Regionalni mediji o trgovanju dionicama HT-a (objavljeno 05.10.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Regionalni mediji o trgovanju dionicama HT-a (objavljeno 05.10.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Da kližu prema 60$ !!!! očito da je počelo navlačenje, prodajte ljudi prodajte… Mogli ste napisati naslov ko ne proda ostat će bez dionica…

Ma kojih 60$ valjda kližu prema 70$ trenutno je preko 71$[smiley16]

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Ma mogli su napisati da klizu i prema nuli

You gotta have two things to win. You gotta have brains and you gotta have balls. And you got too much of one and not enough of the other.

Ja mislim da ce ovo da ide gore :
– Fondovi imaju novaca ( sto kupiti , mislim kakvu kvalitetnu hartiju ako to nije HT-a )
Neven Barković, Nada Starijaš Al Issa
01.10.2007 17:45
Promijenjeno 01.10.2007 19:12

Vlada je oko 19 sati objavila konačnu cijenu dionica HT-a u javnoj ponudi. Tako će stotine tisuća građana jednu dionicu HT-a platiti 265 kuna. U Vladi je objavljen i konačan broj građana koji su predali ponude za dionice HT-a – riječ je o 358.406 građana. Paketi će, pak, biti “srezani” za 53-54 posto, najavio je Damir Polančec.

Interes građana uvelike nadilazi sva očekivanja ekonomskih analitičara nakon uspješne javne ponude dionica Ine, ocijenio je premijer Sanader na sjednici Vlade, podsjećajući sve investitore da u javnoj ponudi dionica preuzimaju rizik zarade ili gubitka.

No, sjednica na kojoj su u ime Vlade govorili premijer Sanader i potpredsjednik Vlade Damir Polančec ostala je bez jedne ključne informacije – veličine paketa.

Tek na inzistiranje novinara Polančec se nakon sjednice ipak spustio među “sedmu silu”, te ipak pružio ulagačima prijeko potrebne informacije o veličini paketa.
“Prosječan paket dionica iznosit će oko 15,100 kuna”, kazao je Polančec okupljenim novinarima, pa dodao kako su građani ukupno uplatili 12,2 milijarde kuna.
“Svjesno se išlo na definiranje ovakve cijene kako bi se omogućilo građanima da ostvare dobit na dionicama HT-a”, dodao je potpredsjednik Vlade.
Paketi uplaćenih dionica smanjivat će se, kako je rekao Polančec, oko 53-54 posto, a do prosječnog paketa od 15,100 kuna došlo se na osnovu prosječne uplate građana koja je iznosila 34,043 kuna.
Po tome bi značilo, kako su izračunali sami novinari, da bi primjerice, onima koji su uplatili maksimalnih 38,000 kuna, sada ostao paket od 16,855 kuna.
Ukupna potražnja za dionicama, kako građana tako i institucionalnih ulagača, bila je 5,6 puta veća od ponude, izvijestio je Polančec, dodavši da se radi o iznosi o 37,47 milijardi kuna.
Strani institucionalni investitori željeli su kupiti HT-ovih dionica u vrijednosti od čak 20 milijardi i 240 milijuna kuna, što je 29 puta više od raspoloživog paketa. Što se tiče domaćih institucionalnih ulagača, tu je omjer potražnje i ponude ipak bio nešto “blaži” – 4,764 milijarde kuna sredstava, što je oko devet puta više od raspoloživog broja dionica.

[smiley11]

Gospodo ne znam tko vam pise ove clanke ali jedno je sigurno, nema blage veze o čemu piše. Kakvo padanje cijene na Londonskoj burzi prema 60$, pa na kraju trgovanja cijena je bila 72$, i cijeli dan se vrtila između 70 i 72$.

JEL NEKO ZNA KOJA JE MOMENTALNO PRODAJNA VRIJEDNOST DIONICA???????? NARAVNO HT-ovih[smiley2]

New Report

Close