Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,25 | 65.969 | 12,558 | 5,22 | 5,26 | 0,00% |
Sama lokacija hotela je prvo što traži potencijalni investitor a mislim da je pozicija maestrala među najatraktivnijim u Dubrovniku i cijeloj Hrvatskoj te znamo da je isplativije kupiti postojeći hotel nego kupiti zemljište i graditi novi. Kod turizma je najveći nedostatak nemogućnost cjelogodišnjeg poslovanja te se najviše radi na produljenju pred i posezone dok je sezona ionako popunjena. E sad…da li je klimatsko podneblje više podobnije za pred i posezonu u Poreču ili Dubrovniku ili da li je stranom turistu zanimljivija kulturna baština u Poreču ili Dubrovniku ali najvažnije od svega su "šoldi" tj. stranci dubljeg džepa koji su spremni platiti duži boravak…u Dubrovniku.[emo_smijesak]
ulažeš u turizam a ne znaš gdje se obrće najviše novaca. pa lijepo zbrojiš poreč, tar, vabrigu, funtanu i tome pridodaš vrsar i novigrad koji poreču gravitiraju i dobit ćeš toliko noćenja i ljudi o čemu dubrovnik može samo sanjati. dakle, neupućen si, što i ne čudi obzirom da naše vijesti isključivo prate dalmatinski turizam. no, realnost je ovo što sam ti napisao i ostajem pri tome da se u poreču obrću najveći novci hrvatskog turizma. ne živi se od multimiljardera jer njih je desetak, živi se od visokog i višeg srednjeg sloja a to dolazi u istru već 60 godina i ostavlja ogroman novac. zato nemaju oni što ulagati dalje novce dioničara. treba ubirati plodove ponekad. stalno ulaganje ne donosi uvijek željene rezultate, bez obzira na ljepotu dubrovnika.
U svakom slučaju oko Nove godine kada se uđe na Uređeno tržište znati ćemo šta je realnost za ovu dionicu, s obzirom da su Austrijanci tu na knap oko 50% ja se ne bi iznenadio i većoj kupnji za trezor, u svakom slučaju moglo bi tu biti i blok transakcija i svega, ne odmah prvi dan ali kako će ići proljeće tako će ova dionica rasti, moje mišljenje koje ne znaći apsolutno ništa ali neka se zna…
kao što sam i predviđao, već se krenulo i sa blok transakcijama, kada se zadovolje početni apetiti onda će za daljnje kupovine cijena morati ozbiljnije gore…
ali zašto prodaja uz diskont po 19,70kn. da se ne zatuče cijena.
Zato što je prodavatelj ima veći paket za prodati, a ne kupac za kupiti.
Ne bi bilo loše da malo pogledate što se događa izvan top 10.
lp
nije loše biti dioničar nečeg ovako velikog koje postaje sve veće i jače [emo_namigusa]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/RYjCdIgAVwGhRKWdTjnjYQ==.pdf
nije loše biti dioničar nečeg ovako velikog koje postaje sve veće i jače [emo_namigusa]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/RYjCdIgAVwGhRKWdTjnjYQ==.pdf
loše je loše jer vas je unutra previše sa ogromnim očekivanjima, a znamo dobro kako to završi. otprilike kao da protreseš trešnju pa krenu padati plodovi na pod…e vi ste ti plodovi…nerealni ste, kao da ne znate što je turizam i kako je u stvari tu loš povrat na ulaganje. a drugi je par rukava taj što trenutno u RH jedino turizam uspijeva..no to nije zato što je on super ulaganje nego je to zato što ostalo ne vrijedi, čast izuzecima. znamo da je ovo vrhunska firma, a hoće li biti dobra dionica za sve vas , to će vrijeme pokazati. samo da spomenem da mi je tajnica neki dan govorila da kupim dionicu RIVP jer će luđački rasti…pametnomu dovoljno, a vi sami zaključite.
delboy
Jesi ti uopće pogledao ovaj prospekt što su izdali? Pa uzmi bilo koji hotel, zemljište i vidi knjigovodstvenu vrijednost pa probaj sam bacit grubu računicu i vidi koliko taj hotel ili zemljište sada vrijedi..
