RBA: Ulazak RH u EU neće poboljšati poslovnu klimu

Naslovnica Forum Komentari članaka RBA: Ulazak RH u EU neće poboljšati poslovnu klimu

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kad bi zapadnoevropske banke predstavljale isključivo austrijske banke( na zaboravimo da je i upravljanje ZABA-om iz Austrije a ne iz Italije), ove dijagnoze i istraživanja na kojima je dijagnoza utemeljena vjerojatno bi bile kako je rečeno i kako je predstavljeno.
Međutim, ova, po meni i za mene , predstavljena analiza i dijagnoza više govori o prošloj i sadašnjoj poslovnoj politici upravo tih banaka. To vidimo i po intervenciji HNB-a na prodaju kreditnih plasmana i o „inovativnim i kreativnim“ potezima upravo tih banaka!
Pojednostavimo: austrijske banke u prošlosti su nakupile između ostalih „sumnjive depozite“ i do sada su pod paskom „bankarske tajne“ držale depozite ruskih tajkuna,arapskih vlastodržaca i istočnoeuropskih te južnoeuropskih tajkuna. Na međubankarskom tržištu predstavljale su se kao one koje najbolje poznaju tržišta južnoeuropska i istočnoeuropski, jer je to ipak nekad bila Habsburška i/ili Austrougarska monarhija. Njemačke banke, kao najizdašniji kreditori austrijskih banaka , a istovremeno u državnom vlasništvu, prepustile su zonu utjecaja na istočnoeuropska i južnoeuropska tržišta upravo austrijskim bankama. Olako stečeni depoziti nisu se i olako plasirali. Plasirali su se u omjerima garancija od 1:3 do 1:1.5.
I sada bi se tako osigurani plasmani prodavali i izvozili! Ali kome? Možda i onima koji su imali depozite??? Kakav bi to tek bio kontaminirani prostor, kakva bi to tek bila presija i represija nad kreditnim potrošačima???!!!
To je ta europska konzervativna politika koja je u bankarskom europskom sektoru više nego vidljiva i ilustrativna. To je moje mišljenje i viđenje!

naravno da se poslovna klima neće poboljšati ulasokm u EU, nego ćemo živjeti još teže te ćemo uz svoju birokraciju plaćati još i EU birokraciju.
također ovo s pristupnim fondovima je bacanje prašine u oči jer ćemo kao članica EU svake godine plaćati nekoliko milijardi kuna u EU proračun tako da ćemo već za par godina vratiti sva tobože “bespovratna” sredstva koja smo dobili i doći na nulu, a nakon par godina gubitak će nam se iz godine u godinu sve više povećavati zbog obveze godišnjeg plaćanja nekoliko milijardi kuna u EU proračun!!!!

New Report

Close