Gdje piše da je Shiller P/E Crobexa 25?
Prema analizi Intercapitala otprije 3 godine, bio je 9.81 (link dolje). Tada je Crobex bio na 1800, dakle do danas je narastao 17%.
Nemoguće da je Shiller narastao s 9.81 na 25 u samo 2 godine dok su profiti firmi u međuvremenu rasli, a da Crobex naraste samo 17%.
Čak i ako pretpostavimo da je dobit u zadnje 2 godine stagnirala, Shiller je mogao narasti samo na 11.5.
nisam sam racunao:
P/E crobexa 25,5 30.12.2016. skupio na Vaš link …, drugi P/E crobexa koji sam skupio je stari datum, zabrljao sam, sorry.
Ne razumijem kako ste sami sebi uspijeli objasniti kupnju najskupljeg turista na ZSE?
nakon fi3q probio se na dijeljenje 14.-16. mjesta bb liste, sto je rezultat iz 1. po trendovima i 26. po cijeni.
Uz pitanje koje je postavio kolega vezano uz ARNT, mozete reci zasto nemate ADRS u portfelju odnosno koja mu je problematicna stavka u vasoj formuli?
uvijek nesto:), sada gubitak u 4q 2015. daje ttm gubitak, u formuli izlazi bez konacnog rezultata i trendom i value dijelom, vidim jednokratni događaj, ali ne da mi se petljat, sad bi nakon godisnjih trebao ostati u racunici.
Uz pitanje koje je postavio kolega vezano uz ARNT, mozete reci zasto nemate ADRS u portfelju odnosno koja mu je problematicna stavka u vasoj formuli?
uvijek nesto:), sada gubitak u 4q 2015. daje ttm gubitak, u formuli izlazi bez konacnog rezultata i trendom i value dijelom, vidim jednokratni događaj, ali ne da mi se petljat, sad bi nakon godisnjih trebao ostati u racunici.
[/quote]
Pojasnio mi je Kresso da vas to uvijek pitaju pa se ispricavam 🙂 Dobit u prva tri kvartala je 502 milijuna kuna, Cromaris i CROS bi i u Q4 trebali poslovati standardno sa plusom, jedino ostaje vidjeti koliko ce minusa MAIS napraviti. Sve ce biti jasno nakon ovogodisnje objave pa me zanima kako ce ADRS tada rangirati na vasoj tablici.
lp
nisam sam racunao:
P/E crobexa 25,5 30.12.2016. skupio na Vaš link …, drugi P/E crobexa koji sam skupio je stari datum, zabrljao sam, sorry.
Inače, zanimljivo je primijetiti da je S&P500 nakon zadnja 2 crasha tj. na početku bull marketa imao tu kombinaciju visokog P/E i niskog Shillera (na dnu sredinom 2009. P/E je bio preko 120, a Shiller oko 15).
Slično kao i sad Crobex, ako se vodimo onom IC analizom, što mislim da možemo jer nije dionica od više od 1/3 mcap-a Crobexa ispalo van/upalo unutra. (A poznato je što je ispalo, preskupa trulež poput Ine i Petrokemije).
Ne kažem da je ovo siguran znak novog bull marketa, ali poznato je kako ovako nizak Shiller dugoročno korelira s povratom.
nisam sam racunao:
Inače, zanimljivo je primijetiti da je S&P500 nakon zadnja 2 crasha tj. na početku bull marketa imao tu kombinaciju visokog P/E i niskog Shillera (na dnu sredinom 2009. P/E je bio preko 120, a Shiller oko 15).
Slično kao i sad Crobex, ako se vodimo onom IC analizom, što mislim da možemo jer nije dionica od više od 1/3 mcap-a Crobexa ispalo van/upalo unutra. (A poznato je što je ispalo, preskupa trulež poput Ine i Petrokemije).
Ne kažem da je ovo siguran znak novog bull marketa, ali poznato je kako ovako nizak Shiller dugoročno korelira s povratom.
[/quote]
nadam se da su ciste dobiti svim poduzecima tek u zaletu, da ekonomski zamah nece abortirat, onda me puno manje zulja P/E 15 mog portfelja
portfelj 11,1% u ovoj godini, izgleda da sam među lošijima ovdje.
fer vrednovan, zaglavio blago iznad P/E 15, EV/EBITDA 9 i P/B 1,6.
fi q4 2/3 dionica u portfelju dobra, 1/3 ne bas, losije nego na q3.
sastav sitno gore dole, opseg ocito presirok, znam sto bi dokupio ali pukli mi kriteriji po kojima bi odabrao sto pokratiti:
6,9% rivp
7,6% mdka
6,1% tuho
6,9% plag
5,8% hupz
5,8% atgr
6,0% kodt
6,3% mais
4,9% ledo
5,4% ilra
5,4% sapn
5,2% jnaf
4,7% hbrl
4,0% podr
4,2% koei
3,9% jdgt
3,4% atln
2,4% arnt
2,6% ckml
2,4% koes
0,1% cash
imaš previše dionica dr. evil. puno previše. skrati to na 2-3 dionice.
imaš previše dionica dr. evil. puno previše. skrati to na 2-3 dionice.
Pa pustite čovjeka neka sa svojim novcem radi što želi….čovjek je oprezniji u ulaganjima, ne želi preuzeti veći rizik i to je sve legitimno…
Svatko ima svoj stil ulaganja, što je vjerojatno dijelom povezano i sa samim karakterom investitora…kakve priče, kakvi bakrači…ostavite čovjeka…
ja sam u 2017 na +14,53 %.
Ali moj portfelj je nešto nazovimo to, istrošeniji, sa P/B=1,69, P/E=17,22, EV/EBITDA= 10,01
Glavne uzdanice portfelja su i dalje:
ADRS-P-A
RIVP-R-A
ATGR-R-A
i dalje:
OPTE-R-A
HBRL-R-A
KTJV-R-A
SAPN-R-A
PODR-R-A
ARNT-R-A
ATLN-R-A
Invest…vidi Boga ti od kad ti je rivp glavna uzdanica a drvljem i kamenjem na nju kao i na nas investitore…a vidim da isti obrazac pokušavaš primijeniti i na vdkt ali rezultat će biti opet ćorak. 🙂
Da ti nisi pobrkao lončiće @amerikanec s obzirom da nikad ni riječi loše nisam rekao o RIVP jer mi je ona glavna uzdanica još od 2010-2011.
Neznam čemu ti to?
A VDKT je neka sasvim druga, neusporediva priča, tamo je situacija vrlo vrlo složena, a ako te baš zanima potrudi se istražiti.
Ako ne, drži se RIVP 🙂