Razotkrivamo portfelje

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Razotkrivamo portfelje

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

drevil..ponovit ću još jednom..

Koliko je samo ovo tvoje razmišljanje opasno i koliko drugima može naštetiti! Nadam se da će čim manje ljudi to pročitati jer ko tebe posluša….na.ebo je…

Za sve koji nemaju puno znanja, a pročitati će tvoj post, neka pročitaju i moj iza tvoga:
-iformirajte se
-nema lake zarade
-da je imalo istina ovo što BearG govori, on bi bio jedan od bogatijih ljudi na planetu
-ovo što BearG govori je kockanje
-pročitajte neku od poznatijih knjiga o investiranju, čisto da dobijete dojam kakve g.uposti je izrekao
-ako mu ipak povjerujete i želite pokušati pogoditi TAJMING, pokušajte prvo "virualno", bez love jer ćete vrlo vrlo vrlo brzo skužiti da niikakav tajming ne možete pogoditi. Velike zarade ćete propustiti, a velike gubitke nećete izbjeći… Ako tržište bude raslo, dobivati ćete, ali ćete biti lošiji od prosjeka.
-ne zavaravajte se prinosom od jednog mjeseca, jedne godine. Kod dionica, bitne su sve godine ulaganja. Ako BearG broji svoje dobitke od kad je tržište bilo na dnu, a prije toga je bankrotirao, budite sigrurni….bankrotirati će opet…
-budite pametni, obrazujte se… Nisu to nikakve komplicirane stvari, al nema ni lake zarade.
-ma samo uključite mozak, sve će vam biti jasno
[/quote]

Vidim da i ti sipaš pamet i knjige i puste analize..
Ajmo onda ovako..
Po toj tvojoj teoriji ti ljudima preporučaš da se obrazuju i da čitaju knjige i da će onda zaraditi na burzi a da je tajming nebitan…
E pa da je tako onda bi svi na planetu …ja prvi svaki dan pročitao barem jedno 10 knjiga o investiranju…
A ti moje ulaganje nazivaš kockom i klaĐENJEM…PA PRIJE BIH JA NAZVAO TVOJE..
jER KAD ZAGRMI IKAD SVE POČNE PADATI…JA ĆU ZBOG iskustva i tajminga koji je za mene bog -amen…..SVE RASPRODATI I GLEDATI KAKO VI KOJI STE PROČITALI PUNO KNJIGA…MUDRO I ZIHERAŠKI ULAŽETE GUBITE SVAKI DAN PO 5% PORTFELJA…A AKO JE KRIZA MALO JAČA I VIŠE..
pA TKO SE ONDA KOCKA VI KOJI KAO IGRATE NA DUŽE STAZE OD 20 -30 GODINA SA GODIŠNJIM PRINOSOM OD 20 %….
TO JE SUPER…ALI NITKO NE SPOMINJE DA ĆE VAM ( RECIMO TEBI I DREVILU) DOĆI JEDNA GODINA ( isprčavam se zbog velikih slova oslao uklučeno)… u kojoj ćete izgubiti 50% -70% svog portfelja i koliko će vam onda godina trebati da se vratite ba stare staze slave…
Molim v as može račinica od dotične dvojice pa da vidimo kako ide to vaše konstantno ukamaćivanje…a kako ide moj tajming i tko ima veći pušing ili dobitak..
Ajmo matematičari…ajmo analitičari…ajmo ziheraši…ajmo vi šta čitate po par knjiga dnevno..

A BALVANA!!! :) :) :)

