Nešto preslagujem temeljem q3, nešto mijenja porast cijena dionica:
12,0% kodt
8,5% adpl
9,1% auhr
8,5% mais
8,9% tuho
8,1% ernt
7,6% sapn
7,0% podr
7,9% ckml
5,1% atgr
6,3% plag
5,9% ht
2,8% ilra
2,3% cash
[/quote]
Kolikio je taj tvoj portfelj u apsolutnom iznosu?
[/quote]
Kolega one, budite kolegijalni pa stavite svoj portfelj da ga vidimo.
Inozemstvo:
NLB I POSR Slovenija
Gazprom, Sberbank Rusija
Domaće:
Veće pozicije: SNH alfabeti, Hpb, Zaba, Jdos, Htcp(uskoro Sukc)
Manje pozicije: Hduz, Vidu, Dlkv-o-302a, Hmdn, Brin
Keša imam nešto, zadnje vrijeme izašao iz Fmps i Ernt, pojačao Hpb i sitno Htcp.
Od domaćih ne mislim ništa ni kupovat ni prodavati. Na ovoj razini domaće mi je sve više manje bez veze.
Inozemstvo:
NLB I POSR Slovenija
Gazprom, Sberbank Rusija
Domaće:
Veće pozicije: SNH alfabeti, Hpb, Zaba, Jdos, Htcp(uskoro Sukc)
Manje pozicije: Hduz, Vidu, Dlkv-o-302a, Hmdn, Brin
Keša imam nešto, zadnje vrijeme izašao iz Fmps i Ernt, pojačao Hpb i sitno Htcp.
Od domaćih ne mislim ništa ni kupovat ni prodavati. Na ovoj razini domaće mi je sve više manje bez veze.
Vidim da ste u ruskim dionicama, prije nešto vremena sam bacio nakratko pogled na njihove valuacije i to mi je izgledalo smiješno jeftino. Vidim da imate iskustva, pa Vas molim da nas malo uputite u situaciju.
Od rusa imam samo Sberbank i Gazprom.
Najveću banku s p/e 5-6, dobrom dividendom. Imali su nešto lošije izvješće zadnji kvartal, čini mi se neki jednokratni gubitak zbog prodaje banke u turskoj
Gazprom je plinski monopol, p/e smiješno nizak, ove godine iznenadili visokom dividendom, porastao dosta ove godine zbog toga i najave dovršenja plinovoda kroz danske teritorijalne vode. Tamo je puno te geopolitičke priče.
Sviđa mi se i što je dividenda jednom godišnje pa mogu prodati prije ex dividend daya da ne platim poreze.
Čine mi se ruje stabilni, mirni i sporo rastući.
Jedini market na planeti izuzev čudnih država s stvarno niskim p/e. I tečaj rublje im je ovu godinu stabilan. Ako ne bude ozbiljnog pada commoditya bude ovo ok.
I imaju monopolističke gigante, jasno je da je tamo puno korupcije, čudne politike itd. Ali uz sve to solidno rade.
Super dividende, nizak p/e, geopolitički rizik.
[/quote]
Nema on što staviti, 23.8.2019., bilo bi dobro da je zelen, ali bojim se da je reinkarniran, i to mnogo puta.
Inače sa stanjem u petak mi je portfelj imao 856.046,63 kn.
[/quote]
Nema on što staviti, 23.8.2019., bilo bi dobro da je zelen, ali bojim se da je reinkarniran, i to mnogo puta.
[/quote]
A kako valuiras taj portfelj?
Zadnja cijena? Prosjek neki? Prvi bid?
[/quote]
[/quote]
A kako valuiras taj portfelj?
Zadnja cijena? Prosjek neki? Prvi bid?
[/quote]
Ništa ja, pbz investor po zadnjoj cijeni.
Evo vrijednost portfelja po NC:
3.154.526,84kn!
Koliko to sada na trzistu vrijedi ne mogu vam reci…
Ima tu svega i svacega… imam 6 dionica u koje vjerujem, ostale su na dosta klimavim nogama!
Molim bez izrugivanja!
Ovo sam napisao a sada vise ne da brisati, zbog kolege “one”, jer vidim da neke ne zanima samo postotak pojedinih pozicija nego vrijefdnost, vrijednost portfelja, valhda po nc, jer prodano jos nihe….