Rezultati Clean starta? Otkriveno katastrofalno stanje u državnim tijelima i poduzećima

Naslovnica Forum Komentari članaka Rezultati Clean starta? Otkriveno katastrofalno stanje u državnim tijelima i poduzećima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ako je bilo prekoračenja budžeta bez da je to odobrio Sabor onda je to kazneneo djelo i vrlo jednostavno je vidjeti tko je točno kriv.
Ima li M. Bajić snage z ato jer to znači da ubuduće niti jedna vlada to neće smjeti!?

Da li su podaci koje je iznio SDP točni to je pitanje ali ono što je sigurno da je najveći minus tijekom vladavine imao SDP za vrijeme Račana. Prije dolaska na Vlast Račan &comp su imali 8,8 MLRD EUR vanjskog duga a na kraju 20,9 MLRD. Ovo nisu podaci HDZ ili neke stranke. Čak i uz krađu HDZ nije uspio napraviti takav minus. HDZ jest krao ali SDP je svojim uhljebljivanjima daleko veća neman od HDZ krađe.
Zato i jedni i drugi[emo_palacd] a Ferdelji [emo_palacg]

ZAŠTO???

ne postoji uvid u račune, nas smrtnika!!!

oni naše račune vide kad požele, osobno me zanima kome taj novac ide,

pa ak treba i poimence…

stalno smo nekog vraga dužni, ja taj dug nisam napravio, a ni velika večina Vas, pa bi bilo zgodno znati tko je???

neznam o kojoj se cifri već danas priča, odnosno koliko je svaki hrvat dužan, još bi bilo bolje, sad kad smo se već tako razmahali poput zamašnjaka da se desi….gospodo za veljaču nema nikom plače, financije to nemogu izdržat, a mi moramo konačno stisnut tipku “reset” pa da krenemo od neke “0”…

vjerujem da bi tek tad naljutili europejce jel bi se pojavili, a nikom ništa dužni nismo….

neznam, možda lupetam gluposti, ali stvarno, volio bih vidjeti te državne račune

“IN – OUT”

pošto se sve nama pripisuje da smo krivi…

pad sistema nije teško napravit, samo moramo svi otić po svoje novce u banku i uzet keš, e onda će moći reći kak nema novca, ovo je sve sprdnja….

http://www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0

HRVatska posla: ako smrtnik ne vraća kredit ostane bez kuće/stana. Ako Vlada napravi 10MLRD EUR duga u 4 godine ode s vlasti i za 4-8 godina ista ta ekipa opet dolazi na Vlast. Cijena: pad rejtinga. Tko plaća: običan smrtnik.
Kome je dobro: Mrsiću i ekipi jer puno rade i dižu si plaću. Tko je tu lud: svaki koji “puši” izjave i rad ekipe koja nosi minus.
Pouka: sit gladnome ne vjeruje

@Andy, vidis tako to izgleda sa distnce od desetak godina. Ali ako uzmes u obzir da su tada, 2001 godine, samo za vracanje dugova, koje je HDZ tada ostavio,trebali preko 5 milijardi dolara, onda tvoja argumentacija vise ne stima. Isto ce biti i sada. SDP ce ponovno dignuti kredite da vrati zatecene dugove a onda ce netko, poput tebe, za desetak godina tvrditi, kako je najvise zaduzenje bilo pod SDP-ovom vladom.



@Andy
, vidis tako to izgleda sa distnce od desetak godina. Ali ako uzmes u obzir da su tada, 2001 godine, samo za vracanje dugova, koje je HDZ tada ostavio,trebali preko 5 milijardi dolara, onda tvoja argumentacija vise ne stima.

***niti tvoja provokacija ne štima, ukupni inozemni dug Hrvatske na kraju 2000 je bio 10,861 milijardi dolara pa ti sad nama objasni kak je 2001. trebalo “preko 5 milijardi dolara samo za vraćanje dugova”? … i sad pazi foru 2003. godine kad se raspala koalicija napravila je ukupni vanjski dug od čak 24,345 milijardi dolara a u te 3 godine prodali su sve živo… evo odakle vadim podatke Stranica 4 … nemoj ovo shvatiti da branim hdz jer to nakon Tuđmana ničim nisu zaslužili, ali čovječe nemoj lagat kad ionako imaš dovoljno štofa za pljuvat po njima

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

kog od njih briga za privredu vanjski unutarnji dug ovrhe građana ili bilo sto od nereda koji se desava a mislili smo da vrijeme HDZ nemoze biti gore i bahatije kada je jedino bitno ko ce dobiti placu rukovodioca drzavnog sluzbenika itd. cijena postojecem kadru i djelu novih koji ulaze je samo uvjet doci na forum lokalnog ogranka HNS i sutra podici izkaznicu stranke sto je radio i sto ce raditi nije vazno




@Andy
, vidis tako to izgleda sa distnce od desetak godina. Ali ako uzmes u obzir da su tada, 2001 godine, samo za vracanje dugova, koje je HDZ tada ostavio,trebali preko 5 milijardi dolara, onda tvoja argumentacija vise ne stima.

***niti tvoja provokacija ne štima, ukupni inozemni dug Hrvatske na kraju 2000 je bio 10,861 milijardi dolara pa ti sad nama objasni kak je 2001. trebalo "preko 5 milijardi dolara samo za vraćanje dugova"? … i sad pazi foru 2003. godine kad se raspala koalicija napravila je ukupni vanjski dug od čak 24,345 milijardi dolara a u te 3 godine prodali su sve živo… evo odakle vadim podatke Stranica 4 … nemoj ovo shvatiti da branim hdz jer to nakon Tuđmana ničim nisu zaslužili, ali čovječe nemoj lagat kad ionako imaš dovoljno štofa za pljuvat po njima
[/quote]

Razlikuj vanjski i unutarnji dug.

2001. je vladala jednaka, ali realno još gora nelikvidnost jer je količina novca u optjecaju bila manja. To je sve bilo nasljeđe HDZ-ove vlade. Iako mislim da je 5 milijardi dolara (tj. ekvivalent u kunama) ipak nešto previše za procjenu duga države 2001. SDP je većinu tog duga vratio i to upravo zaduživanjem vani. Npr. to je tada jako predlagao Lokin i mnogi drugi ekonomisti jer je ekonomija doslovno bila blokirana.

Ali dugovi su se vraćali i na neke druge načine.
Npr. HDZ optužuje SDP da je prodao Plivu dok je istina da je SDP Plivi dao njene dionice za račun dijela dugova koje je tada država dugovala Plivi.

Kako je došlo do poboljšanja međunarodne situacije bilo je moguće zaduživanje vani i Crkvenac je pokrenuo operacije na međunarodnom tržištu – npr. on je pustio prve dolarske i prve samurai obveznice.

A Škegro se nije mogao tako zaduživati zbog tihih sankcija prema HR i prema Tuđmanovoj vladi tako da je njegova vlada ostavila relativno mali vanjski, ali ogroman unutarnji dug.

Loki

New Report

Close