I ovaj gore kaže da samo uključite mozak i da će vam sve biti jasno..
Super mi to zvuči uz hrpu pročitanih knjiga i kako kaže dotični obrazovanja..
Jer ja neznam što je ukamaćivanje i vidim neki burzu uspoređuju sa štednjom na banci..
Razlika je što na banci dobivate kamatu na kamatu nekad veću…nekad manju..
Do ka burzi dobivate kako načitana ekipa i puna pameti i inteligencije ovdje govori dobivate sa sigurnim portfeljem uvjek godišnje po 10-20%..
Ovo je čista laž..
Ajmo uzeti perijanice iz drevilovog portfelja..tipa adris…atgr.. i slične..
Šta one isto nisu pale za 70%..
E sad recite vi meni ( koji sam neuk i nisam nikad pročitao niti jednu knjigu za razliku od vas) kada imate 100 kuna i kada izgubite 70 % ili 70 kuna…ostalo vam je 30 kuna..
Koliko će vam godina uz godišnji prinos od 10-20% trebati da dožete do nule..
Budući da tajming za vas ne vrijedi …posebno za ovog poviše….neka mi on to izračuna..
Jer oni neće rasprodavati dionice kad zagrmi…oni su pročitali puno knjiga imaju svoje analize i tablice i vama savjetuju da se obrazujete…
Super,..
Moja teorija na burzi je jedna i to sam naučuio u ovih 12 godina ( neki se ovdje rugaju i spominju bankrote i razne gluposti) jest tajming…
Tko je sve prodao 2007-2008 kada je drevil kupovao….i dotični poviše….i tko je recimo počeo kupovati 2010-2011…zaradio je barem 500% više nego dotična dvojica..
Za to mi netreba nikakav kalkulator ni knjiga..
Također kod cikličkih dionica jako je važno prepoznati kada ući a još važnije kada izaći..
Možete vi sipati pamet i čitati knjige po cijele dane ali to ne radi ekipa koja zarađuje na burzi jer za njih je vrijeme novac…knjige čitaju u svoje slobodno vrijeme a dok je burza otvorena zarađuju novac ili čekaju i gledaju da prepoznaju TAJMING ULASKA U NEŠTO….TAKOĐER I TAJMING IZLASKA IZ NEČEG.
Ja se ovog držim i ulažem od 2004 ( dakle puno prije drevila i dotičnog gospodina)
Znam koliko sam zaradio ( neću se hvaliti ni igrati čiji je veći) i znam što je glavna mantra burze….a da je tako znam po sebi..
TAJMIN G JE DOBAR…TAJMING OBOGAĆUJE…TAJMING JE PAMETAN…TAJMING NA BURZI JE SVE…

Slažem se, jer da nije tako, ne bi sve dionice padale u krizi nego samo neke. I dobre i loše. Kao što sada rastu, prvo dobre, a onda i loše. Knjige ne vrijede kod nas, osim kostolanyja, on vrijedi svuda i uvijek. Sad smo na sredini rasta. Za godinu, možda dvije treba sve prodati i krenuti lagano ulagati u srbiju i makedoniju. Tamo uzeti još 100-200% i prodati sve. Povijest se ponavlja

...povijest se ponavlja...

a u vezi ovog sa stanovima, tko je lud da prodaje stanove i ulazi sa tim novcem u dionice radi potencijala i eventualne mogućnosti dobiti 500%, ako mu stanovi daju 100% povrata godišnje….stan je stan, on je tu, on je tvoj, dionice su ipak nešto virtualno i nisam pobornik da se sve stavlja u dionice bez obzira na atraktivne povrate jer onda kad dođe kriza imamo ono što smo imali: plač i paniku i rušenje cijena svih dionica za 90%…ulaže se višak, a stan nije višak imovine. stan je jedino opipljivo što naš narod ima, pa čak i drugi stan nije višak , ni treći jer ljudi imaju djecu ili će ih imati..

nevjerojatno da još uvijek ima ovakvih stavova.
ali poanta je u zadnjoj rečenici: ni treći stani nije višak
Sad razmislite što se događa, stanova sve više i više, a stanovnika sve manje- zakon ponude i potražnje je poznat i nedvosmislen, samo je pitanje tajminga (kako kolega BearG kaže).
A svjetski kapital se skuplja u dionicama, on se sve više i više povećava..

@
Pa tko je rekaop da ja nemam dionice..
Ta tri apartmana/stana su kupljena od dionica…
Dobar dio imovine imam u dionicama…ali dobar dio zarade stavljam u beton…pa ti palamudi o povećanju ili smanjivanju stanovništva,,..
Pa ne ulažem ja u nekretnine na kontinentu nego do 500 m od mora…a stranaca i turista će uvjek biti..
A zašto ti onda ulažeš u turističke dionice…šta valamar nije jedna vrst nekretninske dionice koja se temelji na rentijerstvu..
Dušo draga imaš ti još puno ovih gore knjiga šta propagiraju kresso i drevil pročitati…i opet ti puno toga neće bit jasno…u stvari tek tada ti neće ništa biti jasno…

Apartmani su doista mala zarada. Ja sam što kupio
što sadradio 72 kamene kuće, sa bazeni, neke i vodopadima
Nešto ispod Biokova, neke u Istri, a 43 na Krku, sve je puno oko 200 dana.
Ti se bakćeš BearG sa app, to ti je potpuno out. Nema tu bunga-bunga i slično.
Mislio sam da ti trejder koji je IN, a ne potpuno out.

