Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,26 | 24.466 | 4,654 | 5,24 | 5,28 | 0,38% |
Poštovani,
da li je broj dionica Valamara danas isti kao i prije 5 godina ?
Hvala unaprijed na info.
Izgleda da su fondovi podmetnuli leđa i podigli cijenu blue chipova da neki mogu izaći.
Jer ne znam kako objasniti dizanje cijene tek pred početak jedne od najvećih kriza od 2008.g. a neki kažu možda i jednako jaku.
Svi upućeniji ukazuju da će ova godina biti izrazito “izazovna” , a čak je i direktor Hrvatske tur.zajednice nedavno kazao da će vjerojatno biti teško dostići rezultate 2022.g., jer se sad i konkurencija oporavila, a recesija je pred vratima. Zato oprezno.
Izgleda da su fondovi podmetnuli leđa i podigli cijenu blue chipova da neki mogu izaći.
Jer ne znam kako objasniti dizanje cijene tek pred početak jedne od najvećih kriza od 2008.g. a neki kažu možda i jednako jaku.
Svi upućeniji ukazuju da će ova godina biti izrazito “izazovna” , a čak je i direktor Hrvatske tur.zajednice nedavno kazao da će vjerojatno biti teško dostići rezultate 2022.g., jer se sad i konkurencija oporavila, a recesija je pred vratima. Zato oprezno.
Ovaj puta se ne slazem s vasim pretpostavkama.Naime RH je usla u EURO zonu i SHENGEN.Granice su otvorene sa EU,a valuta je ista.To ce biti znacajan podsticaj za domaci turizam ,a do recesije i ako dode,biti ce blaga,daleko blaza od 2008.Za SAD vec sada predvidaju da recesije nece biti u 2023.Dakle,EURO i SHENGEN ce anulirati negativne posljedice recesije(ako je bude).Ipak,unatoc svemu,cijenu dionice smatram precjenjenom.
Nekretnine porasle 100 posto a prije toga cijena je bila 48 kn?????
Povečanje troškova je anuliralo tu pozitivnu komponentu
Cini se da nam, bar ovo ljeto, otpada konkurencija u Turskoj, a mozda i u Grckoj. Booking kod nas nezapamcen, dosad nikad veci. Vrijeme je i da cijena dionice uhvati korak s ostatkom trzista.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/47366
Uskoro cemo doznati kolika ce biti dividenda… Nadam se da ce ici u ritmu ostalih turista.
Drago mi je da su poceli malo izvjestavati u cijenama u okruzenju. Dalje destinacije imaju jos dodatni trosak aviona koji nikako nisu jeftini u ljetnim mjesecima. Hrabro sam povisio cijene za apartmane i opet je skoro sve prodano a tek smo u 2. mjesecu.
Ne znam koliko ce RIVP i ostale kuce moci podignuti postojece cijene (vec su lani imali u kampovima kucice za 4tvero po 450+ eur noc) ali vjerujem da ce popunjenost i cijena van spice ici gore jer tu zapravo zaostajemo za konkurencijom (probajte u spanjolskoj, francuskoj na obali u 5. mjesecu naci apartman za 4tvero ispod 150eur – ili je neka rupa ili je iznad autoputa).