Rezervacije u Zabi skočile 40 posto, u PBZ-u veće za trećinu

Naslovnica Forum Komentari članaka Rezervacije u Zabi skočile 40 posto, u PBZ-u veće za trećinu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Poruka središnje banke, odnosno poruka viceguvernera Odaka:…“ da su banke u ranijim godinama jače izdvajale rezervacije i čistile portfelje, pad dobiti ne bi bio toliko snažan u prošloj godini“!!!!!
Tko iole poznaje središnje bankare, guvernera i viceguvernere, sa velikom vjerojatnosti može identificirati autora ove i ovakve poruke bankarima.
Ako prihvatimo da je izjava potekla od pretpostavljenog autora Odaka, dobro bi bilo prisjetiti se da je isti gospodin dugo godina bio direktor jedne od banaka. Drugim riječima, kao direktor banke osjetio je organizaciju banka kao oligopolističnu, osjetio je bankarski centralizam, osjetio je nelojalnost konkurencije, osjetio je kako su konkurenti plasirali sredstva i sve što je mogao osjetiti kod konkurencije. Osjetio je da realno u bankarskoj industriji nije ni postojala niti danas postoji konkurencija- postoji podjela plijena!!!
Konkurencija i(li) podjela plijena!!!! Samo, i tu nastupa „obračun s lošim kreditima i povećanim rezervacijama“ nemaju se iz čega naplatiti krediti i rezervacije su postali prikriveni depoziti!!!
Kriza, i time ču završiti, oduvijek je bila financijska odnosno bankarska kriza, samo što su ubijani „cijeli telci“ zbog jedne šnicle! Ista je pašta sada i sa Predstečajevima!!!

Problem je što je dobit prethodnih godina bila ne prevelika nego lihvarska. To sada nitko ne spominje nego se priča o “padu dobiti”. [emo_smijeh]

Papala maca……Luki i Prka dospjeli u FRKA!!![emo_smijeh]

Povečanne rezervacije u 2013.su posljedica ranijih razdoblja kada su rezervacije
bile manje od stvarnih!!!!
da li to znači da su te rezervacije u 2013-najveće do sada i da će u 2014.te rezervacije biti manje,odnosno da će dobit biti veća.Naravno za prvi kvartal
ne baš povoljnije nego lani,ali za treći i četvrti kvartal ove godine moglo bi doći
do povećanja kvartalne dobiti.Da li to znači da bi se trebalo krcati.
Nakon čaše pelina,čaša meda i mlijeka stvara dojam većeg sladora!!!!!!


“..u bankarskoj industriji nije ni postojala niti danas postoji konkurencija- postoji podjela plijena!!!”

Izvrsno zapažanje kolega [emo_palacg]
Nije Prki FRKA, njegovi janjičari upregli postojeće korisnike kredita i kroz vezanje uz EURIBOR teret svojih loših poslovnih poteza ispravljaju uzimanjem iz njihovih novčanika.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close