RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 17:44
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
34.882
6,659
5,20
5,28
-0,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Stanicic (direktor HTZ) sinoc u Otvorenom stisava uobicajenu predsezonsku paniku (vec cuvene srpanjske, lipanjske i ostale rupe): “Od početka godine pa do današnjeg dana, u usporedbi s prošlom godinom, bolji smo za 10% u dolascima odnosno 15% u noćenjima i na razini smo dolazaka 2019. koja je bila po tim brojkama rekordna, a bolji smo 3% u noćenjima na današnji dan u odnosu na isto razdoblje iz 2019. godine. Dakle, situacija je više nego dobra. Dosadašnji turistički promet je u skladu s našim očekivanjima. Stanje na glavnim emitivnim tržištima je stabilno. Bilježimo rast gotovo sa svih tržišta. Ja vjerujem da će takav trend se nastaviti i u nastavku glavne turističke sezone, dakle u srpnju i kolovozu.”

Objasnio je i odakle priča o lipanjskoj rupi i o usporavanju bookinga. Koga to zanima, neka si procita u linku. https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/je-li-doslo-do-usporavanja-rezervacija-smjestaja–10868310

To je na razini RH. A u hotelima i kampovima (Valamar biznis) je jos znatno bolja statistika (da se ne ponavljam od neki dan).

Sto se tice halabuke oko previsokih cijena koje navodno tjeraju turiste, sami (strani) turisti svjedoce da su cijene ok, a i Stanicic. https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/jadran-sve-skuplji-turistima-10868077

Sugeriram stoga forumasima panicarima da se bar preko ljeta malo opuste, jer je to ionako vrijeme u kojem se opustanje ocekuje (i od njih).

Bit ce to sve ok.😊

yieldchaser, 29.06.2023. u 00:34

one, 28.06.2023. u 21:23

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/50310

Bas me zanima odakle će uzeti novce za zonu Pinea obzirom da su dugo hodali uokolo i tražili partnere odnosno financiranje.

Novce da samostalno izvedu projekat niti dostatni kreditni potencijal nemaju, al netko je očito pokazao interes. Tko, tko bas me zanima?

Uvijek može dokap. Pa vidiš da je to tako mudar i pravedan način da se dođe do friške gotovine, a evo od danas sam naučio da možemo očekivati i dobru zaradu na tome. Što je veći dokap, to bolje, čini se. Od toga će vršiti brojna ulaganja, koja će nam tamo 2. rujna 2045., na stotu godišnjicu završetka WW2, donijeti lijepu zaradu. A tek silne dividende sve te godine. Zamisli potencijale. ARNT još jače obećava…

Ne može dokap jer bi time kontrolni dioničari pali ispod 50%. To su gluposti.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hac-ocekujemo-vecu-zaradu-u-dva-dana-proslo-4000-vozila-vise-nego-lani-u-isto-doba/2476267.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Kazu neki “strucnjaci” da je 4 puta manje turista a HAC javlja veci promet nego lani. Sad, mozda je bas bolesno puno tranzita ili je stvarno solidna turistcka godina… 🙂

Dodao bi i povecanje avio dolazaka u odnosu na lani di je i RIVP poceo malo aktivnije lobirati i nudi pakete sa smjestajem i avio kartama.
Koliki P/E ocekuje nakon Q3? 🙂

maro77, 02.07.2023. u 23:02

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hac-ocekujemo-vecu-zaradu-u-dva-dana-proslo-4000-vozila-vise-nego-lani-u-isto-doba/2476267.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Kazu neki “strucnjaci” da je 4 puta manje turista a HAC javlja veci promet nego lani. Sad, mozda je bas bolesno puno tranzita ili je stvarno solidna turistcka godina… 🙂

Dodao bi i povecanje avio dolazaka u odnosu na lani di je i RIVP poceo malo aktivnije lobirati i nudi pakete sa smjestajem i avio kartama. Koliki P/E ocekuje nakon Q3? 🙂

Ja ga očekujem ispod 20

one, 02.07.2023. u 09:47

ovo mislite u slučaju dokapa uz isključenje postojećih dioničara?

u slučaju bez isključenja vjerojatnije da bi im udio porastao

slijedi nam precesija

yieldchaser, 29.06.2023. u 00:34

one, 28.06.2023. u 21:23

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/50310

Bas me zanima odakle će uzeti novce za zonu Pinea obzirom da su dugo hodali uokolo i tražili partnere odnosno financiranje.

