Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,22 | 16.920 | 3,239 | 5,24 | 5,26 | -0,38% |
Izgleda da ovdje ima “investitora” koji ne znaju iz 2 dokumenta objavljena na zse izvuci zakljucak. Mozda cekate da NB objavi pa ce vam biti jasnije?
RIVP je objavio uvjete nagradivanja zaposlenika dionicama.
ili moraju ispraviti objavu o otpustenim dionicama (a ne vjerujem da su fulali nesto sto je ocigledo pripremljeno i vec objavljeno tko je i koliko dobio) ili ide izvanredna dividenda od cca 0.2€+
evo vam ovdje pa vjezbajte zakljucivanje i osnove matematike:
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/50310
pa obično kad firma isplati dividendu cijena dionice padne za taj iznos, a ovdje se evo može pročitati da ako valamar isplati 9% dividende da cijena dionice ide na 50-60 kn !!!!
isto tako nebuloza da se ostala zadržana dobit mora isplatiti izvanredno ove godine!!!
to ako će biti isplaćeno bit će, ali u dividendi za iduću godinu ako je bude
a što ako su podijelili sve otpuštene dionice? što trebaju ispravljati ili isplaćivati?!?!
nebuloza do nebuloze, ovakvog navlačenja nisam dugo vidio
pa obično kad firma isplati dividendu cijena dionice padne za taj iznos, a ovdje se evo može pročitati da ako valamar isplati 9% dividende da cijena dionice ide na 50-60 kn !!!!
isto tako nebuloza da se ostala zadržana dobit mora isplatiti izvanredno ove godine!!!
to ako će biti isplaćeno bit će, ali u dividendi za iduću godinu ako je bude
a što ako su podijelili sve otpuštene dionice? što trebaju ispravljati ili isplaćivati?!?!
nebuloza do nebuloze, ovakvog navlačenja nisam dugo vidio
Sama najava isplate dividende od 9% bi imalo itekako pozitivan impuls za rast dionice ,nema nebuloze.
Toliko bijesa i nervoze a nemate dionicu? Ja stvarno ne razumijem neke ovdje…
Visim na ovoj temi jer mi je RIVP najveca pozicija u portfelju. Sigurno sam subjektivan kod dosta odluka oko ove dionice a volim pratiti razvoj jer kako smo na zse, nikom ne vjerujem.
Tako me danas iznenadila obavijest o nagradivanju zaposlenika sa gotovo 1% dionica tvrtke (sto samo po sebi podrzavam).
To je sve nastavno na objavu (koju ste ocigledno procitali jer ste se ismijavali pokretanju investicije u Pical) gdje kazu:
” Vrijednost programa za nagrađivanje određena je prema godišnjem povećanju tržišne kapitalizacije i godišnjem povećanju poslovne vrijednosti Društva, a ukupni godišnji iznos za nagrađivanje ne može prelaziti 10% iznosa dividende koja se isplaćuje dioničarima u toj godini.”
Kako je nagrada od preko 1M dionica prema danasnjoj trznisnoj vrijedosti nesto preko 5Meur a isplacena dividenda ove godine je oko 25M, znaci da su zaposlenici nagradeni s 20% iznosa…. a kako navode u odluci o nagradivanju maksimalni iznos moze biti 10% od dividende isplacene u toj godini, iz cega proizlazi da dolazi jos jedna i gle cuda bas tu negdje oko 0.2eur (mogu i vise ali nekako mislim da je ciljano da bude taj iznos).
Ja sam mozda nesto fulao u svojoj kalkulaciji ili previdio neku informaciju ali nisam ovdje da ljecim svoje komplekse nego da saznam sto je vise moguce informacija o dionicama koje me zanimaju i u koje investiram ili cu investirati.
Nakon ovih događaja da se izvući zaključak da dokapa sigurno nema i da je još jedna dividenda vrlo vjerojatna. Dakle samo pozitiva.
Pozdrav svima.
Imam pitanje. Nisam stručan o ovoj temi, mali sam dionicar pa je pitanje mozda banalno ali vjerujem da bude razumljivo. RIVP mi je preko 90% portfelja.
Da li sada ovo davanje dionica zaposlenicima je davanje vec postojecih dionica koje drustvo ima ili stvaraju nove dionice, tj. da li moj postotak vlasnistva bude manji ?
Hvala unaprijed.