Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,26 | 31.473 | 5,986 | 5,24 | 5,26 | -0,38% |
pa kad će ti se isplatiti onda investicija ako oni kupe bilo što…to je loše za tebe, postojećeg dioničara. bolje neka se oni drže poreča jer on sa okolicom nosi 20% čitavog našeg turizma. bilo kakvo širenje bilo bi pogubno…ma kakvi mrtvi maestrali….
Sama lokacija hotela je prvo što traži potencijalni investitor a mislim da je pozicija maestrala među najatraktivnijim u Dubrovniku i cijeloj Hrvatskoj te znamo da je isplativije kupiti postojeći hotel nego kupiti zemljište i graditi novi. Kod turizma je najveći nedostatak nemogućnost cjelogodišnjeg poslovanja te se najviše radi na produljenju pred i posezone dok je sezona ionako popunjena. E sad…da li je klimatsko podneblje više podobnije za pred i posezonu u Poreču ili Dubrovniku ili da li je stranom turistu zanimljivija kulturna baština u Poreču ili Dubrovniku ali najvažnije od svega su “šoldi” tj. stranci dubljeg džepa koji su spremni platiti duži boravak…u Dubrovniku.[emo_smijesak]
obratite pozornost na iduće dane trgovanja ,koliko dana će rivp završiti u pozitivi,ja sam od prekjučer počeo bilježiti.Mislim da do kraja godine neće biti crvenila,dnevni skokovi od 1-2%.
Polako momče, malo smo ispali izvan gornjeg bolla, korekcije na putu gore su normalna stvar. Pa najbolje da odmah ode na 30…a ne ide to tako bas. A sad imamo i jake otpore u ovoj zoni, no dugoročno 22,50, mislim da nije neostvarivo. Uglavnom bit će zanimljivo.
Ako sam u pravu, budemo isli jos jednom ispod 20, kratki zaron 🙂 koji dan , ne znam,ali mislim da ce jedan biti od narednih par. Bilo bi lijepo da se varam 😉
“…Također, menadžment je odlučan u namjeri održavanja snažne kapitalne pozicije Kompanije i godišnje isplate dividende dioničarima.”
http://www.seebiz.eu/nova-burzovna-zvijezda-valamar-riviera-na-sluzbenom-trzistu-zse/ar-101251/
blok transakcija (van redovne trgovine) od 1.200.050 komada (23,6 mil.kn)!!!!!!!!!!!! [emo_smijeh]
1.200.050 komada
+
150.000 komada
=
1.350.050 komada!
ovime praktički nestaju one veće prepreke (količine) koje su kočile rast jer su se konstantno iskrcavali oko 20 kn!
ali zašto prodaja uz diskont po 19,70kn. da se ne zatuče cijena.
ne može se cijena zatući niti da je išlo po 10 kn jer se takve transakcije samo evidentiraju bez utjecaja na cijenu redovnog trgovanja. prodavaču se vjerojatno žurilo da dođe do keša pa je dao diskont, a kupcu je upala sjekira u med pa sa svakim rastom iznad 20 kn raste i njegova dobit u portfelju tako da je prirodno da bude zainteresiran za rast cijene…a obzirom da je danas dao bez problema preko 26 milijuna kuna, imat će on para i za dizanje kad ocijeni da mu odgovara [emo_namigusa]
p.s. netko je stavio 80.000 komada na prodaju na 24,84 kn!? hoćemo li ovdje vidjeti sljedeću veću transakciju?? [emo_smijeh]