Novce da samostalno izvedu projekat niti dostatni kreditni potencijal nemaju, al netko je očito pokazao interes. Tko, tko bas me zanima?

Uvijek može dokap. Pa vidiš da je to tako mudar i pravedan način da se dođe do friške gotovine, a evo od danas sam naučio da možemo očekivati i dobru zaradu na tome. Što je veći dokap, to bolje, čini se. Od toga će vršiti brojna ulaganja, koja će nam tamo 2. rujna 2045., na stotu godišnjicu završetka WW2, donijeti lijepu zaradu. A tek silne dividende sve te godine. Zamisli potencijale. ARNT još jače obećava…

Ciničan sam oko dokapa. Ali nisi bacio nikakav osvrt na moja razmišljanja o rastu, a i rizicima koji su u našem turizmu. Jesu li i to gluposti?

discover, 03.07.2023. u 11:57

ovo mislite u slučaju dokapa uz isključenje postojećih dioničara?

u slučaju bez isključenja vjerojatnije da bi im udio porastao

Za to moraju imati skupštinsku odluku.

Znači Valamar uvijek koristi tuđu lovu, mirovinaca uglavnom. Projekt Pical zone je njihovo Potemkinovo selo koje ne mogu dovršiti jer postavljaju nerealne zahtjeve u pogledu financiranja projekta. To im je štrik oko vrata i nadam se da će ga dezinvestirati prije nego poginu na projektu.

Stjepan, 03.07.2023. u 09:48

maro77, 02.07.2023. u 23:02

Dodao bi i povecanje avio dolazaka u odnosu na lani di je i RIVP poceo malo aktivnije lobirati i nudi pakete sa smjestajem i avio kartama. Koliki P/E ocekuje nakon Q3? 🙂

Ja ga očekujem ispod 20

Naš poznati skladatelj Tonči zvani Mozart kaže baci oko na mene,ako se fokusiramo i bacimo oko samo na Q3 P/E će biti 1,1

Za Potemkinovo selo su dali izjavu da su ga aktivirali,to znači samo jedno ,da ga mogu i deaktivirati na crveni gumb:)

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

Neki se boje kupiti dionicu zbog kiše. Pa po kiši se najvišeg troši jer su turisti prisiljeni biti u hotelu i trošiti. Uglavnom ova dionica je na smiješno niskoj razini. Pogledajmo Podravku. Dionica je skočila zbog većih cijena proizvoda. Hoteli su to podigli još višestruko. Očekujem i povećanje dionice bar za 30 posto. Da ne spominjemo koliko su i cijene nekretnina skočile a rivp toga ima ohoho..

Analiticar Ivica Brkljaca zrelo promislja (zakljucke koje trebaju procitati neki forumasi koji, cini se, ne shvacaju turizam):

– “svi podaci pokazuju da je turizam praktički najstabilnija gospodarska grana u RH od uspostave samostalnosti”, “jedna je od najzdravijih grana hrvatskoga gospodarstva”,

– “u dosadašnjem dijelu godine (do 28. lipnja) u Hrvatskoj je ostvareno 9 posto noćenja više odnosu na 2022. i 3 posto više u odnosu na rekordnu 2019.; ako dodatno znamo da je navedeni porast ostvaren uz značajno više cijene (pa će financijski pokazatelji pokazati još i veći rast), ne bi li ispravan opis takvih kretanja bio „rekordna turistička predsezona“, a ne opisi u okviru „loša“, „zabrinjavajuća“ i sl. što smo imali prilike vidjeti?”

– “Za razliku od uvriježenog mišljenja, turizam u Hrvatskoj je prilično nisko-profitabilna djelatnost” (ali, kao nadomjestak, robusna i najstabilnija),

– “Teza da smo postali preskupa destinacija i kako će nam se to obiti o glavu, ponavlja se doslovno godinama. S obzirom na to da turisti i dalje dolaze, očito je da je nešto s tim „analizama“ ne štima i da je netko u krivu (a to nisu sudionici u turizmu, iako im brojni pokušavaju dijeliti lekcije što bi i kako trebalo raditi).”

https://arhivanalitika.hr/blog/neshvaceni-turizam/

Mogla bi i Divka za prošlu godinu. Da se netko ne iznenadi.

Jučer u otvorenom kažu da su brojke veće i od 2019 i od 2022. A špica tek dolazi.

New Report

Close