ili neke od igraca jer sigurno i izmedju njih ima trgovine pod stolom i iza ledja.
Vrag mi nije dao mira pa sam uzeo knjigu dionicara… Onaj blok od 61.5k je bio izmedju 2 skrbnicka PBZ racuna (prodao je skrbnicki koji se pise kao Generali JZ europa i ostalo mju je jos 145k kom).
Ipak nista od izvanredne dividende…
Previdio sam dokument iz 12-2022, al me malo brine da nitko na forumu ne prati pa da me ispravi? Svi na godisnjem?
ma bit ce dobra i redovna dividenda, samo nek ju nastave dizat
e sad ako su u pravu kolege koji zazivaju skori ath… čemu onda toliki pritisak na prodaji? dakle, oprez..
Uvijek ih ima koji ce zazivati ATH i onih koji ce zazivati potop, ovisno u kojoj su poziciji u dionici. Ovdje je jasno duze vrijeme pritisak na prodaji, ali to se moze okrenuti u jednom danu dolaskom jednog solidnog ulagaca. Bilo ih je koji su i kad je bila 19kn govorili da ide bankrot i bilo je preskupo…
Onaj tko je tad kupio je sad 70% u plusu i jos je dobio 2 divdende.
Skrbnicke racune je legitimno koristiti i koriste se stalno, samo meni smrde neki koji ciklicno kupuju pa prodaju solidne kolicine a cesto kontra trenda, tj. odredeni racun gubi novce tim trejdom pa sumnjam da ima neki drugi skrbnicki koji “zaradjue” ili akomulira za kasniju transakciju.