daj odma tri za Pupavca, nekak mi od posljednjeg napada djeluje kiselo
…. sa malo vise od 40? Godina u mirovinu?? A i ja sam blesav, koji faks i posao sam izabrao… mahhh… pa svi mogu raditi ako ne one fizicke poslove na cesti, onda nesto jednostavnije… ono do 40 si u top formi, poslje da k….ac 🙁
Plači plači srce moje. 10 godina zajednički uništavate zaštitarstvo i radnike sad kad je vrag došel i po vas sad cmizdrite.
Kaj se to dešava????
Više od 10 godina uništavate radnike u zaštitarstvu svojim međusobnim dogovorima i prepucavanjima.
Uzeli ste im:
doplatak na noćni rad,
doplatak na prekovremeni rad,
doplatak na rad praznikom,
regres,
božićnicu,
putni trošak (neki ljudi troše trećinu plaće da bi došli na posao i vama zaradili pare),
gablec.
Sada im kradete godišnji ne puštate ih na isti (samo kako bi vama zarađivali pare),
krivotvorite im platne liste (samo kako vas ne bi mogli tužiti) za svoje).
Godinama uništavate radnike. Zajedno sa državnim firmama i svim vladama do sada. Sada bi penziće da vam zarađuju pare, kao da se nisu dovoljno naradili i nagledali lopovluka, zato su i pobjegli u penziju. Izrabljujete ljude do nemilosti.
Sa sindikatima ne želite ni razgovarati, nego govorite radnicima kako su im sindikati krivi za to.
I vi imate obzira tražiti od države da dozvoli penzionerima rad na puno radno vrijeme.
Vi, koji ste ugrozili svoju tvrtku, svoje zaposlene radeći ispod cijene.
Gdje ste bili kada smo organizirali okrugli stol povodom novog zakona?
Niste se pojavili.
Podignite plaće na 5000 kuna osnovicu i ovih 14000 koji imaju odobrenje za rad će se vratiti u zaštitarstvo. Odmah će biti 3500 viška zaštitara, umjesto manjka.
Sram vas može biti. Tu u javnosti cmizdrite kako je netko drugi kriv za vašu nevolju, a sami ste stvarali tu istu nevolju.
Ovim putem ću prozvati i vladu te ostale državne institucije koje su sve to omogućile i još omogućavaju pravdajući se vatrogasnim mjerama.
U tržišnoj privredi nema vatrogasnih mjera nego strogo pridržavanje zakona, a u zaštitarstvu ni jedna firma ne poštuje zakone, posebno ne Zakon o radu i Zakon o zaštiti na radu.
Dokle će to tako?
Dopuštanjem rada umirovljenicima na puno radno vrijeme dogodit će se da će i trenutni dio radnika napustiti zaštitarstvo i potražiti kruh negdje preko granice, a kod nas će raditi samo penzioneri. Takav kadar ne treba zaštitarstvu. U zaštitarstvu su potrebni mladi i snažni ljudi da ga pokrenu i preokrenu.