Ovo može biti nezanimljiva vijest jedino onome tko nije prčkao po njihovim odnosima i pokušavao shvatiti tko, što i s kime. Ovo je možda i najbitnije pripajanje od svih d.o.o.-a povezanih u ovu priču i potvrda da je još puno toga ovdje odavno definirano i potrebno je samo vrijeme da se i operativno odradi. U te svrhe ipak ostaje otvoren Zagrebački ured sa par ljudi, ne sele svi u Parenzo 🙂
@delboy: Koja su to očekivanja nerealna, ima neka brojka ili su sva nerealna? Imamo deset tvrtki iz sektora samo na burzi koje imaju dvoznamenkastu neto maržu pet godina za redom i vi kažete da turizam nije profitabilan.
Pa čak HIMR, HMST i ACI uspjevaju pozitivno raditi sa svim proleterima koji se izmjenjuju na rukovodećim pozicijama. Možda još bolji primjer su male tvrtke kojima se ne trguje već istih tih pet godina, kod većine njih se nekim čudom poklapaju vlasnička i upravljačka struktura.
delboy
Jesi ti uopće pogledao ovaj prospekt što su izdali? Pa uzmi bilo koji hotel, zemljište i vidi knjigovodstvenu vrijednost pa probaj sam bacit grubu računicu i vidi koliko taj hotel ili zemljište sada vrijedi..
zašto bih to gledao kad ja ovo nemam niti planiram imati. ja samo testiram vaša uvjerenja i to je moje pravo. bio sam zato u njihovim hotelima, razgovarao sa nesretnim radnicima i poznajem tu firmu kao i lagunu do zadnjeg šerafa i kamenčića na plaži, za razliku od većine vas koji uopće niste ni bili u poreču. znam još neke stvari vezane uz politiku i puno sitnih zakulisnih igrica. a vidim tu vas tisuće kako trčite za tramvajem koji je prekrcan istim takvima koji vire kroz vrata koja se ne mogu zatvoriti…to su samo moja promatranja jer lijepo je gledati sa strane. nemam nikakvog interesa, samo iznosim svoje viđenje stvari, a vrijeme će mene lako demantirati…blago vama ako se obogatite, a onda i meni jer ćete možda doći u poreč da potrošite lovu, a onda ćete možda i kod mene trošiti…sve 5, samo ja vam kažem da budete oprezni jer kad se na ulici priča o dionici, onda je to vrijeme za izaći. ovdje nisam vidio niti jedan kritički post. a ako je sve ovako bajno, pa tko lud bi sada prodavao i ne bi čekao 25-30 kuna? dakle, od tih povrata korist će imati većinski, a hoćete li imati i vi? nemam pojma. gledajmo pa vidimo.
delboy
A ne vrijedi li to možda i za druge turiste na ZSE?
Ili to vrijedi isključivo za RIVP?
delboy
A ne vrijedi li to možda i za druge turiste na ZSE?
Ili to vrijedi isključivo za RIVP?
[/quote]
pa naravno da to vrijedi za sve turiste u svijetu. jedina veća korist od turističkih firmi je da ih kupiš jeftino (to jesu) i da ih prodaš skupo (to će možda biti). sve ovo između, a u čemu vi sudjelujete je sitniš.
pa poreč je dupkom pun uvijek i oduvijek, koliko tu ima prostora za rast? pa njihovi su hoteli uvijek krcati, kao i lagunini…gdje vi tu vidite priliku za rast osim na sv. nikoli što se gradi ono čudo, no to sve skupa nije dovoljno da opravda ovakav vaš optimizam. vi očekujete rast cijene, a ja ga ne vidim jer previše vas je. ne dvojim da su im nekretnine poželjne i atraktivne, na vrhunskim lokacijama, ali previše vas je unutra, a nisu svi strpljivi. ima tu i puno paničara koji su uzimali na kredit i preporuku. nadam se da ćete zaraditi, ali načekat ćete se za iole značajniji prinos. za vaše dobro nadam se da sam u krivu. i još nešto: ne vjerujem austro-ugarcima ni kad darove nose…