RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 13:15
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,22
16.920
3,239
5,24
5,26
-0,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Izgleda da ovdje ima “investitora” koji ne znaju iz 2 dokumenta objavljena na zse izvuci zakljucak. Mozda cekate da NB objavi pa ce vam biti jasnije?

RIVP je objavio uvjete nagradivanja zaposlenika dionicama.
ili moraju ispraviti objavu o otpustenim dionicama (a ne vjerujem da su fulali nesto sto je ocigledo pripremljeno i vec objavljeno tko je i koliko dobio) ili ide izvanredna dividenda od cca 0.2€+

evo vam ovdje pa vjezbajte zakljucivanje i osnove matematike:

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/50310

pa obično kad firma isplati dividendu cijena dionice padne za taj iznos, a ovdje se evo može pročitati da ako valamar isplati 9% dividende da cijena dionice ide na 50-60 kn !!!!

isto tako nebuloza da se ostala zadržana dobit mora isplatiti izvanredno ove godine!!!

to ako će biti isplaćeno bit će, ali u dividendi za iduću godinu ako je bude

a što ako su podijelili sve otpuštene dionice? što trebaju ispravljati ili isplaćivati?!?!

nebuloza do nebuloze, ovakvog navlačenja nisam dugo vidio

slijedi nam precesija

ok nisam vidio ovaj dokument

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/50417

sad idem zbrajat

slijedi nam precesija

discover, 06.07.2023. u 19:37

pa obično kad firma isplati dividendu cijena dionice padne za taj iznos, a ovdje se evo može pročitati da ako valamar isplati 9% dividende da cijena dionice ide na 50-60 kn !!!!

isto tako nebuloza da se ostala zadržana dobit mora isplatiti izvanredno ove godine!!!

to ako će biti isplaćeno bit će, ali u dividendi za iduću godinu ako je bude

a što ako su podijelili sve otpuštene dionice? što trebaju ispravljati ili isplaćivati?!?!

nebuloza do nebuloze, ovakvog navlačenja nisam dugo vidio

Sama najava isplate dividende od 9% bi imalo itekako pozitivan impuls za rast dionice ,nema nebuloze.

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

Zašto zadnja transakcija od 61500 komada nije zbrojeno u ukupan promet. Tek sad vidim.

Blok transakcija, prikazana je odvojeno

slijedi nam precesija

Toliko bijesa i nervoze a nemate dionicu? Ja stvarno ne razumijem neke ovdje…

Visim na ovoj temi jer mi je RIVP najveca pozicija u portfelju. Sigurno sam subjektivan kod dosta odluka oko ove dionice a volim pratiti razvoj jer kako smo na zse, nikom ne vjerujem.

Tako me danas iznenadila obavijest o nagradivanju zaposlenika sa gotovo 1% dionica tvrtke (sto samo po sebi podrzavam).

To je sve nastavno na objavu (koju ste ocigledno procitali jer ste se ismijavali pokretanju investicije u Pical) gdje kazu:

” Vrijednost programa za nagrađivanje određena je prema godišnjem povećanju tržišne kapitalizacije i godišnjem povećanju poslovne vrijednosti Društva, a ukupni godišnji iznos za nagrađivanje ne može prelaziti 10% iznosa dividende koja se isplaćuje dioničarima u toj godini.”

Kako je nagrada od preko 1M dionica prema danasnjoj trznisnoj vrijedosti nesto preko 5Meur a isplacena dividenda ove godine je oko 25M, znaci da su zaposlenici nagradeni s 20% iznosa…. a kako navode u odluci o nagradivanju maksimalni iznos moze biti 10% od dividende isplacene u toj godini, iz cega proizlazi da dolazi jos jedna i gle cuda bas tu negdje oko 0.2eur (mogu i vise ali nekako mislim da je ciljano da bude taj iznos).

Ja sam mozda nesto fulao u svojoj kalkulaciji ili previdio neku informaciju ali nisam ovdje da ljecim svoje komplekse nego da saznam sto je vise moguce informacija o dionicama koje me zanimaju i u koje investiram ili cu investirati.

Vidjet cemo sutra

slijedi nam precesija

discover, 06.07.2023. u 19:53

ok nisam vidio ovaj dokument

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/50417

sad idem zbrajat

jeste zbrojili? sto kaze vasa matematika?

Nakon ovih događaja da se izvući zaključak da dokapa sigurno nema i da je još jedna dividenda vrlo vjerojatna. Dakle samo pozitiva.

Pozdrav svima.

Imam pitanje. Nisam stručan o ovoj temi, mali sam dionicar pa je pitanje mozda banalno ali vjerujem da bude razumljivo. RIVP mi je preko 90% portfelja.

Da li sada ovo davanje dionica zaposlenicima je davanje vec postojecih dionica koje drustvo ima ili stvaraju nove dionice, tj. da li moj postotak vlasnistva bude manji ?

Hvala unaprijed.

Ovo prvo.

New Report

Close