prvi put u 12 godina otišao u cash:
LatentStyleCount=”267″>
5,7% kodt
4,6% adpl
4,4% atgr
3,5% auhr
1,4% tuho
1,0% ikba
2,2% mdka
3,3% sapn
3,7% podr
0,8% ckml
1,1% ht
0,6% ernt
67,6% cash
ovogodišnji minus 14,3%
hebihga, ovaj put sam čak i konvertirao table to text i opet copy pastom svašta nastalo, izgleda ne treba ništa kopirati u komentar
Ja sam se tek sad krenuo vraćati u dionice.
Trenutno okosnicu čine: HT-ATGR-ADPL-JDOS-ERNT
Izbjegajem turiste, zračni prijevoz, naftu, brodare i banke.
A ako je baš panika, hedgajte se. Postoje načini kako zaštiti portfelj u ovakvim trenucima.
FVS, Bund, VIX, Shatz, Buxl, Bobl, Zlato… bilo što ući long ili barem nekakav short indexa. Možda bolje za većinu CFD nego li futures. Za futures je potrebno dosta novca i kako je pod polugom, može vas gadno izbiti…
Kvart99 za 20 dana neces znat koji je turist jeftiniji 😀 ja ovdje doista nista dobro ne vidim. Mozda nas Đikic spasi
pametni su u kešu
a ostali se iz dana u dan tješe kako će idući dan biti bolje
a idući dan donese novi pad burze 5-10%
ako korona izolacija potraje i/ili postane pandemija koja će odnositi veći broj ljudskih života, biti će nam/vam sasvim svejedno imati dionice, zlato , naftu ili keš!
U cashu 85%, zadržao svih 12 dionica u simboličnim iznosima, gubitak u ovoj godini -16,8%, otp indeksni na -27,66%.
Sjećam se pada do 4 mj. 2008., sjećam se relija iza toga, sjećam se “stružemo po dnu” tog ljeta kad sam kupio prve dionice, sjećam se još jačeg pada do 3. mj. 2009. kad sam ugasio gledalicu na mjesec dana, ukupno s mislim crobex na 5300 i nešto na 1200 i nešto.
Svaka burzovna kriza ima svoj jedinstveni tijek, uzorak kretanja, jedino je sigurno da nijedan nije isti i da je čas kad je dno i kad treba kupovati teško osjetiti.
Sretno svima, I’ll be back!