8,0% rivp
7,6% mdka
6,4% ledo
6,5% hupz
6,2% atgr
6,5% plag
5,6% ilra
6,0% tuho
5,5% kodt
5,4% mais
5,4% sapn
5,0% hbrl
5,1% jnaf
4,1% podr
4,1% jdgt
3,5% atln
3,9% koei
2,5% arnt
2,7% ckml
0,1% cash

za sada nista za napustiti ili kratiti,
ulazim u arnt,
u ovoj godini portfelj, gledam sada u 15 40 10.1. vec na 2,0% plusa, wtf!?

portfelj 5,3% u ovoj godini, ostar start. velicina portfelja je takva da mi je 10% godisnje dosta prema iznosima u stvarnom zivotu. svake godine kazem da mi je 10% dosta a zavrsim na 20-25%, no ove godine nesto je drugacije:

ponderirani prosjek P/E portfelja presao je 15. na jesen kad sam prvi put dohvatio 15 u ovih 8 godina na burzi izvukao me fiq3 i porusio to na dole, sada sumnjam da ce to napraviti 4. kvartal. zbogom jeftine a dobre dionice, ne nalazim ih vise na burzi dovoljno za napuniti portfelj.

od sada dalje rast ovisi o uspjesnosti tekuceg poslovanja i o pumpanju u precjenjenost. zse opcenito dosta skupa, p/e crobexa 35, shillerov p/e crobexa 25, da li je ovisno o stranici na koju odem? sumnjam da je prosjecna godisnja zarada u 10 godina veca od one u zadnjih godinu dana. istina mozda mozemo godinama sa shillerovim p/e trzista iznad 15 u nasoj maloj bari, ako su to mogli i drugi npr. shillerov p/e za s&p500 je skoro 30 godina iznad 15, osim tijekom godine dana 2008.-2009., a ukupni povijesni i srednjak i median za s&p500 su oko 16. s druge strane stoji graf desetgodisnjih prosjecnih povrata nakon razlicitih vrijednosti shillerovog p/e trzista, brrrrr.

Ne razumijem kako ste sami sebi uspijeli objasniti kupnju najskupljeg turista na ZSE?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Uz pitanje koje je postavio kolega vezano uz ARNT, mozete reci zasto nemate ADRS u portfelju odnosno koja mu je problematicna stavka u vasoj formuli?

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

od sada dalje rast ovisi o uspjesnosti tekuceg poslovanja i o pumpanju u precjenjenost. zse opcenito dosta skupa, p/e crobexa 35, shillerov p/e crobexa 25, da li je ovisno o stranici na koju odem? sumnjam da je prosjecna godisnja zarada u 10 godina veca od one u zadnjih godinu dana. istina mozda mozemo godinama sa shillerovim p/e trzista iznad 15 u nasoj maloj bari, ako su to mogli i drugi npr. shillerov p/e za s&p500 je skoro 30 godina iznad 15, osim tijekom godine dana 2008.-2009., a ukupni povijesni i srednjak i median za s&p500 su oko 16. s druge strane stoji graf desetgodisnjih prosjecnih povrata nakon razlicitih vrijednosti shillerovog p/e trzista, brrrrr.

Gdje piše da je Shiller P/E Crobexa 25?
Prema analizi Intercapitala otprije 3 godine, bio je 9.81 (link dolje). Tada je Crobex bio na 1800, dakle do danas je narastao 17%.
Nemoguće da je Shiller narastao s 9.81 na 25 u samo 2 godine dok su profiti firmi u međuvremenu rasli, a da Crobex naraste samo 17%.
Čak i ako pretpostavimo da je dobit u zadnje 2 godine stagnirala, Shiller je mogao narasti samo na 11.5.

Link na članak: http://rs.seebiz.eu/hrvatsko-trziste-kapitala-medu-deset-najjeftinijih-na-svijetu/ar-81858/

Prema mojem izracunu u kojem sam izbacio sve sastavnice sa negativnim P/E-om, vagani P/E Crobexa ispada 16,6. Iako treba imati na umu da postoje razlicite metodologije izracuna, poneke ukljucuju i negativne P/E-ove. Kako je u Crobexu i LKRI sa P/E -432, odlucio sam se ne zamarati gubitasima.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Uz pitanje koje je postavio kolega vezano uz ARNT, mozete reci zasto nemate ADRS u portfelju odnosno koja mu je problematicna stavka u vasoj formuli?

Svaki put ga jadnoga pitaju isto….

http://www.poslovni.hr/forum/trazi?query_username=drevil&query=Adris&action=Pretraži

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

New Report

Close